Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Teď aktuálně po druhé těhotná. Jsem drobná, ale i tak jsem měla těhotenské břicho poprve skoro až na konci.
U na začátku druhého těhotenství, jsem měla navíc 1-2 kg oproti prvnímu. Ale taky diastazu a povoleny střed tela. Vizuálně a hlavně pocitově je to úplně o něčem jiném. Bohužel k horšímu. Už teď mám hruzu z toho posledního měsíce.
@Anonymní píše:
U prvního miminka jsem zhubla 7kg, vrátilo se 9kg…takže plus 2kg jsem šla k porodu, břicho mi začalo růst až v 6měsíci…teď jsem podruhé těhotná a teprve po 20.tydnj bylo poznat, že jsem asi těhotná, teď jsem 25 plus a stále jsem mínus 4kg 😊 😊 😊 první miminko mělo 3,8kg…takže ne, nemusí se přibrat 15 a více kilo, být jak velryba a pak se vymlouvat s obezitou na děti…
Já bych se asi úplně nechlubila tím, že v těhotenství hubnu (pokud nejsem úplně nějaká macanda).
V minulém těhu jsme přibrala 13 kg a zase to vše zhubla (původní váha 59 kg).
@Anonymní píše:
Já bych se asi úplně nechlubila tím, že v těhotenství hubnu (pokud nejsem úplně nějaká macanda).
V minulém těhu jsme přibrala 13 kg a zase to vše zhubla (původní váha 59 kg).
Na tom není nic špatného, ne opravdu nejsem machna, ale když vidím některý ty hodně vykrmený maminky před porodem, tak si říkám, že to taky není dobře, že se tak ládují, samý mc donald a pohyb žádný…a psala jsem 15 a více kilo, takže Vašich 13 je úplně ok ![]()
Byla jsem s dvojčatama na rizikovém a ač jsem se snažila aspoň trochu pohybu tak jsem měla 33kg nahoře. Myslím, že je každé těhotenství jiné.
@Kocicka1987 píše:
Na tom není nic špatného, ne opravdu nejsem machna, ale když vidím některý ty hodně vykrmený maminky před porodem, tak si říkám, že to taky není dobře, že se tak ládují, samý mc donald a pohyb žádný…a psala jsem 15 a více kilo, takže Vašich 13 je úplně ok
Od kdy na tom není nic špatného? Se mnou do rizikovky chodí ženský, které hodně zhubly nebo nepribiraji a teda řeší to doktoři hodně. To že ty jsi za to evidentně happy jak dva grepy, protože ti to evidentně neohrozovalo stav dítěte neznamená, že jiná ženská se nebojí, aby vůbec donosila nebo aby její tělo zvládlo vyživovat jí a ještě plod. ![]()
@xxprincesscz ano hlavně je podstatný, aby byla máma i prcek v pořádku. Holky mám nedonošený a nebylo to příjemný
@xxprincesscz v prvním trimestru hubne hodně maminek z nevolnosti a miminko to neohrožuje…mám jiné problémy než je váha, první miminko jsem přenášela a dcerka měla necelé 4kg, i když já měla nad původní váhu 2kg…vzala si, co potřebovala…u druhého mám spoustu problémů a tu váhu nikdo neřeší, hlavně že miminko přibývá a ne vždy to souvisí s váhou maminky, teď budu ráda, když bude mít 2kg…ale proto nemusím přibrat 15 a více kilo, už teď má Mimi odhad skoro kilo a to je na horních hranicích tabulek vůči týdnu těhotenství…tak jsem se jen zmínila, že břicho asi nemusí růst v 8tydnu…já jsem v 6tydnu ještě s dcerou lyžovala a chodila bruslit, protože jsem nevěděla, že to vyšlo…
Tak to já asi byla ta výjimka. Mě špatně nebylo a to vůbec o roje možná horší to, že je pak na vše chuť ![]()