Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Elen8 no prababicka asi taky ne, kdyz jsem to četla opravdu me to pobavilo:D je to hrozná blbost, ale jako oddechovka super, me tyhle šílený komedie docela baví:)
Moje máti se přeříkává běžně, ale to je tím, že bydlíme v jednom domě a děti jsou s ní v denním kontaktu. Třeba pravidelně chodí s kočárkem s malou ven. Onehdy byla nemocná, šla jsem já a ona povídá: „Dobře ji obleč, ať mi ji nenachladíš.“ Zasmály jsme se a bylo
Jsem ráda za jejich pěkný vztah.
@Bábrdl mě šišlání nevadí, taky s nim dělám blbosti, však jsem psala ze u mamy to beru, je proste taková i s výrazem typu vykakánkoval. Je skvělá, mame spolu výborný vztah nechci abych byla špatně pochopena:) s tchyní mame jiné problémy tudíž mi tyhle veci přijdou dost malicherné, resit jestli sisla nebo nesisla.
Ahoj
buď ráda, že vám věčně neleze domu. Ale v případě toho schazovani a rad si udělej pořádek.
Příspěvek upraven 13.11.15 v 19:52
@Bábrdl ja s tim problem nemam, ale u nas to nikdo nedelal. Vadi mi sislani, nevadi mi zdrobneliny.
@Halamka píše:
@Bábrdl ja s tim problem nemam, ale u nas to nikdo nedelal. Vadi mi sislani, nevadi mi zdrobneliny.
Já ti věřím, jenom říká, že tobě to teď vadí, ale za dvacet let se to může vřele doporučovat a ty budeš ta špatná, co to se svým dítětem nedělala
Tak to s doporučeními okol dětí bývá. Proto není špatné být trochu nad věcí.
Dámy, jaké je teda správné chování se tchyně, víte to vůbec? Pokud ano, vyříkejte si to a není co řešit. Zajímavé je, že vlastním matkám tolerujeme /já teda ne/, celkem vše, jen proto, že nás porodila a ví vše nejlépe? Jenže ta tchyně je stejná matka, jako ta vaše, „jen“ má syna, kterého má ráda jiná žena a musí se s tím vyrovnat. Zafixovaný komplex žen proti maminám manžela, či přítele je v podstatě žárlivost.
Zamyslete se, některé z vás mají syna a čeká vás stejný oříšek…
@BonaDea píše:
@mojmira to uz ta 5ti tydenni dcera bude mozna petileta![]()
To se mi povedlo
Příspěvek upraven 13.11.15 v 09:09
@Anturie píše:krásně napsáno
Dámy, jaké je teda správné chování se tchyně, víte to vůbec? Pokud ano, vyříkejte si to a není co řešit. Zajímavé je, že vlastním matkám tolerujeme /já teda ne/, celkem vše, jen proto, že nás porodila a ví vše nejlépe? Jenže ta tchyně je stejná matka, jako ta vaše, „jen“ má syna, kterého má ráda jiná žena a musí se s tím vyrovnat. Zafixovaný komplex žen proti maminám manžela, či přítele je v podstatě žárlivost.
Zamyslete se, některé z vás mají syna a čeká vás stejný oříšek…
@Anonymní píše:
Dobrý den,asi řeším prkotinu, ale strašně mi to vadí. Tchyně dělá na dceru pořád cukrbliky, ale prehnane. Vzdy, když k nim prijdem, ona se může pomalu rozpustit a dcera (2 roky) je z ni samozřejmě hotova. Asi si plete role, cítí se byt spis jako matka, protoze když dcera přijde za mnou a chce pochovat, jde na ni vidět, že je ji to proti srsti. Mate někdo zkušenost nebo jak ji mam naznačit, ať hodi zpátečku?
Nad tohle bych se asi povznesla. Nevyčetla jsem, že by dělala něco víc než cukrbliky.
Matky po narození mykají, babky cukrblikují. To mi přijde celkem přirozené. Užívala bych si, že Tvá dcera může být obohacena babičkou a řešila to, až v případě, že by kontakt s babičkou dceři neprospíval.
Tchýně jsem vyfasovala dvě. s jednou jsme to nezvládly a kontakt přerušily, vážně není o co stát.
@Bábrdl píše:
A co? Vždyť je to JEJÍ VNOUČEK. Proč by mu nemohla říkat „můj Petřík“? Ty na něj nemáš copyright…Tohle fakt nechápu. Kdyby se někde představovala jako jeho matka, tak bych to chápala, že jsi naštvaná. Ale tohle je už fakt na hlavu.
Jaký Petřík? Ale ona se tak chová jakoby to byl její syn. A to mi vadí. Mlčím, nemá smysl jí to nějak vymlouvat-je to prkotina, jsem ráda, že má babička, která ho má ráda.
@Lucie008 píše:
Jaký Petřík? Ale ona se tak chová jakoby to byl její syn. A to mi vadí. Mlčím, nemá smysl jí to nějak vymlouvat-je to prkotina, jsem ráda, že má babička, která ho má ráda.
To byl příklad. Nevím, jak se váš syn jmenuje.
Já furt nechápu, v čem se chová jinak než milující babička ![]()