Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Může být, i když je to dost brzo, ale zuby než vylezou, tak se dlouho posouvají v dásni a to bolí i může vylítnout teplota. pokud se nerozjede nějaká nemoc (což určitě nepřeju) tak to může být zoubkem. a taky to nemusí znamenat, že hned vyleze.
Ano, to můžou být zoubky. Taky jsme měli první zoubky ve 3,5měsících, ale zrovna ten samý týden jsme byli na očkování tak ty příznaky trochu splynuly.
@Saroya píše:
Může být, i když je to dost brzo, ale zuby než vylezou, tak se dlouho posouvají v dásni a to bolí i může vylítnout teplota. pokud se nerozjede nějaká nemoc (což určitě nepřeju) tak to může být zoubkem. a taky to nemusí znamenat, že hned vyleze.
Nejhorší je, že jsem mu dala čípek asi před 45 min a teplota pořád neklesá
!
@Linda85 po odečtu je to tedy 37,8. U mimin je teplota normální tuším až do 37,2. Já bych s čípkem čekala až na vyšší teplotu. Jo, v tomhle věku jsem si taky myslela, že už jí lezou zuby a první se objevil ve skoro roce ![]()
Při téhle teplotě bych taky určitě nesrážela, teplota má svou funkci
Mrkni do pusy na spodní dáseň. První rostou spodní jedničky. Bývá nateklá a mohou prosvítat zoubky. Malýmu vyrostly ve 3 měsících a týdnu.
Třeba to je po odečtu. Já už na zuby kromě protivnosti nic nesvádím. Vždy lezly zuby, vše jsem sváděla na zuby a jednou zánět středního ucha, jednou angína. Jinak pediatrička mi říkala, že teplota nad 38st. bývá k zubům výjímečně - muvíme o teplotě po odečtu.
@Veruš1 píše:
Třeba to je po odečtu. Já už na zuby kromě protivnosti nic nesvádím. Vždy lezly zuby, vše jsem sváděla na zuby a jednou zánět středního ucha, jednou angína. Jinak pediatrička mi říkala, že teplota nad 38st. bývá k zubům výjímečně - muvíme o teplotě po odečtu.
Po odečtu má kolem těch 37,8
@Linda85 znám děti, co měly zuby venku takhle brzy, každopádně jak říkám, určitě bych to jen na zuby na 100% nesváděla. Do krku nevidíš a u tak malého dítěte raději být za hysterku, než něco zanedbat…Mluvím z vlastní zkušenosti, kdy jsem právě na ty zuby sváděla všechno.
Taky bych radši mazala k mudr.taky jsem si myslela, že má teplotu k zubům a byl z toho zánět ledvin ![]()
Ono to ale i se zubama může souviset, snižuje se imunita, když rostou, proto maj často rýmu nebo chytnou něco dalšího
Maminky, máme 3,5 měsíčního chlapečka. Od včerejška má 38,3 v zadečku. Je nevrlý, slintá a kouše co se dá. Že by zoubky už?