Schovaný plod?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
212
1.7.23 17:04

Ahoj, držím moc palce. Zkušenosti s tímto nemám, ale nesouhlasím, že utz může poškodit plod. Vše jsi dělala a děláš správně. Mám tři děti, utz jsem absolvovala podobně jako ty, děti jsou v pořádku.
Raději bych se na tvém místě připravovala na horší variantu, je spíše výjimečné, že by plod nebyl jen vidět. I když bych ti tuto variantu ze srdce přála. Přeju hodně sil :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
1.7.23 17:23
@Catalinn píše:
@Siskysmakem To určitě ne. Ultrazvuk škodlivý pro embryo určitě není a neublížil mu. Nejčastější příčinou potratu v rané fázi je chromozomální chybou, to nikdo z nás většinou neovlivní. Ale chápu, člověk se snaží pátrat po příčině, taky jsem to dělala a říkala si, kdybych třeba nevypila tolik toho kontryheloveho čaje… To je cesta do pekla, ale člověk pocitům neporučí.Zakladatelko, a ty víš, kdy byla ovulace? A jak to tedy přesně bylo, embryo už vidět při jednom z utz bylo s teď posledně ne?

Ovulaci nevím.. měla jsem zpoždění ms 14 dnu, tak sem si udelala test a //. Tak jsem volala na gyndu a objednala me hned na pristi tyden. Tam nebylo vidět nic, jen zvetsena sliznice, protoze bylo tehu moc mladé. Na další prohlídce uz byl vidět vacek. A rekla mi ze sem 5+5. Tak me objednala o tyden pozdeji a tehu prosperovalo a rostlo, to bylo 6+5. Říkala ze vse v poradku. A tak me objednala za par dni zas s tim, ze tam pujde uz snad vidět srdíčko. To sem byla 7+2 a rekla mi, ze nejen ze tam nevidí srdíčko, ale skoro ani embryo. Ze je divne, ze tam nic nevidí, tak ze uděláme odběry krve v pondělí a když bude 0 tak nemáme co řešit. Když bude vyssi tak me objedná na další kontrolu :roll: takhle to bylo a jsem hodně ve stresu. Porad doufám ze je jen schovany nebo tak neco :,( Tezko se smiruji s tim, ze by zaniklo. Vypadalo vse v poradku. Mozna sem mela volat sama od sebe na gyndu až pozdeji.. no uvidíme podle te krve. Moc dekuji :srdce: ale je taky pravda, ze moje gyndarka má hodně staré vybavení, dokonce pise na psacím stroji. Takze treba to má taky vliv. Mozna uz hledam jen nesmysly. Nevim :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15136
1.7.23 17:48
@Catalinn píše:
@Siskysmakem To určitě ne. Ultrazvuk škodlivý pro embryo určitě není a neublížil mu. Nejčastější příčinou potratu v rané fázi je chromozomální chybou, to nikdo z nás většinou neovlivní. Ale chápu, člověk se snaží pátrat po příčině, taky jsem to dělala a říkala si, kdybych třeba nevypila tolik toho kontryheloveho čaje… To je cesta do pekla, ale člověk pocitům neporučí.Zakladatelko, a ty víš, kdy byla ovulace? A jak to tedy přesně bylo, embryo už vidět při jednom z utz bylo s teď posledně ne?

1.6 už měla pozitivní test. Takže ovulace 14 dní před tím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4385
1.7.23 18:11
@Siskysmakem píše:
@emily681 no jen me to napadlo. On rikal, ze ty brzky ultrazvuky jsou zbytecny a stejne na nich neni skoro nic videt a jen to muze embryu ublizit. Rekl, ze chce videt az plod se srdickem: coz plod je prave od toho 9tt. Tak samozrejme jsem byla celou dobu neklidna, ale mela jsem tehotenske priznaky, obcas nechutenstvi, unava… horsi je spis prace kterou vykonavam. Delam pecovatelku. Lezaci co skoro nepomuzou a nebo uplny mrtvy vahy pres 100kg. Zatim se drzim, ale na neschopenku se mi uplne taky nechce, jinou pozici si myslim, ze mi nedaji. Tak se to ted ve mne vse pere, ale hreje me na stdci, ze prave ta 1 kontrola dopadlq dobre. Preju at ti to taky nakonec dopadne dobre. :srdce:

Ty jo, klobouk dolů, že tuhle práci dáváš. Já bych teda měla strach a chtěla přeřadit na jinou pozici, pokud by jiná nebyla, tak ze zákona máš nárok zůstat doma za 100% platu ;). Hodně štěstí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4385
1.7.23 18:16
@emily681 píše:
Ovulaci nevím.. měla jsem zpoždění ms 14 dnu, tak sem si udelala test a //. Tak jsem volala na gyndu a objednala me hned na pristi tyden. Tam nebylo vidět nic, jen zvetsena sliznice, protoze bylo tehu moc mladé. Na další prohlídce uz byl vidět vacek. A rekla mi ze sem 5+5. Tak me objednala o tyden pozdeji a tehu prosperovalo a rostlo, to bylo 6+5. Říkala ze vse v poradku. A tak me objednala za par dni zas s tim, ze tam pujde uz snad vidět srdíčko. To sem byla 7+2 a rekla mi, ze nejen ze tam nevidí srdíčko, ale skoro ani embryo. Ze je divne, ze tam nic nevidí, tak ze uděláme odběry krve v pondělí a když bude 0 tak nemáme co řešit. Když bude vyssi tak me objedná na další kontrolu :roll: takhle to bylo a jsem hodně ve stresu. Porad doufám ze je jen schovany nebo tak neco :,( Tezko se smiruji s tim, ze by zaniklo. Vypadalo vse v poradku. Mozna sem mela volat sama od sebe na gyndu až pozdeji.. no uvidíme podle te krve. Moc dekuji :srdce: ale je taky pravda, ze moje gyndarka má hodně staré vybavení, dokonce pise na psacím stroji. Takze treba to má taky vliv. Mozna uz hledam jen nesmysly. Nevim :think:

Na psacím stroji? 8o To vážně? Kolik jí je proboha? :lol:

Pokud má horší UZ, mohla tě poslat na vyšší pracoviště, kde mají kvalitní UZ, tak se to běžně dělá, a ne tě nechat ve stresu :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65058
1.7.23 18:19
@korn123 píše:
Na psacím stroji? 8o To vážně? Kolik jí je proboha? :lol:Pokud má horší UZ, mohla tě poslat na vyšší pracoviště, kde mají kvalitní UZ, tak se to běžně dělá, a ne tě nechat ve stresu :zed:

můj obvodák má taky psací stroj a píše na něm. Počítač si koupil, až když byly povinné erecepty a neschopenky. Na psacím stroji píše i na papír, co zakládá do karty. I výpis z karty na pracovní prohlídku jsem dostala na psacím stroji. Je zhruba kolem 50.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
1.7.23 18:22
@korn123 píše:
Na psacím stroji? 8o To vážně? Kolik jí je proboha? :lol:Pokud má horší UZ, mohla tě poslat na vyšší pracoviště, kde mají kvalitní UZ, tak se to běžně dělá, a ne tě nechat ve stresu :zed:

Je to starší paní, Ukrajinka. Je v pohodě, ale sama od sebe mi nic nevysvětlí. Vybavení má hodně zastaralé a ten psací stroj mě taky dostává. Proto přemýšlím, že si najdu lepší gyndařku.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4385
1.7.23 18:23
@vokishka píše:
můj obvodák má taky psací stroj a píše na něm. Počítač si koupil, až když byly povinné erecepty a neschopenky. Na psacím stroji píše i na papír, co zakládá do karty. I výpis z karty na pracovní prohlídku jsem dostala na psacím stroji. Je zhruba kolem 50.

Tak já se se psacím strojem xy let u žádného z doktorů ke kterým chodím nesetkala. A pomale ani papírovou kartotéku nepoužívají, vše si ukládají do pc pod jmény pacientů, a to navštěvuji lékaře též kolem 50 let, proto mě to překvapilo :D. To stejný gynekoložka, ta má nejnovější vybavení, nevyhovovalo by mi chodit k němu, kdo má starší UZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65058
1.7.23 18:25
@korn123 píše:
Tak já se se psacím strojem xy let u žádného z doktorů ke kterým chodím nesetkala. A pomale ani papírovou kartotéku nepoužívají, vše si ukládají do pc pod jmény pacientů, a to navštěvuji lékaře též kolem 50 let, proto mě to překvapilo :D. To stejný gynekoložka, ta má nejnovější vybavení, nevyhovovalo by mi chodit k němu, kdo má starší UZ.

ultrazvuk je třeba něco jiného, ale ten psací stroj mi teda žíly fakt netrhá, to je jeho věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4385
1.7.23 18:27
@vokishka píše:
můj obvodák má taky psací stroj a píše na něm. Počítač si koupil, až když byly povinné erecepty a neschopenky. Na psacím stroji píše i na papír, co zakládá do karty. I výpis z karty na pracovní prohlídku jsem dostala na psacím stroji. Je zhruba kolem 50.
Tak já se se psacím strojem xy let u žádného z doktorů ke kterým chodím nesetkala. A pomale ani papírovou kartotéku nepoužívají, vše si ukládají do pc pod jmény pacientů, a to navštěvuji lékaře též kolem 50 let, proto mě to překvapilo :D. To stejný gynekoložka, ta má nejnovější vybavení, nevyhovovalo by mi chodit k němu, kdo má starší UZ.
@emily681 píše:
Je to starší paní, Ukrajinka. Je v pohodě, ale sama od sebe mi nic nevysvětlí. Vybavení má hodně zastaralé a ten psací stroj mě taky dostává. Proto přemýšlím, že si najdu lepší gyndařku.. :think:

Já bych si tedy z fleku našla jinou. Komunikace lékaře s pacientem je velice důležitá, nejen pro tvůj vnitřní klid. Vůbec se ti nedivím, že tě to psychicky vzalo, já bych na tom byla úplně stejně :,(. Má gynekoložka, i ta předešlá, tak spolupracuje s prenatálním centrem, pokud by měla jakékoli pochybnosti, hned by mě poslala vejš.. nevědět týden na čem jsi, achjo, to je o nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
1.7.23 18:35
@korn123 píše:
Já bych si tedy z fleku našla jinou. Komunikace lékaře s pacientem je velice důležitá, nejen pro tvůj vnitřní klid. Vůbec se ti nedivím, že tě to psychicky vzalo, já bych na tom byla úplně stejně :,(. Má gynekoložka, i ta předešlá, tak spolupracuje s prenatálním centrem, pokud by měla jakékoli pochybnosti, hned by mě poslala vejš.. nevědět týden na čem jsi, achjo, to je o nervy.
:roll: Ale co ona má dělat? Kdyby tu odpověď měla, tak jí to dá. Podala jí všechny informace, které má. Stáří utz nemá nic společného s tím, že v tomto týdnu najednou nic nevidí, když předtím už viděla.
Docela mě fascinuje, jak to házíš na lékařku, imo úplně nespravedlivě. Řekla jí, co vidí, co si myslí, jaký je další postup. a že musí zakladatelka čekat, to tak v těhotenství zkrátka bývá.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
1.7.23 18:37
@korn123 píše:

Přesně jak říkáš.. no teď přemýšlím jestli si u ní v to pondělí nechat vzít tu krev nebo rovnou obvolat jiné gynekology a objednat se rovnou tam :nevim: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
1.7.23 18:39
@Villanelle píše: :roll: Ale co ona má dělat? Kdyby tu odpověď měla, tak jí to dá. Podala jí všechny informace, které má. Stáří utz nemá nic společného s tím, že v tomto týdnu najednou nic nevidí, když předtím už viděla.
Docela mě fascinuje, jak to házíš na lékařku, imo úplně nespravedlivě. Řekla jí, co vidí, co si myslí, jaký je další postup. a že musí zakladatelka čekat, to tak v těhotenství zkrátka bývá.

Myslím, že mi měla říct víc. Když jsem se ptala tak jen řekla, že vezmem krev a uvidíme a když bude 0 tak nemáme co řešit. Neřekla mi žádné další postupy, ani proč si myslí, že to není v pořádku. Za mě to mohla podat jinak, ale chápu, že čekat musím tak i tak. To taky dělám :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4385
1.7.23 18:40
@emily681 píše:
Přesně jak říkáš.. no teď přemýšlím jestli si u ní v to pondělí nechat vzít tu krev nebo rovnou obvolat jiné gynekology a objednat se rovnou tam :nevim: :srdce:

Krev si určitě vzít nechej a uvidíš, jestli se na UZ něco změní :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
1.7.23 18:45

@korn123 jo asi jo, ať nečekám ještě dýl. No krev mi bere v pondělí a na ultrazvuk mě vezme až podle výsledků. Nejradši bych ho ale absolvovala hned :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí