Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahojte,
mal jsou dva roky, už asi dva měsíce si šahá hodně do pusy, jelikož má všechny zuby a chybí jen poslední druhý stoličky, tak stopro rostou ty. Stále al enejsou prořezaný. Chci se ale zeptat, když vašemu dítku takhle rotly tyto stoličky, nezaznamenali jste zhoršení ve spaní? Samozřejmě, že se v noci víc budí a heká a funí a obecně je poslední měsíc spaní na prd, ale co v usínání? Nenastala v této době u vašeho dítka nějaká změna? Malá vdy usínala sama u sebe v pokoji, poslední měsíc za boha sama být nechce a hned ječí. Může to být sto různých věcí a protože už absolutně nevím, tak mě ještě napadlo svést na stoličky i to usínání…jestli jí to v noci bolí a proto se bojí usnout nebo já už nevím ![]()
tak se ptám, jestli NÁHODOU jste někdo toto taky nezaznamenal… ![]()
Zaznamenala, mladší plakala před spaním, ale ne kvůli stoličkám, plakala kvůli dvojce, v noci se taky budila s pláčem. Jídlo naprd, zadek červenej.
@Mami&Emmi Při usínání jsem problém nezaznamenala, ale budil se občas tak cca 1-2 hodiny po usnutí pláčem, no spíš s řevem a musela jsem dávat něco na bolest.
@zuzouš jak kvůli dvojce. malá je jinak v pohodě, obecně je víc nervní a vzteká se, ale to přisuzuji věku, jinak jí a kajdí normálně. jen to usínání. jistě to může být strach z čehokoliv, ale jsem z toho nějaká otrávená. v únoru se narodí druhý a prostě se obávám toho, co bude a kde bude spát…má svůj pokojík, svou postel, ted zase s pí u nás v ložnici v malé postýlce..
v noci funí, to jsou určitě zuby, jen mě zajímá, jetli můžou zapříčinit i to usínání, jako by se mu bránila ![]()
@j.a.n.i1 jj, já chvíli čekám, co se v noci vyvrbí, protože nechci hned něčím dopovat, ale když se pak už vzbudí s řevem, je zle a musí přijít na řadu Nurofen…
tak já nevim, to usínání, takovej obrat najednou ![]()
@Mami&Emmi teď nevím, jestli se na tu dvojku ptáš nebo oznamuješ
Každopádně myslela jsem tím druhý řezák. Vůbec teď neřeš, co a jak bude, až se miminko narodí, to je ještě moře času. Bát se klidně může, zuby to můžou být taky, dokud nebudou venku všechny, vždycky se na ně dá něco svést
Starší, když jí rostly stoličky, měla období přes měsíc, kdy plakala vyloženě ve spánku, musela jsem přijít a probudit jí, jen na mě koukla a zas to zalomila. Jenže to pak bylo třeba 3× za noc a lítat pořád po schodech nahoru dolů..Tak jsem postupem času vždycky jen křikla, ať spinká, to jí lehce probralo a potichu zas usla, takže záleží, jak se k tomu pelešení v postýlce postavíš ![]()
Mojí dceři ted roste poslední stolička a je taky pěkně hysterická..pořád něco okusuje, nechce moc jíst. Dávám jí homeopatika a mažu bylinkovým gelem.
Chjo, bych to blbý usínání a vyžadování naší přítomnosti u toho ráda na něco svedla…
@zuzouš to jsme se ptala ![]()
@peggy.sl naše je taky pěkně hysterická, i přes den. kolikrát si něco dělá a pak najednou šílený řev a řve a řve a řve a nikdo ne ví proč…nemluví, takže nevím, co jí bolí a preventivně ji nechci cpát nějaké léky na bolest, když nevím, proč vlastně řve…
proč náhle nechce usínat sama, tak vědět to, tak tomu dám milion, abych na to přišla…
@Mami&Emmi píše:
Chjo, bych to blbý usínání a vyžadování naší přítomnosti u toho ráda na něco svedla…
@zuzouš to jsme se ptala
@peggy.sl naše je taky pěkně hysterická, i přes den. kolikrát si něco dělá a pak najednou šílený řev a řve a řve a řve a nikdo ne ví proč…nemluví, takže nevím, co jí bolí a preventivně ji nechci cpát nějaké léky na bolest, když nevím, proč vlastně řve…
proč náhle nechce usínat sama, tak vědět to, tak tomu dám milion, abych na to přišla…
U nás když už se jooo hodně blázní s usínáním tak dostanou homeo sirup Sedalii..a spí jako dřeva.. ![]()
@peggy.sl joooooooooooooooooooo? a to není nijak návykový nebo jí to nemůže nějak ublížit???
nebo má nějaký trauma ![]()
Malá při zubech byla vždy protivná a hůř usínala a i hůř spala, dávala jsem buď homeo na zuby nebo nurofen. homeo je přírodní ničím neublížíte a u nás to fakt zabíralo a když bylo nejhůř tak prostě jsem ten sirup na bolest dala, obecně nemám ráda když maminy děcka trápí, kolikrát je očividné že děcko to bolí neskutečně ale maminy si mele svou o tom že sirup nedá. no nevím ale dospěláka zabolí zub a už běží do lékárny pro nějaký driák na bolest ale prcka necháme trápit. takže já dávala nurofen nebo paralen, i zubařka říkala že je to i proti zánětům, ne moc často ale když bylo nejhůř nenechám děcko trápit.
@peggy.sl píše:
U nás když už se jooo hodně blázní s usínáním tak dostanou homeo sirup Sedalii..a spí jako dřeva..
@peggy.sl něco jsme si o sirupu přečetla na netu…příští týden se stavím u DR, musím přihlásit druhé mimčo, tak se na to zeptám. díky za tip. ![]()
@terinka4444 píše:
Pardon za OT, prosím tě, pro koho je ten sirup vhodný? Naše šestiletá prostě špatně usíná, od miminka to byl boj teď jde v osm a dvě hodiny čučí po tmě do stropu, než usne, byl by i pro ni? A neutlumí ji to pak na ráno na vstávání? Děkuji děkuji
Tenhle sirup je vhodný na uklidnění..takže bych ho zkusila..