Kolotoč nad postýlku ANO/NE

12
5.8.24 11:30

Kolotoč nad postýlku ANO/NE

Ahoj maminky,
měli jste kolotoč nad postýlkou? Jde mi o to, že chci, aby mi miminko v noci a i přes den spalo jen v postýlce a nevím, jestli bych mu to tím kolotočem nenarušila a neodvedla bych mu pozornost jinam před usínáním. Jak jste to měli vy? Za vás ano a nebo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53190
5.8.24 11:35

Za mě ne, do postýlky jsem dávala děti spát, ne si hrát. Kolotoč/hrazda radši nad hrací podložku. Ale moc si nemaluj, že když uděláš vše „správně“, tak ti dítě nemůže skončit v náručí nebo ve tvé posteli :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.8.24 11:36

Mám měsíční miminko a kolotoč nemáme. Rovnou jsem zakázala i babičkám, aby ho kupovaly. Syna máme naučeného, že v postýlce v ložnici se spinká a nehraje. Krásně nám večer usíná, v noci 2×, někdy 3× se vzbudí na kmení a přebalení a hned jde zase spinkat, bez jakéhokoli řevu. Přes den ho mám v obýváku v hnízdečku a to má kolem sebe nějaké kontrastní hračky, máme puštěnou televizi a tak. V noci je prostě klid, žádné hračky, žádný kolotoč.

Když už se ale rozhodneš pro kolotoč, tak takový, který děti vidí ze spodu dobře. Nedávno tady na to byla diskuze a člověk si neuvědomí, že ty miminka ze spodu vidí ten kolotoč jinak, než my z boku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2421
5.8.24 11:39

My kolotoc mame.ale je asi k prdu 😀.pouzivam ho jako takovy ritual pred spanim. polozim dite do postylky a pustim ho.ale dcera ma ted obdobi, ze spat proste nechce :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
438
5.8.24 11:41

My měli kolotoč a malej u melodie usnul. Když mu bylo pár měsíců, tak mával ručičkami a u toho usnul. Nebyl problém, že by ho to nějak moc rozptylovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5192
5.8.24 11:42

Za mě ano. Naše děti to nerušilo ani nijak nerozptylovalo. Teda jako miminka. Kolotoč je rušivý element asi jako normální ruch v domácnosti. A miminko si fakt nehraje. Jak to bude vnímat potom, to se uvidí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25194
5.8.24 12:05

Evidentně jdu proti proudu, ale nám to v kojeňáku doporučili, protože ten pohyb a melodie a barvy stimulují oči-vnímání-mozek.. však se to nemusí pouštět pořád a spánek to fakt nijak nenarušuje, když to nepustíš… mně se to líbilo, bylo to milé, pěkné, byly to takové rybičky a mořská zvířátka a milá něžná tichá melodie, proč ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
5.8.24 12:10
@Lucy75 píše: Více

Já moc nerozumím, jak kolotoč stimuluje mozek, oči a vnímání spícího dítěte, asi jsem mimo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1243
5.8.24 12:13

Přesně tak, kolotoč je super pro rozvoj zrakového vnímání :palec:
Ještě ideálně nějaké kontrastní vzory na hračkách, aby to bylo pro miminko zajímavější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
5.8.24 12:14
@JenedaLinda píše: Více

Aha, takže vy to myslíte jako bdělou zábavu pro dítě? To já dávala raději na zem pod kolotoč/hrazdičku, na hrací podložku, kde má dítě aktivní zábavu. Postýlka je za mě na spaní, nikoli rozvíjení čehokoli 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11082
5.8.24 12:15
@Barevné klubíčko píše: Více

To je taky uz stary vtip, obrazek jak rodice vidi ty zviratka a dite jen pr*dele :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25194
5.8.24 12:16
@unuděná píše: Více

no však to mu nepouštíš, když spí :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
je to fajn před usnutím, po probuzení, nebo když ho dáš chvíli do postýlky odpočinout
když to má správně naladěné barvy a rychlost, tak to prostě rozvíjí vnímání a mozek, je na to x článků…my do toho cvičili ještě Vojtovku a kupovala jsem hodně interaktivní hračky už od mimina - aby to prostě na určitý dotek určitým způsobem reagovalo atd.
jsem přesvědčená o přínosnosti takových hraček, i jako již dávno nepraktikující pedagog ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
5.8.24 12:17

Aha, ok, já nikdy děti do postýlky bdělé nedávala - mimina mi usínala většinou u prsu a když pak byly větší, tak se začínali stavět a zvedat a hračky je nezajímaly :lol: Odpočívat jsem dítě dávala právě na hrací podložku na zem :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25194
5.8.24 12:21

@unuděná chápu, tak já bohužel nekojila, že
takže i v postýlce měly tohle
a na dece na zemi hrazdičky, to je taky bavilo a pak různé zvukové hračky, to milovaly :srdce:

k tomu se mi váže smutný příběh
bereš si mimina z kojeňáku do adopce a už odjíždíte a ještě jdete kolem „herničky“, je to velká obrovská neútulná místnost, tak 6×5 metrů, jediné pěkné - hrazdičky a dětský celoplošný koberec
a v té „herničce“ leželo JEDNO malé miminko SAMO, byl to kluk, měl asi 2 měsíce
nad ním hrazdička
zavřené dveře že si tam jako „hraje“ v herničce… :,( se mi udělalo úplně zle z toho (jo, měli tam kameru)
a koupali je dopoledne, prý to jindy nestíhají :zed: otřesné
a těžce mi v listopadu hledali oblečení na ven do kočáru, prý je nepotřebují, protože od léta nebyli s dětmi venku, to se taky nestíhalo :zed: :zed: :zed: se mi otvírá kudla v kapse u těchto dvou vzpomínek, snad už to tak po 15letech není…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
5.8.24 12:21

Btw dodnes držíme to, že postel není na hraní - děti do ní během dne nechodí, hrají si jinde. Podle mě je zase tohle poměrně důležité, aby mělo dítě postel spojenou vyloženě se spánkem. I když samozřejmě, u kojence se nějaký zvyk těžko vypěstuje jen kolotočem :lol: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí