Ruka jak bambule

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
378
17.8.10 07:29

ruka jak bambule

Dobré ránko, moc prosím o rady, malý (4 roky) ráno vstal s pláčem a ukazoval mi ruku, má ji od prstů až po zápěstí jak bambuli, šíleně nateklou, možná ho něco v noci píchlo, ale nedokážu identifikovat, jestli je to opravdu vpich od hmyzu. Nevím, co mám dělat, obvoďačka má dovolenou a Mudr. co ji zastupuje nebere telefon (možná tam ještě není). Můžete poradit první pomoc? Mám to chladit? Ponořovat do studené vody nebo jen mokrý hadr nebo co mám dělat? Moc děkuji za rady :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2010
17.8.10 07:49

Ahoj, dala bych asi Fenistil a chladila. Má to horké, nebo začervenalé??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22939
17.8.10 07:53

Ahoj Kmačku,
poradím Ti studený obklad, prodávají gel, který se ochladí v lednici nebo mrazáku- na chvíli, a dá se zabalený na postižené místo.
Ale doporučila bych co nejdříve doktora, co skusit rovnou pohotovost nebo nemocnici. Určitě Tě nevyženou.
Dobré pořízení, atˇto brzy zmizí.
 Jitka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21978
17.8.10 08:02

Jak píše Eviska - studený obklad a Fenistil, pokud máš… A samozřejmě poradit se s doktorkou, jakmile se dovoláš. Neboj, to bude dobrý, nejspíš nějaký komár hnusák… Držím palce a písni, jak jste dopadli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9262
17.8.10 09:11

My máčeli plenku či kapesník v trochu vody s octem - líp to tahalo horkost než jen voda. Ale pokud to nebude splaskávat asi bych k Dr. sjela. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
17.8.10 13:58

Tak jsme byli u dr., ptala se, jestli malý neměl klíště, že by to mohla být borelioza, ale to neměl, takže prý je to pravděpodobně od štípnutí hmyzu, máme dávat studené octové nebo octanové zábaly, fenistil kapky, můžem balit ručku do tvarohu nebo dát na píchanec cibuli, tak doufám, že bude líp. Děkuji moc všem za rady :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9262
20.8.10 17:41

Jen podotknu že boreliózu přenáší v malém procentu i jiný bodavý hmyz. :-?
Možná by test z krve nebyl až tak marný, než něco zanedbat. :think: :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí