Co s dětmi (11 a 15 let) o prázdninách?

Anonymní
4.8.19 16:50

Deti a prazdniny

Ahoj holky poradite mi? Mam dve deti 11a 15 jsem samozivitelka bez hlidani, starsi byl na taborech kazdy 9 dnu, mladsi na okolnich kde nemusi spat, ted jsou spolu doma ja musi. Do prace, oni to davaji v pohode, mozna je to jen v me hlave…, ale v podstate cele dny jede pc, vecer jdeme ven, oni nechteji, kdyz vyrazime tak se mi nekam schovavaji a vraci se, co s tim? Na vylet nechteji, na kolo nechteji, k rybniku ani na dovolenou nechteji, poradite mi jak na to?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2271
4.8.19 16:55

Co zkusit třeba geocaching, to by je mohlo bavit a současně byste to mohli spojit s výletem nebo dovcou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
4.8.19 16:56

Nebo tu děcka hrají pokemony, to se dá také na výletě, ale nevím úplně, o co tam jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.8.19 17:05

Oboji jsem zkousela pokemony tak max 300 m kolem baraku ale kdyz nevyjdu ja nevyjdou ani oni, spolu jit ven nechteji na vsechno co jim nabizim mi rikaji ne diky nam se nechce mame prazdniny

• Citovat
  • Upravit
1079
4.8.19 17:21

Ja mam deti jeste maly a nevim jak to bude v tomto veku, ale co si pamatuju, nam nikdo nikdo volny cas neorganizoval. Nechces nabízený program? Smula. Nudis se? Tvuj problem :D. Je pravda, ze my jsme se nejak zabavil vzdy umeli. :)
Ja bych je nechala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11866
4.8.19 17:25
@Anna85 píše:
Ja mam deti jeste maly a nevim jak to bude v tomto veku, ale co si pamatuju, nam nikdo nikdo volny cas neorganizoval. Nechces nabízený program? Smula. Nudis se? Tvuj problem :D. Je pravda, ze my jsme se nejak zabavil vzdy umeli. :)
Ja bych je nechala :)

problem je, ze oni ( a ted myslim obecne deti ve vekove kategorii, kterou zminuje zakladatelka) se zabaví, ale na PC/ mobilech.. imho kdyby je nemeli, tak by byli nuceni chodit víc ven nebo si třeba číst. Co s tím, taky moc nevím, bohužel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.8.19 17:27

@Anna85 to si rikam taky, proto pisu ze je to zrejme v me hlave, ale to se pak nehnu ani ja, a kdyz je uplne necham tak co tak mam koukat na to jak jsou zavreny cely dny doma hraji na pc v deset vypnou a jdou spat? Nemaji zadny pohyb… mrzi me to rikam si jaka jsem to matka ale pak si rikam bud rada ze jsou v klidu…nemam to s kym probrat :(

• Citovat
  • Upravit
195
4.8.19 17:30

A jaké mají tvé děti povinnosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3597
4.8.19 17:32

Taky jsem samoživitelka s 14-letou dcerou, taky bez hlídání, jak píšeš. Ale v tomto věku už hlídání snad potřeba není, k čemu?
Dcera letos už nechtěla ani na tábor, měla k tomu své důvody, tak nejela, příměstské tábory jsme odpískaly už vloni,,,takže má za sebou týden s tatínkem, týden se mnou, teď ji čeká další týden s tatínkem, týden soustředění na Vysočině, a poslední týden soustředění v místě, čili docházení na tréninky každý den. Takže má náplň 5 týdnů z 9, zbytek taky prosedí u mobilu, ven jde jen se psem a občas do obchodu, když jí řeknu.

Na tu dovolenou se jí teda neptám, prostě se jede,,,ale samozřejmě vybírám tak, aby tam byl bazén a bylo to fajn, aby se to líbilo nám oběma,,, jely jsme letos s mým bráchou a jeho dětma, takže tam měla i sestřenici a bratrance. Dovču má prosttě se mnou zatím povinně, a nikdy zatím ani neprotestovala.

No pravda, já dětství prožívala jinak, ale tady na sídlišti je to jiné. Spolužáci jsou dost odjetí, na dovolené nebo chatě a chalupě. Příští rok už budeme mít zprovozněnou chalupu, bude tam sice zase se mnou, možná bráchanec a sestřenice, ale bude to zase jinej svět, zahrada, bude trošku pracovat :)
V 16 pro ni zkusím nějakou brigádu,,,ale jinak se obávám, že s tím moc nenadělám, a možná ani moc nechci, nějaké flákání by se jim snad dalo dopřát. Dcera má teda půlku prázdnin pokrytou aktivitou, zbytek jí nechávám, ale nezdá se, že by strádala.

@Anonymní píše:
Ahoj holky poradite mi? Mam dve deti 11a 15 jsem samozivitelka bez hlidani, starsi byl na taborech kazdy 9 dnu, mladsi na okolnich kde nemusi spat, ted jsou spolu doma ja musi. Do prace, oni to davaji v pohode, mozna je to jen v me hlave…, ale v podstate cele dny jede pc, vecer jdeme ven, oni nechteji, kdyz vyrazime tak se mi nekam schovavaji a vraci se, co s tim? Na vylet nechteji, na kolo nechteji, k rybniku ani na dovolenou nechteji, poradite mi jak na to?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15195
4.8.19 17:34

A nemas kámošky s podobně starými puboši, že byste chodili ven spolu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.8.19 17:36

@pazitka presne tak to myslim, ale jako mame mi to vadi, oci, zada, pohyb zadny to pak vede k tloustce

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.8.19 17:37

@Kfětoslava nemam, mam kamosky s malymi detmi a to se jim nechce…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.8.19 17:39

@GitD jo pomahaji, luxuji, odpadkovy kos, uklizi svoje pokoje, prah, vyndavaji mycku atd… ale to s tim nema asi souvislost, starsi by klidne sel na brigadu ale mladsi tu byt sam nechce

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.8.19 17:42

@Anik to je to ze nemame s kym jet, a kde jste byly kde se vam to libilo??? Ono je to inroudil holka kluk, oni jsou hodny to zase jo, ale jdeme ven a oni to bojkotuji rikam si jako matka samozivitelka ze to asi nedavam

• Citovat
  • Upravit
15195
4.8.19 17:42
@Anonymní píše:
@Kfětoslava nemam, mam kamosky s malymi detmi a to se jim nechce…

Můj starší v 15 už míval brigády a ve volném čase byl venku s kamarády, to už s náma taky moc nepekl, max výlet nebo dovolená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí