Růst druhých stoliček - otok?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
sao
1827
12.10.15 20:16

Růst druhých stoliček - otok?

Prosím, chtěla bych se zeptat: Můj sedmiletý syn má ze stálých zubů zatím jen dvě spodní jedničky a dnes si začal stěžovat, že má nateklou dáseň za dolní pětkou - v místě, kde má růst šestka. A přiznal se, že už to měl dřív nateklé i na druhé straně (za tou druhou pětkou) ale už to splasklo. A prý ho to i bolí, nechtěl ani večeřet. Nevěděli jsme, jestli nemá třeba kaz nebo dokonce zánět v těch pětkách, ale ty vypadají v pohodě a prý ho ty zuby nebolí, tak jsem začala googlit a dočetla jsem se, že by se mu v tuto dobu měly začít prořezávat právě šestky. Je možné, že je to od toho? Jo normální, aby měl při růstu druhých stoliček oteklou dáseň? Máme s ním radši k zubaři, nebo je to ok? Díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
12.10.15 20:20

No jasně, že to může bolet, otékat, svědit…
Vzpoměň na mimina, když jim rostou zuby.
Občas se mi „hnou“ osmičky a nic moc teda. Jo a krvácet to taky může.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
12.10.15 20:45

No, tak to si piš, že to bolí. Mojí pětileté ted začínají bolet dásna dole vzadu, asi se pouzdří stoličky, ale zatím jí zuby ještě žádné mléčné nepadají. Dnes jí prý i ve školce z toho tekla krev

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sao
1827
13.10.15 06:40

No mě taky pěkně bolelo když mi rostly osmičky a měla jsem nateklé půl huby, takže snad je to ten samý případ. My jsme se jen báli, aby neměl nějaký zánět… Tak snad bude všechno ok. Dnes ráno už to má prý zase splasklé. Dík za odpovědi!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.