Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
To je zas dotaz toto..milion diskusi tady…u hodnot HCG je velký rozptyl takže jedna hodnota ti je na houby…pokud chceš vědět jak se to vyvíjí tak tam musíš jít na odběr víckrát..aby se videlo jestli stoupá nebo klesá…🙄 Máš sotva vynechanou MS takže ano je to v začátku…a ne nikdo ti teď neřekne jestli je to těhotenství prosperující nebo ne…to se uvidí podle další hodnoty HCG případně podle UTZ…až tam bude něco vidět…
@Laskonka 92 píše:
Ahoj holky, mám takové obavy, že není v pořádku31.5 jsem měla poslední menstruaci.14-15.6 jsem měla ovulaci a proběhl sex 27.6 jsem si dělala test den před očekávanou MS a vyšel slabý duch, odpoledne jsem si dělala ještě Blue Clear a též pozitivní ( 2-3) v pátek, tedy 30.6 jsem byla u Dr a z krve vyšlo HCG jen 265
Paní doktorka mi sdělila, že by mne ráda viděla i v úterý na kontrolní HCG a že to musí být někde hodně v začátku
od 27.6 beru magnesium, tak jako při prvním těhu a od včera jsem nasadila ještě kyselinu listovou. Prsa mě bolí neuvěřitelně, jinak takovéto občasné píchání v podbřišku a únava. Je mi jasné, že mi tu neporadíte zda by to mohl být zamlklý či mimodel. Načetla jsem si opravdu hodně. Spíše jestli to třeba nějakou z Vás maminek nepotkalo a vše dobře dopadlo
ty hodnoty jsem četla že jsou normální
ale mě trochu znejistily. Děkuji a hezký den
Proč chodíš k doktorce se sotva pocuranym testem?.Jestli jsi byla u doktorky dva dny po termínu menstruace tak je ta hodnota podle mě úplně normální. Záleží jak bude růst. Kdyby si tam šla až za tři týdny tak už bude vidět i srdíčko a tohle vše kolem si ušetřís.
Proc te zneklidnuji normalni hodnoty? Mas nejaky duvod k vyssi nervozite? Predchozi potraty nebo tak? Rust hcg je individualni, normalni rozpeti je velke
Souhlasim s @JancaS84, uplne zbytecne ale ted uz to nezmenis. Ono ty zacatky jsou stejne hop nebo trop. Negoogli katastrofy, ale cviceni na zvladni uzkosti.
@Laskonka 92 jedna hodnota ti opravdu nic neřekne, a zbytečně jsi teď ve stresu, když jsi šla na gyndu takhle brzo, pokud jsi neměla žádné problémy, tak první kontrola je ideální kolem 8.-9.týdne, kdy má plod už srdíčko. Uvidíš co druhý odběr krve. Já měla v jednom těhu 1500 jednotek, a při dalším odběru hcg klesalo, takže jedna hodnota není nijak směrodatná.
@JancaS84 moc děkuji, já měla u prvního těhu 1000 jednotek, proto mne toto dost zmátlo. Šla jsem k Dr, protože mi sama psala ať se zastavím na krev aby se vědělo zda jsem těhu nebo se případně nejedná o něco jiného. Jsou to u nás standardní postupy ale ano mohla jsem ještě počkat ![]()
@beruska9 ano jsem po 2 potratech, děkuji
asi jsem jen potřebovala slyšet, že to měl třeba někdo podobně ale některé reakce mě tu opravdu nezaskočily ![]()
@Laskonka 92 píše:
@beruska9 ano jsem po 2 potratech, děkujiasi jsem jen potřebovala slyšet, že to měl třeba někdo podobně ale některé reakce mě tu opravdu nezaskočily
No tak to tu zvysenou nervozitu chapu
Jo, najdes tady spoustu pribehi, kdy to ruzne vypadalo ze zacatku podezrele a dopadlo to dobre. Musis to brat tak, ze kazdy je jiny a take kazde tehotenstvi je jine. A to zvladani uzkosti ti i tak muze pomoct, protoze stresujici to asi po predchozich neuspesich bude ![]()
Ahoj, pokud ti to pomůže tak ti posílám svoje hodnoty.
13 DPO jsem měla 48 jednotek
17 DPO 370 jednotek
Teď jsem ve 27. tydnu a vše vypadá v poradku ![]()
Takže myslím ze i tvá hodnota je v poradku ![]()
Ahoj, ja mela posledni MS 12.3., 14.4. jsme jeli pro vysledky reproimuno a ja par dni pred zjistila tehu. Ten den mi bral hcg a mela jsem 257j. Za 2.5 dne jsem sla na dalsi odber a vysledek 811j. Dnes jsem na zacatku 5. mesice a vse je v poradku 🙂.
Ahoj holky, mám takové obavy, že není v pořádku
31.5 jsem měla poslední menstruaci.14-15.6 jsem měla ovulaci a proběhl sex 27.6 jsem si dělala test den před očekávanou MS a vyšel slabý duch, odpoledne jsem si dělala ještě Blue Clear a též pozitivní ( 2-3) v pátek, tedy 30.6 jsem byla u Dr a z krve vyšlo HCG jen 265
Paní doktorka mi sdělila, že by mne ráda viděla i v úterý na kontrolní HCG a že to musí být někde hodně v začátku
od 27.6 beru magnesium, tak jako při prvním těhu a od včera jsem nasadila ještě kyselinu listovou. Prsa mě bolí neuvěřitelně, jinak takovéto občasné píchání v podbřišku a únava. Je mi jasné, že mi tu neporadíte zda by to mohl být zamlklý či mimodel. Načetla jsem si opravdu hodně. Spíše jestli to třeba nějakou z Vás maminek nepotkalo a vše dobře dopadlo
ty hodnoty jsem četla že jsou normální
ale mě trochu znejistily. Děkuji a hezký den