Problém s tchyní

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
16.8.10 16:34

Problém s tchyní

Jak byste holky řešily co se mi stalo.
Před 3 týdny sme byli na návštěvě u tchyně. Venku mrholilo a samozřejmě náš 3 letý syn si usmyslel, že chce být venku a jezdit po kalužích. Začal plakat, hned jak sme ke tchyni přišli. Já řekla: nepůjdeš ven, mrholí tam. Řval jak tur. Tchyně: a proč by nemohl jít ven, měli ste mu vzít oblečení:(měl jen tričko, tepláky a sandále. Říkám :prostě nepůjde a hotovo. Malý když se vzteká, tak to stojí za to. Tchyně říká: on vám chytí nerva. Já na to : a proč by jej chytal. (V duchu sem si říkala, já su z tebe, jako tchyně na nervy už 3 roky, co se malý narodil, pořád se plete nám do výchovy, a jak co máme dělat atd.)
Pak sem celou návštěvu probrečela v pokoji,kde sem byla ještě s naší dcerou (5 týdnů), nikdo za mnou nepřišel. Pak než sme jeli ldomů , tak přišla za mnou a mezi dveřmi se mě ptá: ty jsi nasraná?
Od té doby sem tam nebyla. Ale nejvíce mě mrzí, že se ani nepřišli podívat od té doby na svoji vnučku, prý nemají čas. Když se narodil malý, tak u nás byli pořád a pořád sme dělali něco špatně. A ted když se narodila malá, tak nemají zájem se přijít na ni podívat. Moji rodiče jezdí každý týden za malou, ale rodiče od mojeho nechodí. Nemám ani odvahu se zeptat mého manžela, jestli ho to nemrzí. My se totiž na téma : jeho máti: nebavíme.
A ještě mě mrzí, že jí nic nedokážu říct do očí.
Jak byste reagovali na mém místě v té situaci a do budoucna,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
44174
16.8.10 17:02

My chodíme ven i když mrholí - pláštěnky, gumáky a jdeme. Děti jsou potom jak čuňata, ale šťastné, rovnou je naložím do vany :wink: Neuškodí jim to, spíš je to nepohodlné pro maminky, které raději zůstanou doma.

To bylo odlehčení, o tom diskuze není :kytka:
Samozdřejmě by mělo platit, to co řeknou rodiče. A je jedno, jestli jsme na návštěvě u babičky.Rodiče by měli mít rozhodující slovo.

Co se týče celkového vztahu, nenechala bych si do ničeho mluvit. Taky jsme měli určité problémy a sama jsem se přesvědčila, že se to samo od sebe nevyřeší. Ty si musíš nastavit hranice a trvat na jejich dodržování

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sebross
16.8.10 17:37

Tak pokud mohu- souhlasim od 1. do posledniho odstavce s Janou…jen dodam: pokud toto byla cela vase „roztrzka“ s tchyni, tak si gratuluj, protoze si myslim, ze zas nic tak strasneho nerekla, mozna, ze v jinem okamziku by ses tim ani nezabyvala. A jeste jedna vec, kdyz tvoji tchyni moc nemusis, tak bud rada, ze ji doma nemas nasomrovanou vecne vekuv, coby za to nektere zenske daly! :mrgreen: Hod to za hlavu, jsou podstatne horsi tchyne a situace s nimi…

• Citovat
  • Upravit
16.8.10 17:52

ale ona se opravdu plete do všeho. kolikrát se s mojím hádáme. když malý má u tchyně všechno dovolené a my se s ním pak doma nemůžeme domluvit. když mi řekneme ne, tak ona hned ale jo, davídek može, ještě jednou, atd. Jí to člověk nevymluví, protože si myslí že ona všechno ví.můj tam s ním většinou jezdí,on je v garáži, tchyně hlídá, přijde mi že mu je jedno co malý smí a nesmí, ale doma pak nadává a zuří. a já nevím co s tím mám dělat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
16.8.10 18:06

Já nemám tušení, jak takové „žabomyší“ roztržky řešit. :nevim:

Já takové prožívám s tchýní prakticky pořád. Krom tchýně se do mě se*e takhle i švagrovka - neustále má pocit, že mě musí ponížit, urazit můj styl výchovy (jsem kapku přísnější a důslednější než ona). Dlouho jsem mlčela pro klid v rodině, dlouho jsem nemohla nic říct, aby můj manžílek nebyl naštvaný, že furt „řeším kraviny“. Neustále jsem doma brečela (skoro 5 let - od doby, co jsem doma s dětma). Bylo mi líto, jak se ke mně chovají, jak mě neberou do rodiny atd. …Od narození starší dcery takové poznámky na svou adresu slýchám pořád - nejlépe před dcerou samozřejmě, jako že já jsem ta bestie, co jí nechce nic dovolit a ony jsou ty nejlepší a nejsuprovější ženské na světě, co jí dovolí všecičko na světě. Že kámoška z Floridy dala 9-ti měsíční dcerce uzenou makrelu - tím jako chtěla říct, že já jsem blbka z české dědiny a ona ta „supermachr“, co se s dětma nesere…atd… (toho je moc, takových špeků)…

Jejda, jsem se rozkecala… :oops: . Jen jsem chtěla napsat, že v sobotu mi se švagrovkou došla trpělivost a poslala jsem ji těžce do prele. Opět se mi chtěla posmívat stylem: „Ty???!!!! Taková supermatka? Taková precizní v tom, kdy koupat? Kdy spát? Ty, že jsi byla s malou venku o hodinu dýl?????!!!!!!!!!!“
Tak jsem ji sprostě poslala do haj
lu, že jestli mě chce neustále takto urážet (ke všemu u nás doma) tak se taky může sebrat a odjet domů.

Zvedaváholka - tím Ti ale nechci říct, že máš být takto sprostá na tchýni… :oops: . Já jen, že mě už došla trpělivost po tolika letech ponižování a posmívání a vypěnila jsem a hoooodně…Takže chápu, o co ti jde - nerespektování Tebe jako matky a její autority. Moooooc dobře rozumím. Vydržať Prťka, vydržať - ono se to časem nějak vytříbí…

Moc se omlouvám za román, jsem se holt nějak svezla se zakladatelkou a celý den dumám, jak si jen postěžovat a komu to říct..... :oops: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.8.10 19:02

Radúno díky, že nejsem sama.
Nejhorší je že asi nemám ani zastání od manžela, bojím se ho na to zeptat, aby nám to nekazilo manželství.
Nevím co by bylo, kdyby se musel rozhodnout nebo se mě třeba jen zastat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
16.8.10 19:06
zvedaváholka píše:
Radúno díky, že nejsem sama.
Nejhorší je že asi nemám ani zastání od manžela, bojím se ho na to zeptat, aby nám to nekazilo manželství.
Nevím co by bylo, kdyby se musel rozhodnout nebo se mě třeba jen zastat.

Tak ho do toho nezatahuj, ať není hromosvod mezi Tebou a svou mámou. Chlapi tohle neradi řeší, nechtějí si vybírat mezi matinkou a partnerkou. Oni by asi nejradši, aby partnerka byla stejná jako maminka a ještě lépe - hlochoněmá :mrgreen: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17368
16.8.10 19:12

Ahoj, moc jsem si nečetla ostatní příspěvky, spíš jen proletěla. Ale já bych asi tuto věc řešila tak, že ať už je to kdokoliv, tchýně, známá, prostě poslední a hlavní slovo má rodič dítěte. Ostatní ať si vychovávají podle sebe, ty jsi rodič toho dítěte a pokud ho učíš určité věci, tak ostatní to musí chtě nechtě respektovat. POkud to nerespektují, upozornit je na to, případně posléze říct důrazněji. Pokud ani to nezabere, prostě přerušit styky. Myslím si, že i když venku mrholí, dítě ven jít může, samozřejmě přiměřeně oblečené.
A do budoucna bych to řešila tak, že bych tchýni řekla, co si myslím do očí. Jak jsi psala, moc to neděláš..tak na tomto bych zapracovala.
A s manželem moc nechápu, jaký máte vlastně vztah, když mu nemůžeš říct, zeptat se ho přímo na maminku. Podle mě je ve vztahu dost důležitá komunikace. Možná bych to na tvém místě překonala a prostě bych si s ním o tom promluvila. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.8.10 19:17

Radúno - no právě jáho do našich rozporů s tchyní nechci zatahovat. Já vím že problém je ve mě, že si neumím říct svoje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
18.8.10 14:03

Mám to také tak s přítelovo rodiči… Sami od sebe nezavolají, že přijedou nebo neřeknou přijeďte na chalupu. A to jsou v důchodu. U druhého vnuka byli, jsou a budou pořád. Našemu malýmu už byl rok a je to pořád stejný, pokud je my vyloženě nepozveme, tak nepřijdou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
916
18.8.10 14:17

Nebuďte z toho nešťasné. Prarodiče o hodně přicházejí, když nemají o vnoučata zájem, ne vy. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.11.15 08:37

Dobrý den,

asi řeším prkotinu, ale strašně mi to vadí. Tchyně dělá na dceru pořád cukrbliky, ale prehnane. Vzdy, když k nim prijdem, ona se může pomalu rozpustit a dcera (2 roky) je z ni samozřejmě hotova. Asi si plete role, cítí se byt spis jako matka, protoze když dcera přijde za mnou a chce pochovat, jde na ni vidět, že je ji to proti srsti. Mate někdo zkušenost nebo jak ji mam naznačit, ať hodi zpátečku?

• Citovat
  • Upravit
3520
13.11.15 08:44

Mám něco podobného, tchýně se o vnoučkovi vyjadřuje jako o JEJÍM :pocitac:. Co dáváme jejímu Tomáškovi, co dneska papal její Tomášek… Už jak jsem byla těhotná, tak naše dítě pojmenovala Martin a všem říkala, že to bude Martínek a pak se strašně divila, že jsme ho pojmenovali jinak. Neskutečně mě to vytáčí, ale ignoruji to. Jestli třeba tvoje tchýně na ni šišlá, tak jí můžeš říct, že to ovlivňuje řeč, ale víc asi nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
13.11.15 08:44
@Anonymní píše:
Dobrý den,asi řeším prkotinu, ale strašně mi to vadí. Tchyně dělá na dceru pořád cukrbliky, ale prehnane. Vzdy, když k nim prijdem, ona se může pomalu rozpustit a dcera (2 roky) je z ni samozřejmě hotova. Asi si plete role, cítí se byt spis jako matka, protoze když dcera přijde za mnou a chce pochovat, jde na ni vidět, že je ji to proti srsti. Mate někdo zkušenost nebo jak ji mam naznačit, ať hodi zpátečku?

Nevím, co znamená cukrbliky, ale je mi povědomé to s těmi rolemi…moje mamka se během doby, co jsem s dcerkou u nich (pár dní většinou) asi tisíckrát přeřekne a tituluje se jako „maminka“. Fakt nechápu, proč - není senilní nebo tak něco :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14062
13.11.15 08:46

Bych jí to normálně řekla, že už je to velká holka a není třeba na ní dělat „cukrbliky“.

Moje prababička dělala na malou, ještě byla ale opravdu miminko kuči-kuči-kuči :-D nevím co to mělo být, každopádně mě to točilo :-D :-D a mojí mamku taky :-D

Takže chápu že je to kravina, ale když to ještě ke všemu dělá na dvouleťačku, tak jí to v klidu, mile říct ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí