Růst prvních zubů a hubnutí
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Růst prvních zubů a hubnutí
Ahoj, potřebovala bych poradit. Malymu (skoro půl roku) začaly růst zuby hned dva najednou. A nechce jíst, spát. No proste ho to bolí a je mrzutej. Má i průjmy. 14 dní zpátky byl očkovaný a to taky moc nepřidalo. Problém je, že už 14 zůstal stát na váze někdy 7,17 teď poslední tři dny 7,14/7,12/7,09.
Kojim jak si říká, zkoušela jsem nabízet častěji, ale prostě si nevezme, dvakrát to dopadlo i tak, že se pak zakuckal a pozvracel. Jinak k obědu má už příkrm masozelenina, začínala jsem po tom 4. měsíci na doporučení doktorky kvůli silnému refluxu.
Nevím co teď, kamarádka rádi umělý mlíko. Prej, že ho trápím hlady a že nechápe co si furt chci tím kojením dokazovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
A ten prikrm ti jí? Jinak doporucuju mazet calgelem. U prvních zoubky syn taky skoro nejedl ani nepil (on je na UM). Ten calgel opravdu pomohl, dala jsem třeba 10 minut před jídlem a pak nebyl takový problém
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ALIPELI no kupodivu ten příkrm docela jo. Ten calgel zkusím děkuju.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
UM bych nedávala, klidně přidej na příkrmu, koj na požádání. Obě děti mi v době zavádění příkrmu a větší pohybové aktivity stagnovaly s váhou a nenapadlo by mě cpát je umělým mlékem. Na zoubky zkus Calgel a kdyby bylo nejhůř, klidně i Nurofen. Uleví se mu a lépe se nají. Za chvilku to přejde, neboj. Mimochodem, žádné dítě, které je kojené na požádání, fakt netrpí hladem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Vlasta gh píše: Více
Tak dávej prikrm častěji, třeba na noc, aby se v noci nebudil hlady
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A jsou to fakt zuby? My měli něco podobného u druhého syna. Léčila jsem zuby a byla to potravinová alergie. Prvně hodně zvracel od narození. Po zavedení mléčných příkrmů se velmi zhoršil spánek, postupně i začala být „divná stolice“. Kolem půl roku přestal přibírat, začal hodně plakat v noci - celou noc. V deseti měsících jsme konečně přišli na alergii, protože ty stolice už byli objemné, zelené. Hlavně nurofen, gely na zuby nepomáhali.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@anavi13 no tak vzhledem k tomu že skoro měsíc to jedl bez problémů, kakání taky bez problémů a teď mu lezou ven zuby tak si myslím, že to jsou teda spíš ty zuby. Barva stolice je taková žlutooranžová (mrkev, dýně).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@unuděná já ho úplně taky nechci cpat tím umělým. Zkoušela jsme kaši na večeři, ale zatím moc nechce no.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kasi na noc moc nedávej nebo dělej domácí a odstříkej si mléko a pak to smíchej.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zbavila bych se toxic kámošky. Co si chce dokazovat těma kecama vůči tobě ona? Ostře bych se vymezila vůči takovému napadání kojení. Pokud mu rostou zoubky, tak se holt budí bolestí. Calgel, Camilla, Nurofen a vydržet, bude líp. Když nechce víc kojení, tak asi fakt nemá hlad. A když se potom pobleje, tak se přežral, to umělým mlíkem nespravíš. Kojené děti přibírají skokově. Že krátce pohubne se může stát. Byla bych v klidu, ono to přejde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ALIPELI mě to nejde odstříkávat, nešlo už i prvního nejde ani teď. Laktační mi řekla ať to nedělám, že bych si tím spíš uškodila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AndělkaJilemnická no upřímně já si taky říkala, budu mu cpat mlíko aby výsledek byl stejnej to bych si pak vyčítala. Jo několikrát jsem ho k prsu vracela přisál se sice, ale pak to bylo všechno venku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Aha, tak to pak jo.
Jinak syn při růstu zoubků hodně slintá, za den třeba 3-4 slintáky proslintá a tak má plné bříško slin. Chce většinou hodne vody, zoubky si tím chladí.
Docela se mi ještě osvědčila homeopatika camilia.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Vlasta gh a ještě dotaz. Ty ho vážíš každý den? Proč? Stačí u lékaře. Není nutné tak velké dítě vážit doma. Kojit normálně na požádání. Kaši můžeš udělat i z vody a přidat třeba ovoce. Nenahradila jsi jedno kojení příkrmem? To může být také důvod hubnutí. Celkově po zavedení příkrmů přestane dítě přibírat tak jak doposud. Ty příkrmy jsou méně kalorické na tom začátku než kojení. S kamarádkou mají pravdu.
A zvrací ti pořád? Byli jste na fyzioterapii?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit