Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím zkušenější maminy
Dnes jsem se nechala unést a pořídila kombinézku z F&F s velikostí 62 na cedulce a s “up to 3M” uvnitř kombinézy.
Čekám listopadové miminko a teď dotaz - jelikož běžně velikost 62 znamená 2-3 měsíce. Je to u kombinéz stejně? Mně se zdá velká, ale asi pod to člověk ještě narve miminku atd. Nicméně jsem koukala a na vinted mají holky napsáno pod “up to 3 M”, že to je velikost 3-6 měsíců a pro mě by bylo ideální, když by to bylo 2-3 měsíce. ![]()
Tak jsem asi tatar, omlouvám se. Snažila jsem se i přeložit to up to… což mi v překladu našlo “až 3 měsíce”, nicméně samotné up znamená nahoru. Tak si říkám, jestli to náhodou neznamená spíš “od 3 měsíců” ![]()
Děkuji za informaci, jsem v tomto ještě nezkušená ![]()
Ne je to do tří měsíců…možná když bude mimčo drobnější tak do 4
Jo a ještě bacha…oblečení z Tesca (Kiku, pepca, sinsay) nedoporučuji prát na víc než 30/40 a případně v sušičce nedávat na bavlnu ale na směs..prostě nesusit na vysoké teploty jinak se ti to srazí a z velikosti na 2-3 měsíce je simsalabim na nedonošence 😁
A obecně z kombinéz a overalu dítě vyroste dřív než třeba z mikin a teplacku…
Pokud je to tepla kombinéza tak pod ní stačí klidně i jen body s dlouhým rukávem a teplacky/puncochacky
Příspěvek upraven 05.08.24 v 21:10
@Vladusxx Joo tak jestli je to skutečně do cca 3 měsíců, tak by to bylo supr. To bychom využili prosinec - únor. Já právě vzala 62 a říkala jsem si, že je nějaká veliká a co jsem koukala na vinted, tak mi prijde, že u “Up to 3 M” holky taky moc nevědí, co dát za velikost a většinou je uváděno u toho 3-6 měsíců.
![]()
Super, děkuji za tip, dám si pozor, většinou peru vše na těch 40 ![]()
@Bazalka123 a pak prijdes na to, ze kazda znacka to ma uplne jinak. Treba CaA jsou o 1-2 velikosti mensi, nez Lindex, takze moje purocni dite nosilo vel. 74 z CA a 62 Lindex ve stejnou dobu. Taky jsem mela kombinezu FF a vubec nesla obleknout. Sice na delku ok, ale bych diteti musel vykloubit ruce. Byla nepouzita z druhe ruky ![]()
Radsi to sezonni moc dopredu nekupovat.
Kombineza ale bude asi OK. nevadi, kdyz nekoukaji ruce a nohy, naopak, ale ja se s kombinezou nepatlala a miminko soupla v dupackach do fusaku. Zas nejsme na sibiri, aby muselo oboji.
@beata84 Joo je mi to úplně jasný, že to nakonec bude mít každá značka jinak
Ale nemohla jsem tam tu kombinezu za 199 Kč nechat
Hroznou závislost to nakupování.
Jen mi ta velikost 62 přijde docela velká, bych i věřila, že to může být pro mimčo 3-6 měsíců, tak špekuluji, jestli to zítra ještě nevyměnit za “Up to 1M”, ale pokud by toto mělo být pouze do 1 měsíce, tak mi to přijde málo… Tak nevím no
Fusacek budu mit taky, tak uvidim, jestli ji vubec využiji. Spis nevim tu velikost noo
@Bazalka123 bych to nemenila. Do vetsi se vzdycky vejde, opacne to nejde. Ja teda dostala 90% od znamych. Nema cenu kupovat nove, miminka rostou a dost veci, nez obleknes, tak je mala ![]()
@beata84 Joo já vím, taky už jsem něco nafasovala od známých, ale když ta věci v těch obchodech jsou tak krásný
Hlavně teď měli v CA 50% na zlevněné věci, tak mi to nedalo
Pak to snad za něco málo prodám ![]()
Takže myslíte, že i kdyby ji kombineza byla o něco vetsi, tak že to nevadí? ![]()
@Bazalka123 to záleží na velikosti mimina, které se Ti narodí. Syn měl skoro 5 kg, vel 62 měl cestou z porodnice. V 6 týdnech měl 68 cm.
Jeho sourozenec s porodní vahou 2,5 kg šel z porodnice ve velikosti 50 a na 62’ se dostal mlžná tak ve 3 měsících.
Jinak 62 bude do 3 měsíců. Miminko v 6 měsících, pokud není drobečky je velikostně naprosto jinde.
Jinak Tesco teď změnilo velikosti. Ještě v loni jsme kupovala o velikost větší, protože to bylo ale. Teď to má nové cedulky a konečně to velikostně sedí. Jen tedy jim nesedí trenky a sliby. Velikost 5-6 let nosí dítě ve 3 letech. ![]()
Ale to u kombinézi nehrozí ![]()
Příspěvek upraven 05.08.24 v 22:11
Ja teda vse cpu lidem zadarmo a stejne to nechteji. FF je podle me spis neprodejne (nebo teda cas tim straveny neni absolutne umerny zisku). Ohledne kombinezy fakt netusim, ale tam max prijdes o ty dve stovky…
A hlavně záleží, co to je za kombinézu…první dcera je listopadová, druhá nedonošená zářijová a kombinézy nenosily, by se uvařily…ve vajíčku měly fusak a celou zimu zvládla denně jezdit jen s mikinkou, plus čepici a rukavice, ve velkých mrazech plyšový overal a s tím zvládly i krkonoše…to samé v kočárku, zavinovačku, fusak a kryt kočárku a žádné velké oblékání se nekonalo…
@Bazalka123 nech si tu větší velikost, vůbec nevadí, že to bude mít větší, rychle do toho dorosre. Měla jsem listopadové mimco, víc ven jsem začala chodit po šestinedělí a fusak i kombinéza se hodila. Měl dupačky body, na to jsem mu dala overal, kombinézu čepičku, jak byla kombinéza větší nemusela jsem řešit rukavice a ponožky navíc.
Za mě teda to vychytávka byly zavinovací body a overaly, co se daly celé rozepnout.
Do toho půl roku rostlou ty děti opravdu rychle kolikrát to vytahnes ze skříně a zjistíš, že je to malý…vel 56 měl možná měsíc..měl 50 cm když se narodil