Schovaný plod?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2128
1.7.23 13:50

@emily681 a na ty odběry HGC budeš muset nejspíš minimalne 2×. Jedna samostatná hodnota (pokud není nižší než 5) nic neříká. Nula tam nejspíš nebude.

Já jsem měla 80 tis. HCG při zamlklém těhotenství v 8tt. Takže pro mě naděje - zbytečná - za 48h to už bylo jen 70 tis. Klesalo to zhruba měsíc.

Nechci tě strašit, ale mě by tenkrát pomohlo, kdybych věděla víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
1.7.23 13:54
@Nenitamduch píše:
Proc vubec chodis tak brzy na prohlidky? je jasný ze jsi potratila

Protoze me lekarka chtěla vidět a dala mi termin. Nepotratila. Ale dekuju za nazor.
Pocitam s každou variantou, ale nevis jak sem na tom psychicky. Slo to napsat i lépe :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
1.7.23 13:55
@TeeeT píše:
@emily681 a na ty odběry HGC budeš muset nejspíš minimalne 2×. Jedna samostatná hodnota (pokud není nižší než 5) nic neříká. Nula tam nejspíš nebude.

Já jsem měla 80 tis. HCG při zamlklém těhotenství v 8tt. Takže pro mě naděje - zbytečná - za 48h to už bylo jen 70 tis. Klesalo to zhruba měsíc.

Nechci tě strašit, ale mě by tenkrát pomohlo, kdybych věděla víc.

Pocitam s každou variantou. Chtěla sem slyset jen zkušenosti a nazory. Moc dekuju. Snad se tedy po druhé tehu povede v poradku :srdce: kdybych to mela podobne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4988
1.7.23 13:59

Nevím, zda to může být i tvůj případ, ale já byla někdy okolo 7tt na ultrazvuku a vaginálním ultrazvukem plod nebyl skoro vůbec vidět. Doktorka ho nemohla najít. Po delší době ho tedy našla, ale bylo špatně vidět. Na další kontrole asi v 9tt nebyl plod vaginálním ultrazvukem vidět vůbec, nikde ho nenašla. Udělala mi tedy ultrazvuk přes břicho a tam byl krásně vidět. :) Říkala, že vaginální ultrazvuk u mě tedy nebude už vůbec dělat a miminko bude kontrolovat přes břicho. :) Těhotenství probíhalo v pořádku a teď už mám miminko doma. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
1.7.23 14:02
@Yasmina21 píše:
Nevím, zda to může být i tvůj případ, ale já byla někdy okolo 7tt na ultrazvuku a vaginálním ultrazvukem plod nebyl skoro vůbec vidět. Doktorka ho nemohla najít. Po delší době ho tedy našla, ale bylo špatně vidět. Na další kontrole asi v 9tt nebyl plod vaginálním ultrazvukem vidět vůbec, nikde ho nenašla. Udělala mi tedy ultrazvuk přes břicho a tam byl krásně vidět. :) Říkala, že vaginální ultrazvuk u mě tedy nebude už vůbec dělat a miminko bude kontrolovat přes břicho. :) Těhotenství probíhalo v pořádku a teď už mám miminko doma. :kytka:

Moc děkuji za zkušenost :srdce: konečně i nějaký hezký komentář. Samozřejmě počítám i se špatnou variantou, ale kdybych to měla podobně, nezlobila bych se :srdce: Moc děkuji a přeji jen štěstí v životě.. :andel: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1239
1.7.23 15:00
@emily681 píše:
Protoze me lekarka chtěla vidět a dala mi termin. Nepotratila. Ale dekuju za nazor.
Pocitam s každou variantou, ale nevis jak sem na tom psychicky. Slo to napsat i lépe :palec:

To víš, ne každý oplývá dostatečně vysokou emoční inteligencí. Zrovna zde je, troufám si říct, projev empatie na místě.

Mrzí mě to, hlavu vzhůru, pokud to nedopadne, příště a brzy snad už jo :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
1.7.23 15:30
@emily681 píše:
První dva ultrazvuky úplně v pořádku, tak nechápu, proč.. Proč tam najednou není, to přece není mozne :nevim:

Děje se to, mohlo se vstřebat a ani si nezakrvácela. Já u druhého pravděpodobně čekala dvojčata a to jedno zmizelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
1.7.23 15:42
@Catalinn píše:
To víš, ne každý oplývá dostatečně vysokou emoční inteligencí. Zrovna zde je, troufám si říct, projev empatie na místě.Mrzí mě to, hlavu vzhůru, pokud to nedopadne, příště a brzy snad už jo :hug:

Mockrát děkuji :srdce: Chtěla jsem pouze názory nebo zkušenosti, smířit se s tím, je těžké.. a věřím, že pokud to teď nedopadne, po druhé už ano :srdce: :andel: Moc děkuji za hezký komentář :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
1.7.23 15:42
@lleennttiillkkaa píše:
Děje se to, mohlo se vstřebat a ani si nezakrvácela. Já u druhého pravděpodobně čekala dvojčata a to jedno zmizelo.

Ano teď už to vím.. nevěděla jsem :think: Tak snad po druhé už to bude v pořádku pokud teď ne :srdce: :* :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
1.7.23 16:34

Je mi to lito a drzim palecky, aby se tam objevilo. Treba je jen schovane. Jen me prekvapuje, ze v 7tt uz podstupujes 3. Ultrazvuk. Ja jsem v 10tt a na prvni kontrole jsem byla tento tyden. Sam gynekolog mi rekl, ze ultrazvuk muze poskodit plod a pokud si miminko chci nechat, tak at s 1. Ultrazvukem nepospicham. Pokud bych tedy mela nejake komplikace jako spineni, krvaceni, bolesti, tak bych mela okamzite prijit. Ale ted me tedy napada, zda tolik ultrazvuku v tak brzke dobe proste tomu embryu neublizilo? :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
1.7.23 16:43
@Siskysmakem píše:
Je mi to lito a drzim palecky, aby se tam objevilo. Treba je jen schovane. Jen me prekvapuje, ze v 7tt uz podstupujes 3. Ultrazvuk. Ja jsem v 10tt a na prvni kontrole jsem byla tento tyden. Sam gynekolog mi rekl, ze ultrazvuk muze poskodit plod a pokud si miminko chci nechat, tak at s 1. Ultrazvukem nepospicham. Pokud bych tedy mela nejake komplikace jako spineni, krvaceni, bolesti, tak bych mela okamzite prijit. Ale ted me tedy napada, zda tolik ultrazvuku v tak brzke dobe proste tomu embryu neublizilo? :?

Tak já doufám, že moje gynekoložka ví, co dělá. Nad tímto jsem ani nepřemýšlela, ona sama mi takto termíny dávala. Na prvním ultrazvuku jsem byla 5+5 aby mi tehu potvrdila a odtud mám i fotecku. Pak jsem byla 6+5 a tam rostlo v poradku ale srdíčko nic. Tak rekla at dojdu 7+2 a tam se prave nic neobjevilo. Sama mi takto plánovala vyšetření :think: Tak doufám, že se ještě objeví nebo že krev bude Ok. Děkuji, doufám že tahle varianta to není. Ale do příštího těhu si tohle budu pamatovat :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
1.7.23 16:53

@emily681 no jen me to napadlo. On rikal, ze ty brzky ultrazvuky jsou zbytecny a stejne na nich neni skoro nic videt a jen to muze embryu ublizit. Rekl, ze chce videt az plod se srdickem: coz plod je prave od toho 9tt. Tak samozrejme jsem byla celou dobu neklidna, ale mela jsem tehotenske priznaky, obcas nechutenstvi, unava… horsi je spis prace kterou vykonavam. Delam pecovatelku. Lezaci co skoro nepomuzou a nebo uplny mrtvy vahy pres 100kg. Zatim se drzim, ale na neschopenku se mi uplne taky nechce, jinou pozici si myslim, ze mi nedaji. Tak se to ted ve mne vse pere, ale hreje me na stdci, ze prave ta 1 kontrola dopadlq dobre. Preju at ti to taky nakonec dopadne dobre. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
1.7.23 16:54

@emily681 Ja to měla při prvním těhotenství podobně. Přišla jsem hodně brzo, tak nebylo nic pořádně vidět. Zvali mě na kontroly po týdnu a odtud jsem klusala vždy do nemocnice, protože hcg rostlo, ale embryo na ultrazvuku hodnotam neodpovídalo. Mělo se jednat buď o neprosperujici těhotenství nebo mimodelozni. V nemocnici mi uz dali termín na revizi, protože na UZ jen prázdný váček. Udělali ještě jeden test hcg z krve a hodnota pořád stoupala ukázkove, tak to posunuli o týden. Embryo se vylouplo i se srdíčkem - muselo být podle doktorů schovane za tim prázdným váčkem. Koukali všichni. Dopadlo to tenkrat dobře😊 ale mám za sebou i dve neprosperujici tehot. a ta na zacatku vypadala podobne. Je to hop nebo trop. U druheho prosper. tehot. jsem pak sla na kontrolu uz pozdeji s tim, ze uz musi byt videt srdce, nechtěla jsem si tou nejistotou zase prochazet. Drzim ti palce :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1239
1.7.23 16:56

@Siskysmakem To určitě ne. Ultrazvuk škodlivý pro embryo určitě není a neublížil mu. Nejčastější příčinou potratu v rané fázi je chromozomální chybou, to nikdo z nás většinou neovlivní. Ale chápu, člověk se snaží pátrat po příčině, taky jsem to dělala a říkala si, kdybych třeba nevypila tolik toho kontryheloveho čaje… To je cesta do pekla, ale člověk pocitům neporučí.

Zakladatelko, a ty víš, kdy byla ovulace? A jak to tedy přesně bylo, embryo už vidět při jednom z utz bylo s teď posledně ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
1.7.23 17:01

@Siskysmakem Nech se preradit na jinou vhodnou pozici a pokud bys mela mzdu nižší, máš právo na vyrovnavaci prispevek v tehotenstvi a materstvi. Pokud by takovou pozici zamestnavatel nemel, je to prekazka na strane zaměstnavatele a budeš doma za 100% nahradu mzdy. Nemocenska je pro jine ucely, ale mas narok na ochranu podle ZP😉

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí