Růst holka 13 let

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Altavista
29.6.20 17:08
@Petule030 píše:
Fakt? To čtu prvně. :D U prvních příspěvků jsem byla udivená, že ty ženské ví, kdy přestaly růst. Já přesně nevím, ale asi kolem toho 13. roku. Nejspíš bude zmíněný benjamínek menší, než sourozenci. :nevim:

Také nemám nejmenší tušení, kdy jsem přestala růst, vlastně nepřestala, jsou období kdy to jde do šířky ;)

• Citovat
  • Upravit
ludmilaadamkova
29.6.20 18:29

Hele určitě jsou výjimky ale největší růst u dívek je do první menstruace pak už je to většinou jen pár cm ale není to dogma.

• Citovat
  • Upravit
986
29.6.20 22:04
@andelka83 píše:
Já jsem to četla už leckde. A když si to uvědomím, tak ano, holky, které jsou teď v dospělosti vysoké, byly vysoké už v těch 12-14letech. A naopak, kdo byl v tom věku menší, už nevyrostl.

Já byla v osmičce nejmenší ve třídě a vyrostla jsem až v 15 - 16 (172 cm ) Dcera je zatím ve třinácti taky nejmenší ze třídy. Puberta si dává načas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3366
29.6.20 22:24

Tak většinou se roste do první menstruace výrazně, pak už jenom pár centimetrů, maximálně třeba 5 u šťastlivců 10. Určitě bych u slečny neočekávala, že bude mít třeba 170, možná nebude mít ani 165, ale k těch 160 by se třeba dopracovat mohla. Jinak je dobré taky se podívat na růstové grafy, jak rostla, protože jestli byla třeba na 25. percentilu celý život (nebo méně), asi to čahoun nebude, na rozdíl od sourozenců, kteří od samého začátku byli třeba na 50. - 75. percentilu. Takže je dobré kouknout i na tento faktor.

Jinak máme 6 dětí, 5 starších je od počátku na vyšší úrovni křivky. Nejstarší dcera mezi 10 a 13 lety vyrostla asi o 18cm. Teď do 15 vyrostla asi o 4 cm a myslím si, že už se ani dál nedostane, má nyní 172. Syn v 17 letech má 188. Holky ve skoro 10 letech mají 150 - u nich také očekávám, že alespoň těch 170 dají. Mladší syn bude mít taky nad 180 cm, tipuji. A nejmladší to chudák vyhrála, takže v nynějším věku je zhruba o 10 cm menší, než byly její starší sestry, u ní očekávám maximálně 165 a i tak si myslím, že ani toho možná nedosáhne. Já sama mám 160cm (tak se těším, že nebudu sama :lol: ), manžel je výškově jak syn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Altavista
30.6.20 09:57

@Gituš děkuji, to byla obsáhlá odpověď :)

Téma jsem nezaložila s tím, že bych čekala že bude mít deprese, ale aspoň těch 160 by to chtělo, ona je navíc postavou taková ne tlustá, ale přijde mi, jak kdyby ještě dětsky baculatá, že to nikdy nezmizelo. Tohle chce taky pár cm, pak bude absolutně štíhlá. A navíc, když jsem viděla jak tu loví sklenku, tak ji těch pár cm fakt přeji :)

• Citovat
  • Upravit
6557
26.7.20 22:05

Dceri je 11 a meri 158 cm, ta ma predpoklad byt hodne vysoka.. Ja jsem od 14 let jeste 8-9 cm vyrostla, rostla jsem jeste po 18 letech, ale od 10 let pouze cca 2 cm za rok.. VIm to, protoze mam doma svoji zdravotni slozku. V rodine mame take pribuznou, ktera zacala vice rust az kolem 14-15 let. Vetsinou ctu, ze v tomto veku uz holky moc nerostou, ale v nasi rodine to je teda asi jinak. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22277
26.7.20 22:12

Ve 13 letech jsem měla 173cm a pak už jsem nevyrostla ani o cm, díkybohu. I tak jsem pro některé báby prý „straaaaašně vysoká“ :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22277
26.7.20 22:13
@Altavista píše:
@Gituš děkuji, to byla obsáhlá odpověď :)Téma jsem nezaložila s tím, že bych čekala že bude mít deprese, ale aspoň těch 160 by to chtělo, ona je navíc postavou taková ne tlustá, ale přijde mi, jak kdyby ještě dětsky baculatá, že to nikdy nezmizelo. Tohle chce taky pár cm, pak bude absolutně štíhlá. A navíc, když jsem viděla jak tu loví sklenku, tak ji těch pár cm fakt přeji :)

nepotřebuje být dokonale štíhlá ani dokonale vysoká. Tohle v ní fakt neživ takovou blbost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Altavista
26.7.20 22:15
@PaníBovaryová píše:
nepotřebuje být dokonale štíhlá ani dokonale vysoká. Tohle v ní fakt neživ takovou blbost

Nemusíš se bát, jsem ta poslední, kdo by to v ní živil.

• Citovat
  • Upravit
23.11.20 16:25

Tak třeba mojí sestře je 15 a měří 168 cm. V 13 rostla hodně rychle - po půl roku vyrostla z 150 na 159. Ale pak měla ms a růst hodně se zpomalil a nikomu není jasný, jestli poroste a nebo ne. :nevim:
Mě je 17 a měřím 160 cm a po ms ani kousek od té doby jsem nevyrostla.
Naše mamka měří 165cm a táta 187cm.

Růst v naší rodine je sakra divnej. Mojí sestřenici je 32 a měří jenom 151cm, ale třeba druhé sestřenici je 12 a už meří skoro 170.
Takže já nevím, asi záleží na genetice, stylu života a u holek i ms. :nevim: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
25.11.20 21:51

Mám v rodině všechny veliké táta 185cm máma 175cm brácha 187cm teta děda všichni přes 170. Jediné moje babička 155cm a já 160cm :lol: máma taky nechápala, po kom jsem tak malá. A já ji říkám. No asi přece po babi. Ta je malá. Ale upřímně. Jsem šílené rada, že jsem malá. Je to totiž roztomile a muži na mě více jdou :lol: protože jsem roztomilá malá holčička :lol: náhodou je to krasne být malá. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí