Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, zdravím ![]()
Mám dotaz holky..
Jsem 7+3, první dva ultrazvuky v pořádku, rostlo.. ale včera na tom třetím prý nevidí to co by měla, prý skoro vůbec nic.. mi řekla gynekoložka. Jsem z toho zmatená. Přece nemůže jen tak zmizet když jsem nekrvácela, nebo nemám žádné potíže.. myslíte, že je možnost že je jen schovaný? Já pocitala uz se srdickem a ono tohle.. nemáte někdo zkušenosti?:(
V pondělí mi bude brát doktorka krev a prý jestli bude hcg 0 nemáme co řešit. Já si ale tohle nemyslím. Cítím, že se v bříšku neco deje a vim ze 0 nebude. Delala sem si jeste těhotenský test a čárka neslabne. Jsem z toho fakt spatna. Co si myslíte vy?
![]()
@karkarka píše:
Bohužel, tohle těhotenství je od začátku špatně.
Na to jsi prisla jak.
@karkarka píše:
Bohužel, tohle těhotenství je od začátku špatně.
První dva ultrazvuky úplně v pořádku, tak nechápu, proč.. Proč tam najednou není, to přece není mozne ![]()
@emily681 píše:
Ahoj, zdravím
Mám dotaz holky..Jsem 7+3, první dva ultrazvuky v pořádku, rostlo.. ale včera na tom třetím prý nevidí to co by měla, prý skoro vůbec nic.. mi řekla gynekoložka. Jsem z toho zmatená. Přece nemůže jen tak zmizet když jsem nekrvácela, nebo nemám žádné potíže.. myslíte, že je možnost že je jen schovaný? Já pocitala uz se srdickem a ono tohle.. nemáte někdo zkušenosti?:(
V pondělí mi bude brát doktorka krev a prý jestli bude hcg 0 nemáme co řešit. Já si ale tohle nemyslím. Cítím, že se v bříšku neco deje a vim ze 0 nebude. Delala sem si jeste těhotenský test a čárka neslabne. Jsem z toho fakt spatna. Co si myslíte vy?![]()
Nevím teda co můžeš cítit, že se ti děje v děloze, pokud píšeš, že nemáš bolesti, nekrvácíš
ale pokud doktorka dřív něco viděla a teď nic, tak bohužel to není dobrý.
@vokishka píše:
Na to jsi prisla jak.
Podle jejich předchozích diskuzí.
@karkarka píše:
Podle jejich předchozích diskuzí.
Předchozí diskuze byla pouze ta, že bylo těhu moc mladé a nešlo ještě vidět. Potom ano a bylo vše v pořádku. Takže nechápu.
Jsem z toho fakt špatná..
@emily681 píše:
První dva ultrazvuky úplně v pořádku, tak nechápu, proč.. Proč tam najednou není, to přece není mozne
Embryo se zastavilo ve vývoji, tělo ho částečně vstřebává. U syndromu mizejícího dvojčete umí tělo vstřebat embryo prakticky bezezbytku. Už na začátku těhotenství bylo něco evidentně špatně. Je mi líto, ale tohle mít dobrý konec nebude.
@emily681 píše:
Ahoj, zdravím
Mám dotaz holky..Jsem 7+3, první dva ultrazvuky v pořádku, rostlo.. ale včera na tom třetím prý nevidí to co by měla, prý skoro vůbec nic.. mi řekla gynekoložka. Jsem z toho zmatená. Přece nemůže jen tak zmizet když jsem nekrvácela, nebo nemám žádné potíže.. myslíte, že je možnost že je jen schovaný? Já pocitala uz se srdickem a ono tohle.. nemáte někdo zkušenosti?:(
V pondělí mi bude brát doktorka krev a prý jestli bude hcg 0 nemáme co řešit. Já si ale tohle nemyslím. Cítím, že se v bříšku neco deje a vim ze 0 nebude. Delala sem si jeste těhotenský test a čárka neslabne. Jsem z toho fakt spatna. Co si myslíte vy?![]()
A kdy byla predposledni kontrola, ze srdicko melo byt az ted?
„Neni skoro nic“ videt je divna definice, takze neco tam viděla? Zamlkle tehotenstvi? Tim neni nic videt myslela srdicko?
@Tarena píše:
A kdy byla predposledni kontrola, ze srdicko melo byt az ted?„Neni skoro nic“ videt je divna definice, takze neco tam viděla? Zamlkle tehotenstvi? Tim neni nic videt myslela srdicko?
Včera. Ano, řekla mi to tak. Že to vypadá že tam nic není. O zamlklem tehu nic nerikala. Prý uvidíme podle krve. Ale nemohlo se jen tak ztratit. Nechapu to ![]()
@emily681 píše:
Včera. Ano, řekla mi to tak. Že to vypadá že tam nic není. O zamlklem tehu nic nerikala. Prý uvidíme podle krve. Ale nemohlo se jen tak ztratit. Nechapu to
Kdy byla predposledni kontrola?
Kdyz ceka, ze hcg bude nula, tak jsi se mela zeptat co se deje.
@emily681 píše:
Včera. Ano, řekla mi to tak. Že to vypadá že tam nic není. O zamlklem tehu nic nerikala. Prý uvidíme podle krve. Ale nemohlo se jen tak ztratit. Nechapu to
Proč jsi se doktorky neptala dál? Ta ti vše měla zodpovědět. Ví toho více, než my tady na netu.
Říká se tomu anembryomola. Teda nevím, kdy jsi byla na těch prvních dvou utz. Embryo může zaniknout dříve, než vůbec doroste do velikosti, kdy je viditelné ultrazvukem. Nebo jak píše Janli, těhotenství neprosperuje, embryo zaniká, je vstřebáváno. Podle toho, co píšeš, to prostě vypada na zamlkle těhotenství, není to, že najednou něco zmizí. HCG na nule nebude, doktorka nejspíš viděla prázdný gestační vacek, nikoli nic. HCG však nebude dosahovat výše, jaká by byla u prosperujícího těhotenství, neporoste, jak by mělo.
Bohužel jsem zažila. Prázdný GV a rostl dál. Držím pěsti, ráda bych se mýlila ![]()
@emily681 píše:
Ono se ale neztratilo jentak. Bohužel i takhle probíhá potrat. Krvácení může trvat 2-3 týdny nebo se gestační váček může vstřebat bez zvýšeného doprovodného krvácení. Není úplně snadné předvídat, jak přesně potrat proběhne a kdy. Dokonce muže vstřebávání proběhnout jen částečně a zbytek odejde s krvácením. To je proces.
Bohužel, pokud velikost neodpovídala staří a teď už není vidět, nebude to dobré. I když na některých kontrolách rostlo. To je bohužel také běžně, tohle jsem dokonce zažila na vlastní kůži. Váček rostl, ale plod zamlkl.
Pokud ho tělo dokáže vstřebat/vypudit samo, je to ta lepší varianta.
Proc vubec chodis tak brzy na prohlidky? je jasný ze jsi potratila