Velikost kombinézy pro miminko F&F

2169
5.8.24 21:00

Velikost kombinézy pro miminko F&F

Zdravím zkušenější maminy :mrgreen: Dnes jsem se nechala unést a pořídila kombinézku z F&F s velikostí 62 na cedulce a s “up to 3M” uvnitř kombinézy.

Čekám listopadové miminko a teď dotaz - jelikož běžně velikost 62 znamená 2-3 měsíce. Je to u kombinéz stejně? Mně se zdá velká, ale asi pod to člověk ještě narve miminku atd. Nicméně jsem koukala a na vinted mají holky napsáno pod “up to 3 M”, že to je velikost 3-6 měsíců a pro mě by bylo ideální, když by to bylo 2-3 měsíce. :mrgreen:

Tak jsem asi tatar, omlouvám se. Snažila jsem se i přeložit to up to… což mi v překladu našlo “až 3 měsíce”, nicméně samotné up znamená nahoru. Tak si říkám, jestli to náhodou neznamená spíš “od 3 měsíců” :lol:

Děkuji za informaci, jsem v tomto ještě nezkušená :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11896
5.8.24 21:05

Ne je to do tří měsíců…možná když bude mimčo drobnější tak do 4
Jo a ještě bacha…oblečení z Tesca (Kiku, pepca, sinsay) nedoporučuji prát na víc než 30/40 a případně v sušičce nedávat na bavlnu ale na směs..prostě nesusit na vysoké teploty jinak se ti to srazí a z velikosti na 2-3 měsíce je simsalabim na nedonošence 😁
A obecně z kombinéz a overalu dítě vyroste dřív než třeba z mikin a teplacku…
Pokud je to tepla kombinéza tak pod ní stačí klidně i jen body s dlouhým rukávem a teplacky/puncochacky

Příspěvek upraven 05.08.24 v 21:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42859
5.8.24 21:09

Up to je až do. To znamená, velikost do 3 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2169
5.8.24 21:13

@Vladusxx Joo tak jestli je to skutečně do cca 3 měsíců, tak by to bylo supr. To bychom využili prosinec - únor. Já právě vzala 62 a říkala jsem si, že je nějaká veliká a co jsem koukala na vinted, tak mi prijde, že u “Up to 3 M” holky taky moc nevědí, co dát za velikost a většinou je uváděno u toho 3-6 měsíců. :zed: :lol:

Super, děkuji za tip, dám si pozor, většinou peru vše na těch 40 :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2169
5.8.24 21:13

@Havlova Tak super, to jsem si oddychla :mrgreen: :palec: Děkuji! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
5.8.24 21:45

@Bazalka123 a pak prijdes na to, ze kazda znacka to ma uplne jinak. Treba CaA jsou o 1-2 velikosti mensi, nez Lindex, takze moje purocni dite nosilo vel. 74 z CA a 62 Lindex ve stejnou dobu. Taky jsem mela kombinezu FF a vubec nesla obleknout. Sice na delku ok, ale bych diteti musel vykloubit ruce. Byla nepouzita z druhe ruky :D
Radsi to sezonni moc dopredu nekupovat.
Kombineza ale bude asi OK. nevadi, kdyz nekoukaji ruce a nohy, naopak, ale ja se s kombinezou nepatlala a miminko soupla v dupackach do fusaku. Zas nejsme na sibiri, aby muselo oboji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2169
5.8.24 21:53

@beata84 Joo je mi to úplně jasný, že to nakonec bude mít každá značka jinak :mrgreen: Ale nemohla jsem tam tu kombinezu za 199 Kč nechat :nevim: :mrgreen: :lol: Hroznou závislost to nakupování. :lol: Jen mi ta velikost 62 přijde docela velká, bych i věřila, že to může být pro mimčo 3-6 měsíců, tak špekuluji, jestli to zítra ještě nevyměnit za “Up to 1M”, ale pokud by toto mělo být pouze do 1 měsíce, tak mi to přijde málo… Tak nevím no :nevim: Fusacek budu mit taky, tak uvidim, jestli ji vubec využiji. Spis nevim tu velikost noo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
5.8.24 21:58

@Bazalka123 bych to nemenila. Do vetsi se vzdycky vejde, opacne to nejde. Ja teda dostala 90% od znamych. Nema cenu kupovat nove, miminka rostou a dost veci, nez obleknes, tak je mala :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2169
5.8.24 22:03

@beata84 Joo já vím, taky už jsem něco nafasovala od známých, ale když ta věci v těch obchodech jsou tak krásný :mrgreen: Hlavně teď měli v CA 50% na zlevněné věci, tak mi to nedalo :lol: Pak to snad za něco málo prodám :mrgreen:

Takže myslíte, že i kdyby ji kombineza byla o něco vetsi, tak že to nevadí? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
5.8.24 22:06

@Bazalka123 to záleží na velikosti mimina, které se Ti narodí. Syn měl skoro 5 kg, vel 62 měl cestou z porodnice. V 6 týdnech měl 68 cm.
Jeho sourozenec s porodní vahou 2,5 kg šel z porodnice ve velikosti 50 a na 62’ se dostal mlžná tak ve 3 měsících.

Jinak 62 bude do 3 měsíců. Miminko v 6 měsících, pokud není drobečky je velikostně naprosto jinde.

Jinak Tesco teď změnilo velikosti. Ještě v loni jsme kupovala o velikost větší, protože to bylo ale. Teď to má nové cedulky a konečně to velikostně sedí. Jen tedy jim nesedí trenky a sliby. Velikost 5-6 let nosí dítě ve 3 letech. :nevim:
Ale to u kombinézi nehrozí :)))))

Příspěvek upraven 05.08.24 v 22:11

• Citovat
  • Upravit
425
5.8.24 22:07

Ja teda vse cpu lidem zadarmo a stejne to nechteji. FF je podle me spis neprodejne (nebo teda cas tim straveny neni absolutne umerny zisku). Ohledne kombinezy fakt netusim, ale tam max prijdes o ty dve stovky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
5.8.24 22:16

@beata84 Taky to dávám zadarmo. Naštěstí to tedy chtějí.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.8.24 03:02

A hlavně záleží, co to je za kombinézu…první dcera je listopadová, druhá nedonošená zářijová a kombinézy nenosily, by se uvařily…ve vajíčku měly fusak a celou zimu zvládla denně jezdit jen s mikinkou, plus čepici a rukavice, ve velkých mrazech plyšový overal a s tím zvládly i krkonoše…to samé v kočárku, zavinovačku, fusak a kryt kočárku a žádné velké oblékání se nekonalo…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.8.24 03:04

@Bazalka123 moc si s prodejem nefandi, trh je přesycený…

• Citovat
  • Upravit
4743
6.8.24 05:02

@Bazalka123 nech si tu větší velikost, vůbec nevadí, že to bude mít větší, rychle do toho dorosre. Měla jsem listopadové mimco, víc ven jsem začala chodit po šestinedělí a fusak i kombinéza se hodila. Měl dupačky body, na to jsem mu dala overal, kombinézu čepičku, jak byla kombinéza větší nemusela jsem řešit rukavice a ponožky navíc.
Za mě teda to vychytávka byly zavinovací body a overaly, co se daly celé rozepnout.
Do toho půl roku rostlou ty děti opravdu rychle kolikrát to vytahnes ze skříně a zjistíš, že je to malý…vel 56 měl možná měsíc..měl 50 cm když se narodil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí