Ruční škrobení

17.4.15 13:17

Ruční škrobení

Ahojte,
Dostala jsem za úkol naškrobit krejzle (součást historického kostýmu). DoDoporučeno mi bylo ruční škrobení tekutým škrobem, ale já jsem nikdy neškrobila a tak nevím jak na to. Budu ráda za každou radu☺

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7250
17.4.15 13:19

Já když škrobím kroje holkám do školky a kroužku, tak vždy vyperu, protože to mají jako čuňata. A pak si rozmíchám v kýbli škrob na ruční škrobení, nechám namočené podle doby, co je napsána na pytlíku od škrobu. Potom vyždímu v ruce, proklepnu a nachám sušit. Ale nesmí to být úplně suché, jelikož se potom kroje špatně žehlí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.4.15 13:24

Jak zhruba dlouho to máčíte, na mém škrobu to není napsané. Děkuju za radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7250
17.4.15 13:28

Tak já mám napsáno 3 minuty, ale nechávám většinou déle. Tak těch 5 minut. chci aby bylo naškrobeno pořádně a sukně pořádně držely.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
749
17.4.15 14:17

@Arwen_Horan já škrobím kroje pšeničným škrobem „za studena“ tzn. suché plátěné spodničky namočím ve vodě kde je rozpuštěný škrob a špetka Boraxu, zabalím do plíny, ručníku a nechám tak 3 hodinky odpočinout, aby to trochu obeschlo, pak se to za mokra žehlí a tím se ten škrob vytvrdí, pak se dá látka ještě vytvarovat, jak je potřeba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
805
17.4.15 15:05

Ahoj ja si vždy uvařila solamil do huste kaše dala do vody a ponořila pradlo. škrobila jsem si taneční kroj a musím říct že spodnička i samostatne stala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
17.4.15 15:11

Holky, myslíte, že by se to dalo použít i na klasickou bílou zavinovačku s krajkou pro mimčo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný