Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
@yoginamoc děkuji.. moc si to přeju 🙏
Jak dopadl uz?
@Lulu0707 ultrazvuk dopadl tak že miminko má srdíčko(všechno odpovídalo 7+2tt),ale gestační vacek je menší než by měl být😔 dneska jdu na kontrolní ultrazvuk, ale začala jsem špinit, takže si myslím, že to bohužel nedopadne😥dneska bych měla být 8+3tt tak uvidíme jak to bude, ale šanci tomu moc nedávám kór když to HCG rostli pomaleji ![]()
@Anonymní píše:
@Lulu0707 ultrazvuk dopadl tak že miminko má srdíčko(všechno odpovídalo 7+2tt),ale gestační vacek je menší než by měl být😔 dneska jdu na kontrolní ultrazvuk, ale začala jsem špinit, takže si myslím, že to bohužel nedopadne😥dneska bych měla být 8+3tt tak uvidíme jak to bude, ale šanci tomu moc nedávám kór když to HCG rostli pomaleji
To mě moc mrzi
ale naděje umírá poslední, držím palce!
@Anonymní píše:
@Lulu0707 ultrazvuk dopadl tak že miminko má srdíčko(všechno odpovídalo 7+2tt),ale gestační vacek je menší než by měl být😔 dneska jdu na kontrolní ultrazvuk, ale začala jsem špinit, takže si myslím, že to bohužel nedopadne😥dneska bych měla být 8+3tt tak uvidíme jak to bude, ale šanci tomu moc nedávám kór když to HCG rostli pomaleji
Jak to dopadlo?
Dobry den/ahoj,
Dne 13.8. mi byl proveden KET - 5 denní blastocysty. Kontrolní odběr 13 den po ket 4+4tt (26.8.) měl hodnotu 466hcg. Nyní jsem se testovala o 5 dní později 5+2tt (31.8.) a hcg je 1260. Je nárůst stále optimální a v normě? Co myslíte?
Dekuju za názory, zkušenosti & odpovědi!
Magda
@Magda3126 tohle je hodně na hraně. Někde jsem četla, že minimum je 1,6 násobek za 2 dny, takže ten 5.den by hodnota měla být kolem 1600, ideálně 2000
@Magda124 děkuju. Taky z toho nejsem nadšená. Uvidime, kontaktovat IVF centrum s touto info asi nebudu. Příští týden mě čeká kontrola a tam se uvidí.
Zároveň jsem se dočetla, že se některým při hodnotách 1000-1200 přestalo násobit 1× za 48-72h, ale interval se prodloužil na cca 94h. A bylo vše ok. Zároveň tato hodnota je pro 5+2tt stále ok, ale nárůst je pomalejší… je to furt nějakých 49% za 48h, přičemž se za hraniční nárůst bere 35-49%..
Asi je vše dost individuální.. Budu raději počítat s horší variantou, ať nejsem zklamaná. Moc dekuji za Vaše odpovědi a názory! ![]()
@Magda3126 nechci malovat čerta na zeď, ale to opravdu nevypadá dobře. Jsem tehotna asi po 5te 😀 ne teda vždy IVF, ale zrovna po KET, kdy mi nerostla hodnota, jak mela tak to opravdu nedopadlo. Naopak v těch začátcích při úspěšných těhotenství to rostlo naopak více než dvojnásobně co dva dny.
@Vandand souhlasim s Vámi, všude čtu a vidím stejné scénáře. Zároveň vidím, ze to muze byt stale nejaka spodní norma.. ale i tak radeji počítám s nehorším. Moc dekuju, dámy, za názory! ![]()
@Magda3126 budu držet palce ale nechci davat plane naděje jak doktoři vždy. Ale pozitivni, ze hned co odešla po KET MS jsem mela dalsi transfer a ten uz dopadl a prave jsem ten malej zázrak odvedla poprvé do skolky 😀 🙏🏼
@yogina
moc děkuji.. moc si to přeju 🙏