Ruční brzda neoriginální

15074
2.10.10 09:35

Ruční brzda neoriginální

Nemáte někdo zkušenost s dodatečnou „vlastní“ úpravou kočárku, tj. dodáním ruční brzdy např. z bicyklu nebo pomocí náhradní ruční brzdy z jiného kočárku? Je toto možné a funkční?:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5139
2.10.10 12:17

Teoreticky pokud ti to udělá někdo kdo tomu rozumí tak to bude 100% funkční.

Takže myslím že to jde ale jak se to dělá :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
2.10.10 12:37

Tak to by mne taky zajímalo, přispívám sem jen aby mi neutekly reakce, promiň zakladatelko. :oops:
Mám kočár s nefunkční ruční brzdou a přítel prohlásil, že to spravit nejde, jelikož jsou ošoupané bubny na kolečkách a nová kola stojí skoro jak starší kočár. Hmm a kdyby to nějaký kutil chtěl vyrábět tak jak to je na starých kolech, ty brzdy co se zakusují do ráfku - taky to asi vyjde nejmíň na tisícovku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
2.10.10 13:22

Právě mě to zajímá proto, že moc kočárů s ruční brzdou není a ty, které ji mají jsou zase trošku dražší a nevyhovují v jiných věcech. Tahle vychytávka by byla prostě dobrá:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
2.10.10 13:33

Myslíš? Zas tak moc mi to nechybí, leda kdybych chtěla jezdit na bruslích za kočárem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
2.10.10 13:39

Právě, kvůli bruslení. Nejsem moc zdatný brzdič:-)

Gina108 píše:
Myslíš? Zas tak moc mi to nechybí, leda kdybych chtěla jezdit na bruslích za kočárem.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
23.10.10 23:49

zkus se schváln zeptat třeba v nějakém cykloservisu..?..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verja1
10.11.10 13:37

Brzda

Mám trojkolku Jané (z druhé ruky)a původně jsem ji chtěla na brusle. No nakonec jsem na nich byla byla jen jedenkrát:). Ale ruční brzda je fakt k nezaplacení, pomáhá při jízdě s kopečka nebo zabrzdím s ní u přechodu pro chodce nebo když musím rychle honit mládě co mi utíká. No používám ji skoro pořád, je rychleji použitelná a neničím si boty jako u nožní:).Jen je nutné jí mít fakt dobře seřízenou.

• Citovat
  • Upravit
Magda26
1.4.11 15:06

Taky se přidávám z toho důvodu, že řeším podobný problém… Mám vybraný kočárek Gesslein F6, který splňuje všechny moje požadavky (a že jich nebylo málo…), ale ruční brzdu má bohužel jenom parkovací, tzn. nejde s ní přibržďovat třeba při jízdě z kopce. Takže pokud by se objevil někdo, kdo má zkušenost, jak si tuhle vychytávku pořídit i na kočárek, který ji původně neměl, byla bych vděčná…

• Citovat
  • Upravit
18305
1.4.11 15:20

Jen dodám - lehce mimo téma:

Gino, ty ošoupané brzdové disky snad ani nevadí - když by je lehce přesoustružil nějaký šikovný soustružník a následně se k nim ty brzdy doladily. Na autech s kotoučovýma brzdama se přesoustružení běžně dělá. Má to jeden „drobný“ háček - v normální upínací hlavě na soustruhu to soustružit nejde. To by na to musel být talířový upínač typu „kleština“… Pro úplnost, mám tři roky praxe jako soustružník.

A k té brzdě z jízdního kola - jde to, ale cena je tak jak píšeš. Jedině to zdemontovat z jízdního kola, které je na vyhození a dodat nové brzdové špalíky - stojí tak 80 až 300 korun podle značky.
Pak je tam „drobný“ problém se seřízením, aby brzda nebrzdila moc tvrdě - pak byste při prudším zabrzdění na in-linech mohly přes ten kočár přelítnout… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10248
1.5.14 16:30

Stále nikdo nic, chtěla bych ruční brzdu dodělat na dvojčecí kočár, ať nejedu s kopce i s ním… tak kdyby měl někdo zkušenost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
9.6.15 21:03

Je tady někdo, kdo má zkušenost s dodatečnou montáží ruční brzdy, nejlépe přímo na kočár x-lander? Případně tipy na cykloservisy v Praze, kde by to udělali?
Asi bych to zvládla i doma svépomocí použitím brzdy ze starého kola, jak tu bylo napsáno, ale nemám ten správný nápad jak na to.
Chtěla bych alespoň občas na brusle, na nic jiného bych tu brzdu asi nevyužila, na kočárek jsem už zvyklá tak, jak je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí