Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
@peggy.sl prosím tě, mám koupenou tu Sedalii (po poradě s DR), jen jsem se nezeptala a nedočetla, jak dlouho před spaním ji mám dát? Kolik vím, al enevím kdy, aby to bylo efektivní ![]()
děkuji ![]()
@Mami&Emmi píše:
@peggy.sl prosím tě, mám koupenou tu Sedalii (po poradě s DR), jen jsem se nezeptala a nedočetla, jak dlouho před spaním ji mám dát? Kolik vím, al enevím kdy, aby to bylo efektivní
děkuji
Já dávám tak hodinu před spaním..
Ahoj, myslim, ze nasemu dvouletakovi take rostou stolicky. V poslednich dnech vecerni usinani stoji za to tedy…:-( taky si furt strka prsty do pusy a je protiva, hlavne na vecer… Dnes jsem mu dala nakonec nurofen sirup, nebot uz jsem nevedela, co delat… A usnul do 15 min. Ale preci mu ho nebudu davat kazdy vecer nebo je tu nekdo, kdo daval?
Dávám jen když předešlou noc špatně spí a kňourá a odpoledne máme plačtovo-tulící - kousací… starší jsem tišící léky dávala jen při trojkách a mladší u čtyřek a trojek ty jí rostou nyní… když to shrnu tak cca 1× do měsíce 1-2dny. Starší má drobné malé zoubky jedničky, dvojky, čtyřky a pětky vyrostly ani o tom nevím… mladší velké a přijde mi i silnější takže jí to bolí i víc… mladší má kolikrát k krev jak jí to bolí tak mně kouše do ramene a je tam občas otisk krve což jsem u starší nezažila.
@evulkanov Já jsem dávala, ale taky né moc často zkus třeba nedát plnou dávku, ale jen poloviční. Opět to bude co doktor, to jiný názor, ale naše dr.mi doporučila opravdu dát (nurofen, panadol) pro „jistotu“ před spaním. A noci byli o 90% mnohem lepší. Zkus to třeba střídat s Ibalginem, panadolem ten nurofen.
Každopádně pokud dítě bude takto nevrlé opravdu před každým spaním tak se pak poradit s pediatrem.
Zatím bych se neobávala a zkusila co to dá. Když si vzpomenu na sebe, když bolely osmičky co teprve tak malé dítě. Brzy to přejde přeji, aby zoubky byli co nejdříve venku
Oživuju diskuzi:) Dcera má už pár týdnů poslední pětku venku, ale spaní je stále docela otřes. Každý zub ne úplně ořvala, ale kadila x krát denně, opruzelá prdka, ekzém různě po těle, v noci se budila po 2-3 hodinách, přes den protivná. Je možný, že jí bolí samotný růst toho zubu? Ještě není stejně velký jako druhá horní pětka.
@swat Je to možný syn se mi přestal budit až měl úplně všechny zuby stejně velký to mu bylo něco okolo 2 a půl ale tím že mám děti blízko sobě tak zas začali růst zuby dceři a teď ji roste horní špičák a už 3 týdny se budí bolestí co půl hodiny až hodinu a to je teprv masakr.
@Soňa Zacharová Děkuju děkuju, já si to totiž myslím taky, že by to mohlo bolet i teď, když už je venku..měla i světlý chvilky, kdy byla schopná spát celou noc, což bylo nejspíš v době, kdy to dalo na chvíli pokoj. Jenže když se někoho ze svých známých s dětmi zeptám, tak buď růst zubů nijak neprožívaj nebo jejích dítko přestane být nespavec v den, kdy se zub prořízne a já si fakt už připadám jak pako.
U nás první dítko si zubů skoro ani nevšimlo, zato druhé nám to vynahradilo. Každý zuby bylo buzení co půl hodiny, naštěstí pak dobře zabíraly homeopatika (čípky viburcol). Když mu vyrostly čtyřky, začala jsem mazat „pětky“, ale podle zubařky mu ještě dorůstaly ty čtyřky a to ho prý bolelo. Takže odpověď je ano, podle zubařky může bolet (a bolí) i to dorůstání zubu.
@Iva575 taky děkuju za potvrzení mojí teorie
Viburcol jsem dávala když jí rostly jedničky kdysi, teď pochybuju, že by si do zadku nechá něco strčit, vyzkoušela jsem snad všechno, všechny druhy homeo, nurofen, gely, výplachy řepíkem, šalvějí..nikdy nic úplně nezabralo. Takže jen vydržet než to dovyleze..a já se tak těšila, že se konečně vyspím..no nevadí, budeme bojovat dál.
Hledala jsem někde na netu, kdy rostou druhé stoličky a narazila na vaše přízpěvky. U syna se objevila nechuť k jídlu v pátek, a plakal jak před spaním, tak i v noci, což dříve nedělal. Zjistila jsem, že plače, když má jíst, a začali mu téct sliny. Je z něj uplakánek. Budí se i při spaní po obědě, ale když si k němu lehnu, tak vydrží spát i tři hodiny. Takže podle mého náhoru je růst zubů důvodem pro jeho špatné usínání, pláč v noci a špatné spaní a sem tam i uplakaná nálada přes den. Dnes jsem mu dala na noc syrup, ale vůbec se mi nezdálo, že by to pomohlo. Tak ještě vyzkouším ty homeopata.