Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj Holky, chtěla bych se zeptat naši malé 8 měsíců rostou další dva zoubky (4 už máme venku) a od čtvrtka má problém se vykadit. Je už pouze na prikrmech a UM od 4 měsíce, tvrdší bobky měla už dříve, ale nedalo ji to takovou práci, teď od toho čtvrtka je u toho uplakana a tlačí a tlačí jenže když se to povede, tak je to opravdu tvrdá šíša
nekadí každý den a zkoušeli jsme všechno/ víc vody, ovoce (Svratky, hrusku, meruňky, jablko), čipky dokonce jsme omezili i mrkev v jídle a dáváme rýžovou kaši a pořad je to stejné. Dnes jsme volali Dr a ta nám řekla, že to musíme vydržet a ať davame cipky.
Nemáte ještě nějaké rady? ![]()
Ahoooj u nás se to zlepšilo teprve teď když malý přestat chtít UM (20m) zkoušela jsem fakt nespočet věci a proste bobky jak králík a nic…. UM jsme zkusili také několik kozi, hypoalergeni fakt všechno a změna přišla treba jen na měsíc dva a vrátilo se to zase zpátky ☹️
Velkou radu žádnou vlastně nemám nám pomohl švestkovy kompot když bylo nejhůř a jinak vlastně nic moc
My pravé to mlicko davame iz jen tak 3-4 krát za den víc už taky nechce - teda z toho jednou v noci no ![]()
Nedávej tu rýži, hrozně staví. Dávej jí ovesnou kasi, půjde jí to lépe
Takže normálně do jejího mlicka rozvarit ovesne vločky? Klasické nejsou žádné pro děti předpokládám ![]()
@VeronikaKor no u nás fakt pomohlo až když ho přestal pít úplně teď si o UM občas řekne ale vypije treba jen 20ml… takže téměř nic
Teda kolikrát nevím až jsem někdy asi zbytečně vyplašená
je to naše první, takže moc nevím co a jak a hlavně aby bylo vše dobře
![]()
@VeronikaKor upřímně já to řešila strašně moc bylo mi ho hrozné lito jak říkám vyzkoušeli jsme nespočet druhu UM vynechat potraviny co staví z jídelníčku úplně (ryze, mrkev, banány, různé kukuřičný sušenky atd) naopak jsem pridavala hodně projimave potraviny polévky kontrola aby dost pil a stejně se to vyřešilo vlastně až teď…
Taky to řeším, pravé ze malá hodně naříká u toho a je mi to líto.. ![]()
Tak zkusíme vysadit tyto potraviny. Dneska jsem ještě volala jedné paní doktorce a ta nám poradila dávat cipky 2×-3× za den dokud nezměkne stolice a případně přidat nějakou vlákninu. Jenže u nás je ještě problém, že dcerka nechce moc pít….
@VeronikaKor
Ve vodě uvarit ovesné vločky, vodu vylít nebo použít na přípravu mléka v prubehu dne a ovesne vlocky smychat s um. Um mléko se nesmí vařit
U nás pomohlo zavést lepek a začít dávat Sunar kaši s 8 cereáliemi, od té doby se vyprazdňování zlepšilo.