Růst prsou u dívek - kdy u vás začal?

Anonymní
22.2.19 21:05

Růst prsou u dívek - kdy u vás začal?

Ahoj maminky. Ráda bych udělala anketu ohledně růstu prsou u dívek.
Moje dcera - v květnu 8 let - si loni v říjnu stěžovala na bolestivost prsa. Nahmatala jsem zduřeninu pod bradavkou, doktorka me uklidnila, ze se to nekdy deje.
O mesic později se přidal neustálý pocit hladu, zima a před týdnem jsme objevili bouličku i v druhém prsu. V poslední době přibrala, vytáhla se od loňského května o 6 cm a prsa začínají opravdu vypadat, že rostou :( Budeme odesláni na endokrinologii na speciální pracoviště, ale byla jsem upozorněna doktorkou, že v dnešní době ta puberta začíná i takto brzy. Proto prosím o vaše zkušenosti. Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1211
22.2.19 21:21

Moc neporadím, ale dcera 10 v prosinci má viditelné prsenka…ty maličké dětské.nic nebolí.jen už mi dospívá :hug: vidím vní pořád tu malou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3224
22.2.19 21:31

Neteř 12 let zatim NIC…bude to individualni mě taky začly ve 13 zatímco některe spolužačky už měly trojky ve 3 tříde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1211
22.2.19 21:45

Ještě bych dodala že jsem omezila (hodně omezila) kuřecí maso…je napěchované hormony a ztoho je ten růst…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
22.2.19 21:45

Mi říkala dr., že puberta přichází asi o 2 roky dříve, já měla první menstruaci ve 12, tak můžu u dcery počítat, že v 10 bude jasno.
Chodíme s dcerou na endokrinologii pro vysoký vzrůst a dr (žena) pokaždé prohmatá prsa a ptá se jestli si nestěžuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12072
22.2.19 21:58

Asi ve třetí třídě. Pamatuju si, že mě strašně bolelo, když jsme na parketách při tělocviku museli dělat kolíbku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.2.19 22:01

No já se přidám…dcera za měsíc bude mít 9 let, a teď se jí asi 2m zpět začali častěji mastit vlasy(dříve stačilo umýt 1×tydne) a má zdurene dvorce, tedy náznak růstu prsou. Nevim, zda je to brzo, či normální… :think: :mavam:

• Citovat
  • Upravit
3230
22.2.19 22:02

Ja v 8 prsa, v 10 menstruaci. Kureci vetsinou bio domaci. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12599
22.2.19 22:41
@Anonymní píše:
Ahoj maminky. Ráda bych udělala anketu ohledně růstu prsou u dívek.
Moje dcera - v květnu 8 let - si loni v říjnu stěžovala na bolestivost prsa. Nahmatala jsem zduřeninu pod bradavkou, doktorka me uklidnila, ze se to nekdy deje.
O mesic později se přidal neustálý pocit hladu, zima a před týdnem jsme objevili bouličku i v druhém prsu. V poslední době přibrala, vytáhla se od loňského května o 6 cm a prsa začínají opravdu vypadat, že rostou :( Budeme odesláni na endokrinologii na speciální pracoviště, ale byla jsem upozorněna doktorkou, že v dnešní době ta puberta začíná i takto brzy. Proto prosím o vaše zkušenosti. Děkuji.

Ve 12 z niceho behem roku na 3-trojky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4817
22.2.19 23:00

Cca v 10 letech. Ms v 11 letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26569
23.2.19 03:39

Tak ja az ve 14, behem prazdnin pred nastupem na gympl. Sem si tehdy rikala,ze sem to stihla jen tak tak :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
23.2.19 08:12

Dcera 9 let a 2 měsíce - náznak růstu prsou už zblízka vidět je (malinko), přišlo mi to normální. Nic jiného nepozoruju ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
291
23.2.19 08:24

Mně prsa začala růst v 9 letech, v 10 jsem dostala první menstruaci. Maso jsem nejedla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.2.19 22:00

Starší dcera asi od 10 let nosila ty sportovní podprsenky a chvíli před 12. narozeninami jsme byly pořizovat teda už normální dívčí podprsenku, kdy už někdy od 11,5 let byly znaky dospívání vidět :) , bavily jsme se o tom tak průběžně, ale ona sama projevila zájem o koupi až v asi 11 a třičtvrtě. Menstruovat začala zhruba o rok později.

Dcery 8,5 let si na žádné bolesti nestěžují, za půl roku vyrostly teď o 5cm, ale ony celkově rostou dost, různě tak skáčou po tom růstovém grafu, jsou sledované, ale vše je dle odborníků v pořádku, byla bych ale ráda, aby se někde zarazily :D.

G

• Citovat
  • Upravit
356
26.2.19 18:44

Dcera má devět let a zatím teda vůbec nic, ale ona je celkově taková drobnější a ještě dětská, to já zase naopak vyspěla brzy :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí