Růst penisu v pubertě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1187
27.2.25 07:59

Určitě se nestyďte doktora zeptat, pokud vás to trápí.
Ale co se týká růstu penisů je to podobné jako u děvčat s prasama, některým začnou růst už ve 12 letech, jiným třeba až v 16.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
583
27.2.25 08:53

@Pajjjina @unuděná Žádný znaky puberty ještě nemá, pořád je hodně dětský. Samozřejmě vidí své spolužáky a vadí mu to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
27.2.25 09:45
@Jana7ka píše: Více

Tak v tom případě není co řešit, jak zde padlo, je to jako bys řešila, že tvá dcera ještě ve 13 nemá prsa a bude je tímpádem mít malá v dospělosti. Pokud ještě nenastala fyziologická puberta, nic mu logicky neroste :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2781
27.2.25 10:57

Já jsem si myslela, že jak roste kluk, současně roste penis. Nenapadlo mě, že kluk poroste, pinďour zůstane stejný a v pubertě pak začne růst. To je asi to, co bych potřebovala vědět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
27.2.25 10:58
@Lidym píše: Více

Určitě nemá genitálie stejné velikosti, jako při narození ;) A ano, přesně takhle to funguje, že pohlavní orgány se mění až s nástupem hormonů v pubertě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2781
27.2.25 11:01

@unuděná To nemá, ale tak od tří, čtyř let mi přijde stejný. Proto jsem z toho nervózní. Pak byl problém s přetahováním, tak jsem čekala, je to ok, tak už jenom ta délka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
27.2.25 11:04

Já moc nevím, co chceš řešit. Až bude v pubertě, tak se celkově změní. A i kdyby mu penis nevyrostl, co s tím hodláš dělat? :nevim:
Mému synovi taky penis začal růst až souběžně s ochlupením a celkově nástupem puberty, začal se stydět a od té doby netuším, jak to mezi jeho nohama vypadá, respektuji jeho intimní prostor. V jeho případě to tedy bylo v cca 10 letech, ale on je celkově dost napřed.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2781
27.2.25 11:07

@unuděná Nevím, stačí vědět, že v pubertě naroste.
Edit. On se taky stydí, ale když má problém, tak mi ho ukáže. Já mu tyhle obavy neříkám. Ani ho nekontroluju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
27.2.25 11:09

A jaký má problém? Že ho má malého? :think: Hlavně mu prosímtě něco takového nenasaď zbytečně do hlavy!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2781
27.2.25 11:10

@unuděná ne, zdravotní, velikost s ním neřeším

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14122
27.2.25 11:17

Blby je, ze nenadelas nic. At uz vyroste nebo ne. A ze si všímáš… mi prijde fakt normalni.
Ja si ted nedávno taky všimla u kamarádky syna, kdyz venku cural, ze ho ma naopak mnohem většího, než ostatní kluci v podobném věku. :nevim: Proste to clovek vidí, jsou to ale malé děti a jak budou vypadat v dospělosti nemůžeme vědět. A popravdě ja ani nechci. Malý, velký, vždyť je to jedno, protoze nic z toho neovlivníme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
583
27.2.25 13:57

@unuděná Jasně, já jen žila v představě, že puberta u kluků je obecně později. Nečekala jsem, že většina kluků v tomto věku bude vyspělejších a někteří mu to dávají i najevo. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9622
27.2.25 14:15
@Tajemnadama píše: Více

Kluk má otce a chodí pravidelně na preventivní. Jednak nám teda vyspívá a mění se nám okatě před očima. Především nějak od podzimu udělal dost skok, 12 bude mít v dubnu. Je taková mladší verze skoro chlapa. Jak má tmavější vlasy a chlupy na nohách (nosí doma furt kraťasy, tak to vidím). Začíná být vidět náznak knírku. Ale neroste zatím. Na něco dětský je a na něco už není. Aj rozumnou myšlenku má. V něčem ho válcuje puberta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
27.2.25 14:16
@Jana7ka píše: Více

To ne, naopak ten trend se posunuje spíš do dřívějšího věku, dnes není nic neobvyklého menstruace u 10ti letých slečen, u chlapců je to podobně. Synovi ještě není 13 a když mrknu do jeho třídy, polovina kluků už mutovala. Takže ano, spíš bude tvůj syn asi výjimka, můžeš to probrat na té prohlídce, pokud skutečně žádné znaky puberty nevykazuje, ale stejně se asi bude ještě čekat. No a nauč ho posměváčky sebevědomě poslat do háje ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
583
27.2.25 14:24

@Lily-of-the-valley Když byl malý, tak jsem měla tendenci k porovnávání a teď mám pocit, že mu od školky nevyrostl ani pindík a ani šourek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí