Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Bych jí to normálně řekla, že už je to velká holka a není třeba na ní dělat „cukrbliky“.
Moje prababička dělala na malou, ještě byla ale opravdu miminko kuči-kuči-kuči
nevím co to mělo být, každopádně mě to točilo
a mojí mamku taky ![]()
Takže chápu že je to kravina, ale když to ještě ke všemu dělá na dvouleťačku, tak jí to v klidu, mile říct ![]()
@zvedaváholka moje tchyne nasi dceru nejevi zajem takrka vubec. Zije ve stejnem meste jako my a vida ji tak jednou za mesic dva…nema zajem. Moji rodice, kteri bydli pres pul republiky vidaji nasi dceru casteji nez tchyne. Pritom jsme se s tchyni nikdy nepohadaly. Ja jen vim, ze me nema rada. Mam v sobe vuci ni mirny pocit ukrivdenosti, pre sve dalsi vnouce hlida takrka denne o nase sote nikdy neprojevila vetsi zajem. Tak at si skubne
![]()
U Tebe vzhledem k 5-ti tydenni dceri, to asi jeste budou hodne zvelicovat hormony ![]()
@BonaDea píše:
@zvedaváholka moje tchyne nasi dceru nejevi zajem takrka vubec. Zije ve stejnem meste jako my a vida ji tak jednou za mesic dva…nema zajem. Moji rodice, kteri bydli pres pul republiky vidaji nasi dceru casteji nez tchyne. Pritom jsme se s tchyni nikdy nepohadaly. Ja jen vim, ze me nema rada. Mam v sobe vuci ni mirny pocit ukrivdenosti, pre sve dalsi vnouce hlida takrka denne o nase sote nikdy neprojevila vetsi zajem. Tak at si skubne![]()
U Tebe vzhledem k 5-ti tydenni dceri, to asi jeste budou hodne zvelicovat hormony
myslím, že už to nebude aktualní, reaguješ na diskuzi z roku 2010 ![]()
@Elen8 píše:
Bych jí to normálně řekla, že už je to velká holka a není třeba na ní dělat „cukrbliky“.Moje prababička dělala na malou, ještě byla ale opravdu miminko kuči-kuči-kuči
Takže chápu že je to kravina, ale když to ještě ke všemu dělá na dvouleťačku, tak jí to v klidu, mile říctnevím co to mělo být, každopádně mě to točilo
![]()
a mojí mamku taky
Jéé kuči-kuči-kuči to dělá ze srandy tchán když mě chce,,vytočit ´´ + ještě pridává ty si kluk činanej
. Mno už sem si zvykla takže mě to netočí ale zatahá mě to za uši vždy když s tím vyrukuje ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý den,asi řeším prkotinu, ale strašně mi to vadí. Tchyně dělá na dceru pořád cukrbliky, ale prehnane. Vzdy, když k nim prijdem, ona se může pomalu rozpustit a dcera (2 roky) je z ni samozřejmě hotova. Asi si plete role, cítí se byt spis jako matka, protoze když dcera přijde za mnou a chce pochovat, jde na ni vidět, že je ji to proti srsti. Mate někdo zkušenost nebo jak ji mam naznačit, ať hodi zpátečku?
Hele buď ráda že má tchýně k dcerce dobrej vztah a že jí má ráda. Jinak to že si plete role znamená co? To jako že nutí dceru aby jí říkala maminko nebo Ti jde jen o to že Ti připadá že tchýně blbě kouká když malou chováš?
deda delal na sve vnoucata a pravnoucata „aha te“. Ale bylo to roztomily…
Jinak pokud by se mi to nelibilo /tedy sislani/, tak bych rekla normalne bez emoci-babi radeji na ni mluvte normalne, at to neopakuje a nema problemy s reci.
@Anonymní píše:řešíš kraviny, buď ráda, že má zájem.
Dobrý den,asi řeším prkotinu, ale strašně mi to vadí. Tchyně dělá na dceru pořád cukrbliky, ale prehnane. Vzdy, když k nim prijdem, ona se může pomalu rozpustit a dcera (2 roky) je z ni samozřejmě hotova. Asi si plete role, cítí se byt spis jako matka, protoze když dcera přijde za mnou a chce pochovat, jde na ni vidět, že je ji to proti srsti. Mate někdo zkušenost nebo jak ji mam naznačit, ať hodi zpátečku?
@mojmira to uz ta 5ti tydenni dcera bude mozna petileta
To se mi povedlo ![]()
Příspěvek upraven 13.11.15 v 09:09
@Elen8 no ohledně toho kuči-kuči mě napadá leda podívat se na někdo to rád blond:D jinak cukrbliky dela moje mamka ale u ni to tak beru, je taková odjakživa. Ale výrazy typu vykakánkoval a prdánkuje mě přivádí do hrobu, ježí se mi z toho vsechny chlupy.
@Lucie008 píše:
Mám něco podobného, tchýně se o vnoučkovi vyjadřuje jako o JEJÍM. Co dáváme jejímu Tomáškovi, co dneska papal její Tomášek… Už jak jsem byla těhotná, tak naše dítě pojmenovala Martin a všem říkala, že to bude Martínek a pak se strašně divila, že jsme ho pojmenovali jinak. Neskutečně mě to vytáčí, ale ignoruji to. Jestli třeba tvoje tchýně na ni šišlá, tak jí můžeš říct, že to ovlivňuje řeč, ale víc asi nic.
A co? Vždyť je to JEJÍ VNOUČEK. Proč by mu nemohla říkat „můj Petřík“? Ty na něj nemáš copyright…
Tohle fakt nechápu. Kdyby se někde představovala jako jeho matka, tak bych to chápala, že jsi naštvaná. Ale tohle je už fakt na hlavu.
@waldorfblair @Halamka Holky, doporučuji trochu shovívavosti. Se šišláním se to má jako se vším okolo dětí, nejdřív se doporučuje něco, pak něco úplně jiného (posazovat/ neposazovat, lepek vůbec/lepek co nejsřív).
Je dost možné, že až budete vy babičky, budou vaše snachy vyžadovat, abyste šišlaly. A pak o vás budou po straně psát na internet, že se nedá divit, že má jejich muž problém citově se projevit, když jeho matka byla tak chladná, že jí nestál ani za šišlání a mluvila s ním jako s dospělý.
A ten trend třeba odstartuje tenhle výzkum:
http://www.national-geographic.cz/…0150514.html