Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Chtěla bych se zeptat, setkala jste se některá s růstovým spurtem v jedenácti měsících? náš mladej se poslední dny budí třikrát za noc na mlíkoa dokud ho nedostane, prostě řve a řve. Možná je to i těma horkama, co teď byla, uvidíme
No ty nás zlobívají, ale že by mu na to pomohlo jen mlíko? přes den si na zoubky nestěžuje, ale je to možný, že se zase nějakej klube, to mě taky napadlo. Vyrostlejch máme osm, mladej nás moc nechce nechat koukat mu do pusinky
O tom spurtu pochybuju, i když možný je všechno
mě napadla i separační úzkost, že se chce ujistit, že je maminka u něj ![]()
Je to záhada
,tak uvidíme, no hlavně že po napapání většinou spokojeně usne ![]()
@Verunka.T ten pocit jsem měla u našeho devítiměsíčního dneska taky. Obvykle snědl cca 180 g příkrmu (vážím, abych měla jistotu, že snědl aspoň 150 g) a poslední 2-3 dny sní v pohodě 250 g a řve, že chce ještě (nedám, není, blije
) to samé svačiny a večeře (opět vypije i 300 ml MM/UM na noc a ještě by si viditelně dal - udělala jsem 1× a pak jsem převlíkala celou postýlku…), ke svačině snědl celý banán a celé jablíčko a řval (dostal prso). Ráno vypije obě prsa a sní celý jogurt.
Fakt by mě zajímalo, co to je ![]()
Docela bych tomu věřila, malá za poslední dva měsíce přibrala skoro kilo (dva měsíce přestím jen 250 g). Asi je to pitomost, ale věřím tomu, že když třeba rozvíjí chození nebo nějaké zvuky a jiné dovednosti, nemá čas nabírat váhu. Až to přejde, zase přibere. Toť moje zkušenost.
Mám také 11ti měsíčního syna, sní cokoliv mu dám a nezvraci. Včerejšek proknoural, jakmile jsem od něj zvedla a poodešla, tak knoural, když jsem odešla z místnosti, tak řev, prochází etapou separacni uzkosti a do toho se klube nějaký zoubek. Budil se jednou na kojení a teď se budí se 2-3×. Vydrž je to jenom období ![]()
Jako bych to psala já, ale u nás to je buzení až 7× za noc… což už nemíním respektovat a přestávám kojit. chodím už na plný úvazek do práce, tak to prpstě jinak nejde, nedávám to. myslím, že je to i tím, že mě nevidí celý den a tak to chce dohnat v noci tu mou přítomnost. ted kojím, jen když mi praskají prsa, jinak už má flašku. hodně zdaru a trpělivosti všem
![]()
Tak sedmnkrát za noc to ti nezávidím, a je pochopitelné, že se potřebuješ vyspat kvůli práci, ale i kdybys nechodila do práce i tak by to bylo náročný pak ten den po probdělé noci. Mě příjde, že jsou ty dny čímdál vysilující, malej pořád někde lozí, něco někde kramaří, prozkoumává, chce zdolávat různé překážky, když mu to nechci dovolit, vzteká se a vříská, na moje ne ne ne, reaguje maximálně tím, že se na chvíli zarazí, ale stejně pak udělá, co měl v plánu, myslím, že nám doma roste pěkně paličatá osobnost
Večer si připadám jako bych skládala metrák uhlí a to ještě malej neběhá, to pak bude teprve něco. Je to u nás i o to těžší, že u nás moc nefungují babičky, jedna teda jo, ale je až na Moravě a my v Čechách, ta druhá je taková na baterky, vezme si ho občas, naposledy ho měla tak před čtrnácti dny, manžel se mi snaží pomáhat jak to jen jde, ale víte jak, musí prostě vydělávat. Ale nechci si stěžovat, některé to mají ještě slžitější, tohle je nic.No prostě jsem zvědavá, jak dlouho se mi takhle bude v noci budit, kdy teda přijde ten čas, že prospinká celou noc, že by až v pubertě?
.Asi to bude způsobený kombinací zuby, trochu ta úzkost a růst, možná i ta tepla. Přes den je to u nás relativně v pohodě, to si na mlíko ani nevzpomene, nakojím ho dopoledne v deset než jde spinkat a večer v půl osmé před spinkáním, jinak spapá všechno co mu dám, vlastně pořád něco zobe. V noci už jsem na kojení rezignovala před měsícem, dáváme flašku, malýho už v noci prso neuspokojovalo a taky chceme druhý miminko, teď se teda nepokoušíme, protože jsem před čtrnácti dny prodělala zamlklej potrat a četla jsem, že hlavně noční kojení může bránit otěhotnění. Chci kojit malýho do roka, to bude v říjnu a pak ho odstavím nadobro.
@Billi píše:
@Verunka.T ten pocit jsem měla u našeho devítiměsíčního dneska taky. Obvykle snědl cca 180 g příkrmu (vážím, abych měla jistotu, že snědl aspoň 150 g) a poslední 2-3 dny sní v pohodě 250 g a řve, že chce ještě (nedám, není, blije) to samé svačiny a večeře (opět vypije i 300 ml MM/UM na noc a ještě by si viditelně dal - udělala jsem 1× a pak jsem převlíkala celou postýlku…), ke svačině snědl celý banán a celé jablíčko a řval (dostal prso). Ráno vypije obě prsa a sní celý jogurt.
Fakt by mě zajímalo, co to je
hele náš malej to samý, posledních pár dní rozežranej je jako blázen - a v mezičasech mezi jídly mu skoro pořád musím dávat rohlík nebo něco do ruky, ale né že by to jen žužlal(pak bych řekla zuby), ale vysloveně futruje…taky by mě zajímalo, co blbne ![]()
Ono to může taky být tím, že už jsou přece jen větší a aktivnější
Když si uvědomím, co má za celý den pohybu, tak se divím, že ještě nesežral mě ![]()
@Verunka.T píše:
Už to mám, dělají si tukový zásoby na zimu
no že by začali, tak brzy
Já doma nemám dítě, ale kombajn, snídaně kojení, svacina 200gramů jogurtu, oběd 300 gr. masozeleniny, svacina, 200 gr. ovoce, kolem 16.hod. kojení, 2 odpo svacina celý rohlík, večeře (kolem 7.hod. ) krajíc chleba s lucinou, po půl 8 kojení, u toho vytuhne, po +- 30 min. se vzbudí a chce dokojit a v noci 2× kojení. Chystám se začít dělat kaše, tak snad po nich bude spát líp ![]()