Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, prosím o radu/názor. Kolik dní necháváte děti doma ze školky/školy, když jeden den zvrací, pak se jim uleví a jsou v pořádku? Teplota žádná ap. Díky
Pockala bych max dalsi.den. Evidentne jen neco. nesedlo, infekcni veci jen tak neprestanou.
Záleží, proč zvrací. Pokud dnes dítě něco snědlo a zvrací, zítra doma a pak do školky. Tak je to u nás
Spíš myslím, že mu něco nesedlo…Zvracel vpodvečer, pak byl dobrý, do školky nejde, uvidím jak na tom bude zítra…Díky.
Nechala bych jeden den doma, déle jen kdyby to mělo nějaké dozvuky v podobě průjmu.
Do tý doby, než snese bez problému normální nedietní jídlo, ať už bylo původně zvracení nebo průjem.
Ahoj holky, syn zvracel v noci z pátka na sobotu. Včera už jedl vše a ok. Neměl ani teplotu nebo průjem.
Dnes není dobře mně, ale zatím jsem nezvracela.
Může syn do školky?
Díky
Nechala bych ho doma,uz proto,že bys ho odvedla Ty pravděpodobně. Není fér šířit virózu. Jinak může,některé virozy jsou rychlé a školní děti déle doma taky nenechávám.
Ahoj, syn ze vcerejsek na dnesek v noci zvracel, prestal az rano, pres poledne spal a potom se probudil jako by nic. Prujem nema, ani teplotu, nudil se a zlobil jako cert
prijde mi, ze mu vubec nic neni. V patek byl poprve ve skolce a tak premyslim, jestli ho zitra dat na ty dve hodinky, nebo ho radeji omluvit ![]()
@Markétka111 píše:
Ahoj, syn ze vcerejsek na dnesek v noci zvracel, prestal az rano, pres poledne spal a potom se probudil jako by nic. Prujem nema, ani teplotu, nudil se a zlobil jako certprijde mi, ze mu vubec nic neni. V patek byl poprve ve skolce a tak premyslim, jestli ho zitra dat na ty dve hodinky, nebo ho radeji omluvit
Bych ho zítra nechala doma, zvlášť pokud měl jít jen na dvě hodiny (takže evidentně hlídání na zbytek dne máš porešené).
Nechat doma aspoň další den. Úplně mne točí maminky, co řeknou, že dítě v noci zvracelo, ale že to asi nic nebylo, a ráno ho šupnou do školky…a pak šavlí půl třídy, včetně našich dětí a pěkně se mi doma všichni prostridají vcetně mě a manzela a jsme 14 dnu mimo provoz.
Co neni muze byt, nemusi ten prujem po zvraceni prijit hned. Ja nechavam po zvraceni nejmene 2 dny od posledni prihody, pokud se neprida nic jineho. Skolaky. V dobe skolkovych deti nejmene 3 dny, vime, jake navyky tam ty deti (ne)maji.