Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Šla bych s ní k pediatrovi, bývá to… Sestřenici takhle zakázali jíst kuřecí maso z důvodu dokromování růstovým hormonem, který urychluje nástup puberty u dětí. Vezme jí krev a udělá hormonální rozbor.
Měla jsem to podobně ve 4tride už jsem měla velikost B, kolem 9 roku jsem začala menstruovat ![]()
@Petula306 jenom píšu ze zkušenosti, můžete si o tom myslet co chcete.
Děkuji za odpovědi. ![]()
Já bych to taky spis viděla na začínající pubertu. Až se vrátíme z dovci, pediatra se také zeptám.
Já se omlouvám za anonym, je to pro mê citlivé. Dcera tedy nemá zvětšená prsa, zato se jí loni (měla 7,5) začaly objevovat chloupky „dole“. Bála jsem se - chodíme na endokrinologii kvůli jinému problému, tak se na ni dr. mrkla a nic se nezjistilo. Před pár dny jsem si všimla, že má pár jemných chloupků v podpaží - v prosinci jí bude 9. Já jsem taky byla předčasně vyspělá, menstruovala jsem poprvé v 10 letech a vím, jak je to nepříjemné. Proto je mi líto, že dcerka bude mít totéž. Pediatrovi bych to určitě svěřila, přeci jen úplný standard to není.
@hellokitty28 píše:
Děkuji za odpovědi.
Já bych to taky spis viděla na začínající pubertu. Až se vrátíme z dovci, pediatra se také zeptám.
Třeba je to taky od moře (píšeš o dovolené, tak mě napadlo, že teď v létě je to pravděpodobné). Nebo si bradavky mohla jen odrit o nějaké tričko, které má skarabavy materiál.
Každopádně doktor nebude na škodu.
@Veselabara píše:
@hellokitty28Třeba je to taky od moře (píšeš o dovolené, tak mě napadlo, že teď v létě je to pravděpodobné). Nebo si bradavky mohla jen odrit o nějaké tričko, které má skarabavy materiál.
Každopádně doktor nebude na škodu.
Je pravda, ze jsme teď v Chorvatsku. ![]()
My jsme teď byli v Řecku a přítel si na ten samý problém stěžoval a tomu prsa určitě nerostou.
Já jsem to teda pak taky pocítila. Ona to může dělat ta slaná voda…