Zvracení - kdy do školky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5161
3.12.23 19:53
@Borrealis píše:
no jasnějenže když dítě pobolívá hlava a tak nějak se necíítí, je unaven a. t.d… tak takhle probíhají virosy, tyhlety zvracecí jsou hodně nakažlivé a k nákaze stačí jen málo virových částic

Tak pokud ho k tomu boli hlava a je unaven atd tak bych ho nechala doma. Vetsinou clovek pozna, na sobe i diteti, jestli je to viroza/strevni chripka nebo jen ‘splacal dohromady moc cokolady a chipsu a vyzvracel se a je v pohode’

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
3.12.23 19:58

@elinka90 zažila jsem maminku, která pustila dítě den před zvracící s teplotou do školky, protože po tom karnevalu mooooooc toužilo a dokonce ji prošlo ok to pak venku přiznat ( dneska už nezvracelo prý tak co, je zdravé ) :nevim:
A podobných expertů se za ty roky našlo víc.

Příspěvek upraven 03.12.23 v 19:59

• Citovat
  • Upravit
32232
3.12.23 19:59

@LilyJane Tak takové rodiče bych do školky teda nepustila…pokud je dítě infekční, tak nevím, co by mělo dělat v školce byť jen na chvíli na focení…to už tam může rovnou zůstat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
3.12.23 20:02
@kocourGarfield píše:
@elinka90 zažila jsem maminku, která pustila dítě den před zvracící s teplotou do školky, protože po tom karnevalu mooooooc toužilo a dokonce ji prošlo ok to pak venku přiznat ( dneska už nezvracelo prý tak co, je zdravé ) :nevim:
A podobných expertů se za ty roky našlo víc.Příspěvek upraven 03.12.23 v 19:59

no jéje

kupodivu, jsou lidi, co stále ještě mentálně popírají existenci hnusno nakažlivých střevních „chřipek“

dojdou a ptaj se :

děti zvracely, ale už jim je docela dobře
pak za dva dny zvracel manžel

a ted zvracím já, je mi blběěěěě a co to jako může bejt?? 8o aj to břicho mě bolí, co mi je???
:think:

/ a nyní vážně, fakt je to hodně infekční, jsou lidi co maj na to přirozeně dobrou imunitu a nechytnou to, ale když se zadaří, fakt to může chytnout i polovina kontaktů, i kdyby jen pár hodinových kontaktů /

brrr

:mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3927
3.12.23 20:32
@Monchichik píše:
@LilyJane Tak takové rodiče bych do školky teda nepustila…pokud je dítě infekční, tak nevím, co by mělo dělat v školce byť jen na chvíli na focení…to už tam může rovnou zůstat…

Fotograf měl vyklizenou jednu třídu jenom sám pro sebe, žádné jiné děti tam nebyly. Ty děti šly s rodičema jako úplně první, při vstupu dostaly desinfekci na ruce, po nich to tam vyvětrali a přidali na chvíli čističku vzduchu a dobrý.
Zase není třeba být hysterická. Pokud dítě nemá neštovice, černý kašel a nebo střevní chřipku, tak ten sopel zase tak snadno nepřenese, pokud je pod dozorem, nikde si nehraje, s ostatními dětmi do kontaktu nepřijde a ještě si pohlídají aby mělo čisté ruce. Šli tam rodiče s dětma co měly vysloveně jenom nějaký sopel, který fakt nebyl tak vážný, aby kvůli tomu přišli o focení. Školka to zavedla z jednoduchého důvodu: rodiče tam v den focení pravidelně tahali nemocné děti, které nadopovali sirupama, sprejema do nosu a „hlavně moc nekašlej!“ A pak zalehla půlka třídy. Opravdu každý rok to samé a nás normální lidi už to začalo pěkně srá… Takže nemocní se tam opravdu jenom otočí ve futrech, než tam jsou ještě ostatní zdravé děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32232
4.12.23 07:10

@LilyJane Aha…tak u nás třída vyklizená nebyla, chodí normálně do plné třídy a točí se tam děti…ale stejně nechápu, proč je nutné tahat nemocné děti do školky jen kvůli focení…to jsou ty fotky pro život tak zásadní? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
4.12.23 07:16

@Monchichik tohle taky nechápu. Jako kdyby zimní školkova fotka byla zivotnutná :lol:

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
4.12.23 07:18
@LilyJane píše:
Fotograf měl vyklizenou jednu třídu jenom sám pro sebe, žádné jiné děti tam nebyly. Ty děti šly s rodičema jako úplně první, při vstupu dostaly desinfekci na ruce, po nich to tam vyvětrali a přidali na chvíli čističku vzduchu a dobrý.
Zase není třeba být hysterická. Pokud dítě nemá neštovice, černý kašel a nebo střevní chřipku, tak ten sopel zase tak snadno nepřenese, pokud je pod dozorem, nikde si nehraje, s ostatními dětmi do kontaktu nepřijde a ještě si pohlídají aby mělo čisté ruce. Šli tam rodiče s dětma co měly vysloveně jenom nějaký sopel, který fakt nebyl tak vážný, aby kvůli tomu přišli o focení. Školka to zavedla z jednoduchého důvodu: rodiče tam v den focení pravidelně tahali nemocné děti, které nadopovali sirupama, sprejema do nosu a „hlavně moc nekašlej!“ A pak zalehla půlka třídy. Opravdu každý rok to samé a nás normální lidi už to začalo pěkně srá… Takže nemocní se tam opravdu jenom otočí ve futrech, než tam jsou ještě ostatní zdravé děti.

Z mého pohledu by tedy bylo logické, kdyby ty nemocné děti šly na konec. Jelikož stejně projdou třídou, šatnou, chodbou… ale tak pokud je s tím někdo ok, ať je. Pak je asi jedno jestli má sopel nebo blitkosrajdu a nebo Covid.
Normální člověk se na to vykašle, protože na zimní školkové fotce nestojí svět.

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
4.12.23 07:22

@Monchichik u nás taky vyklizená nebyla, zbytek děti si tam normálně hrál.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.12.23 09:00

Vysledek: ráno v půl sedmé jsem volala do skolky, kde mi řekli, že pokud je ok, má dojít. Cca v půl osmé volali, že už se jim s podobnými problémy omluvily další 4 děti. Takže je doma, a já teď přemýšlím, jak dlouho, než to třídou proletne. V pátek mají vystoupení a na víkend máme jet k rodině.

• Citovat
  • Upravit
3927
4.12.23 11:00
@kocourGarfield píše:
Z mého pohledu by tedy bylo logické, kdyby ty nemocné děti šly na konec. Jelikož stejně projdou třídou, šatnou, chodbou… ale tak pokud je s tím někdo ok, ať je. Pak je asi jedno jestli má sopel nebo blitkosrajdu a nebo Covid.
Normální člověk se na to vykašle, protože na zimní školkové fotce nestojí svět.

Tak samozřejmě… Já syna taky nedávala do školky když byl nemocný a měli nějaké akce.
Ale jsou matky, kterým by to opravdu ten svět zbořilo. Pár takových ve třídě syn má. I kdyby mělo jejich dítě mor, tak na focení půjde, protože bez fotky, jako by nežilo.
Zítra mají mikulášskou nadílku, takže tipuju, že tam zase nacpou mraky nemocných dětí a zase to odležíme i my.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí