Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@hanzbl00 píše:
o malinko míň má můj ani ne tříleťák![]()
@hanzbl00 píše:
o malinko míň má můj ani ne tříleťák![]()
nee, tonik je takovej cahoun
…nas tata meri bez 3cm 2metry, ja 180cm…a vy s tatou?…nas Adam ma 31tku nohu k tomu ![]()
@lekarnicka28 Ne, nejí dobře. Nejí téměř nic. Ale krevní testy na základní hodnoty zatím v pořádku. Jen má vysokou sedimentaci. Ale zatím se neví proč.
Příspěvek upraven 03.10.14 v 16:47
@lajovka píše:
nee, tonik je takovej cahoun…nas tata meri bez 3cm 2metry, ja 180cm…a vy s tatou?…nas Adam ma 31tku nohu k tomu
Já měřim 164cm, malýho táta tak 169cm..nikdo v rodině nějak velký neni, tak nechápu jaktože tak rychle roste
a Toník ve věku vašeho Adámka bude mít určitě nohu stejnou, teď má 27 ![]()
Mému synovi je skoro šest a ma nějakých 115 cm. Roste pomalu od malinka, mel jednu zimni bundu na tři sezóny. ![]()
@hanzbl00 píše:
Já měřim 164cm, malýho táta tak 169cm..nikdo v rodině nějak velký neni, tak nechápu jaktože tak rychle roste![]()
a Toník ve věku vašeho Adámka bude mít určitě nohu stejnou, teď má 27
no tak s tema vasema vejskama jsi me teda dostala…tak to se asi zarazi…ma naslapnuto na eifela
…jak pisou holky, nekdo roste ted vic a pak se zarazi…ja treba do 8my tridy nic moc a pres letni prazdniny jsem vyrostla asi 12cm
…ale bolelo to ![]()
@batist tak jak může růst, když nejí, tělo nemá stavební materiál a energii na růst. Viděla´s tenkrát toho chlapečka, co ho matka trápila hlady a týrala? Byl malinký, hubený, jak jí ho sebrali a začali mu dávat normálně jíst, tak vyrostl o 10 cm během asi 2-3 měsíců.. Musí do sebe dostat bílkoviny, vitamíny..jinak neporoste pořádně nikdy, to je základ.
@KackaDoup píše:
Ja mam petiletaka a ma píše: Více
To já mám pětileťáka a má 128 a to jako fakt nekecám
Normální jsou otázky typu-a chlapečku, do jaké třídy ty chodíš??A já-no chlapeček je ve školce a 5 mu teprve nedávno bylo
Dobrý co? Holt táta dlouhej, máma dlouhá-a synek jako rozhledna, pomalu mu futra stačit nebudou
jó a nohu-má 32 tip ťop, na zimu počítám tak s 33 nejmíň
A jeho starší bráška to samé, ten už mi bere MOJE boty a to je ve třetí třídě!!!…Někdy mě to fakt štve-ovšem velcí chlapi se mi líbí, ale holt mám i obr děti(a to už se mi zas tak nelíbí) ![]()
On jí, množství dostatečne. Ale složení špatné. Pouze pečivo, suché těstoviny a rýži, mléko, bílé jogurty, čistý masový vývar a jablka.
Ale samozřejmě vím, ze to není dobře. Nicméně už takto funguje od roku věku.
@batist Skoda, ze nemas prubezne vedeny graf, treba bys pak videla, ze je stale na stejnem percentilu. Treba to doma na futrech dohledas, ze za rok vyrostl dle normy, ze uz ma splneno. Tady je graf pro chlapce a stranky s informaci nize rustovy graf chlapec
Odbornici radi:
Pokud jde o růst, je v tomto věku Vaše dítě již zcela mimo vliv infantilní růstové fáze a rychlost růstu se nadále zpomaluje až do začátku puberty. Růst je řízen růstovým hormonem a růstovým faktorem podobným inzulinu (IGF-I). Každý rok dítě naroste přibližně o 7 cm. Nedostatečná výživa se může projevit zpomalením růstu, avšak pouze při významně sníženém energetickém přísunu.
Tak nas čerstvě pětiletý ma 120cm a za rok vyrostl o 10cm.. Uz teď musím kupovat vel. 128 (7 let)
Zato naše holčička, které budou v prosinci 3 je malinký drobný prcek, váží jen 11,5kg ( tu samou váhu mel na roce syn me svagrove..)