Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Anonymní píše:
Ahoj, stydím se za to, proto anonym. Když jsem byla na OGTT testu, snědla jsem po něm kus sladkého pečiva, skořicový šnek, bylo to jediné, co bylo v tu chvíli po ruce, ale nadávám si, jak jsem pitomá. Je to už nějaký čas zpět, hodnoty sice trochu vyšší, ale v normě. Myslíte si, že jsem mohla malému způsobit nějaký šok, z toho, že jednorázově přijal tolik cukru? byla jsem šíleně ztlumená a ospalá, došlo mi to až pak
Pokud jsi na sladké pečivo měla chuť, tak si o něj tělo řeklo, takže klid
Miminku jsi neublížila.
@korn123 nevím jestli chuť, ráno jsem to popadla, protože jsme to měli zrovna doma a pak jsem měla prostě hlad, i sestřička radila se co nejrychleji najíst, tak jsem to do sebe bezmyšlenkovitě hodila. Byla jsem v tu dobu doma a nesměla nikam mimo doktory, takže nákupy zařizoval muž po svém a chtěl mi udělat radost něčím sladkým a ani mě to netrklo no.
Děkuji moc za uklidnění
A vypla jsem omylem anonym a provařila se jako vrchní schýzařka ![]()
Příspěvek upraven 30.06.23 v 16:56
Jestli to bylo po testu a hodnoty v testu vyšly OK, nijak bych se nestresovala. Evidentně tvé tělo cukr zpracovat umí.
@anicka_roz píše:
@korn123 nevím jestli chuť, ráno jsem to popadla, protože jsme to měli zrovna doma a pak jsem měla prostě hlad, i sestřička radila se co nejrychleji najíst, tak jsem to do sebe bezmyšlenkovitě hodila. Děkuji moc za uklidnění
Kdyby mu měl jednorázový příjem cukru ublížit, nemohou dělat ani OGGT.
Jestli ti ogtt vyšlo v pořádku tak si mu neublížila protože tvoje slinivka očividně pracuje dostatečně dobře na to aby se s tím cukrem dokázala poprat, neboj ![]()
Já kdybych byla těhotná tak tady to skořicové a ořechové a makové pečivo jooo to bylo moje gulity pleasure… Dokud mi nevyšla lačná 5,1 ![]()
@anicka_roz Já si teda záměrně brala na test slané pečivo, ale byla tam holčina, co jedla sladké + ovoce a vypadala spokojeně ![]()
Myslela jsem, že po tom sladkém pití celý den na sladké chuť nebude, ale odpoledne mě stejně honila mlsná a dala si kornout ![]()
Buď v klidu ![]()
Co to je to OGTT? Vím, že to je glukózový test, vypijete několik sladkých kelímků, prý je to kvůli cukrovce? Jako co to chutná? Nej kámoška říkala, že to je pěkný humus. Já jsem Sladkofil, zvládl bych to, nebo bych se zeblil? Zocelila mě Nutella a Pikao.
@Ploskutáček ta zkrátka přímo znamená orální glukotolerancni test…vypije se jen jeden kelímek roztoku kde je danne množství glukosy a pak se měří jak se s tím tělo popere…zjišťuje se tím funkce slinivky..resp. její vnitřní sekrece a reakce buněk na inzulín…jestli bys to dál těžko říct…asi jo..není to nic strašného..někde mají různé příchutě, někde si můžeš přinést hořký černý čaj do kterého ti to dají..já to poprvé měla v tom čaji ale černý čaji. nechutna takže jsem se málem poblila právě z toho čaje…podruhé na piti roztoku u mě nedošlo…nejvíce lidem..hlavně těhotným dělá problém to že musí být 12h na lačno a pak najednou během chvíle do sebe dostat ten cukr..máš na vypití asi 5 minut…a je toho kolem půl litru…
@Ploskutáček mně to chutnalo, ale já jsem na cukr velmi zvyklá. ![]()
Zakladatelko, neboj. Nejspíš tělo bylo v šoku, žes do něj po lačnění a tom roztoku poslala cukr, proto jsi byla unavená. Hlavně jeden šnek je podle mě prd dávka. A kdybys měla blbou už tu lačnou hodnotu, nenechali by tě v testu pokračovat.
Dobrý den,
na přání zakladatelky uzavírám tuto diskuzi.
Přeji hezký zbytek dne a ještě lepší víkend
Jana ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Ahoj, stydím se za to, proto anonym. Když jsem byla na OGTT testu, snědla jsem po něm sledké pečivo - skořicový šnek, bylo to jediné, co bylo v tu chvíli po ruce, ale nadávám si, jak jsem pitomá. Je to už nějaký čas zpět, hodnoty sice trochu vyšší, ale v normě. Myslíte si, že jsem mohla malému způsobit nějaký šok, z toho, že jednorázově přijal tolik cukru? byla jsem šíleně ztlumená a ospalá, došlo mi to až pak
Příspěvek upraven 30.06.23 v 16:57