Rvačka s nepřizpůsobivým občanem

13331
20.9.16 12:37

Rvačka s nepřizpůsobivým občanem

Přátelé, chci se zeptat, zda můžu mít problém. Jedná se o to, že kolem našich ulic šmejdí občané tmavé pleti s vozíky a sbírají železo, nebo co se jim líbí. Jsou natolik drzí, že si otevřou branku, nebo vlezou do zahrady a vezmou si, co chtějí. Já ho viděla z okna, zrovna otvíral naši branku. Území, kde nemá co dělat. Zařvala jsem na něho, co tam dělá, at vypadne z mého pozemku. Jen se usmál a dále se mě chystal vlézt do zahrady, kde zalévám kytky železnou konví. Chtěl si ji vzít do šrotu. V tu ránu, ani nevím kde se to ve mě vzalo, jsem vylítla před barák, moji konev jsem mu vyrvala z pracek a vyhodila ho násilím za branku. Sprostá slova byla na obouch stranách, prý mě zažaluje za urážky a rasismus. Takže by mě zajímalo co si v takové situaci můžu, nebo nemůžu dovolit a zda skutečně, jestliže mě udá na policajtech, tak můžu mít problém? Paradoxně problém by měl mít on, protože šel krást na můj pozemek, ale to tihle občané neřeší :pocitac: Jo a ještě jsem po něm švihla plechy, které mu popadaly z vozíku, beztak je někde nakradl ze zahrad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33155
20.9.16 12:39

Ahoj, já bych ho předešla a podala trestní oznámení jako první :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
20.9.16 12:40
@WERISKA píše:
Ahoj, já bych ho předešla a podala trestní oznámení jako první :nevim: :nevim:

Vůbec netuším jak se jmenuje. On mě také nezná, může pouze nahlásit číslo domu a že po něm jakási baba házela plechy :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Padme93
20.9.16 12:42

Jenom kecal, takovýhle na fíkárnu nikdy nevlezou.

Nic se ti nestane, pro jistotu bych třeba zašla na policii, že se ti na zahradu vloupal a přistihla jsi ho, jak ti bral tu konev. Akorát nesmíš na policii přímo jmenovat jeho, jen jakože neznámý pachatel.

• Citovat
  • Upravit
20.9.16 12:43
@chipsa píše:
Vůbec netuším jak se jmenuje. On mě také nezná, může pouze nahlásit číslo domu a že po něm jakási baba házela plechy :lol:

Ten to řešit nebude. Příště zamykat branku, ostnatý drát kolem a k tomu schovat konev a vše, co by tyhle lidi mohlo lákat ke krádeži.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
20.9.16 12:43

A jak by vysvětlil, co dělal u vás v zahradě? Myslím, že trestní oznámení nepodá a jen vyhrožoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33155
20.9.16 12:44
@Padme93 píše:
Jenom kecal, takovýhle na fíkárnu nikdy nevlezou.Nic se ti nestane, pro jistotu bych třeba zašla na policii, že se ti na zahradu vloupal a přistihla jsi ho, jak ti bral tu konev. Akorát nesmíš na policii přímo jmenovat jeho, jen jakože neznámý pachatel.

přesně tak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.9.16 12:44
@brutusnikki píše:
A jak by vysvětlil, co dělal u vás v zahradě? Myslím, že trestní oznámení nepodá a jen vyhrožoval.

Tyhle lidi mají tak perfektní výmluvy, že by s nimi obstál i u soudu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15496
20.9.16 12:45

Měla jsi ho tou konví rovnou vzít po palici. :think: Byl by klid a o jednoho zloděje míň…

Pochybuju, že tato verbež tě půjde někam hlásit :-) Buď v klidu.

Jinak máte dost pevný a vysoký plot? Nedá se branka zamknout?

A taky bych neváhala pořídit nějakého velkého hlídacího psa. Pár příspěvků ohledně sousedských vztahů a těchto cigošů jsem už od tebe četla… A první co by bylo, bych řešila vysoký plot a psa :think: :think:

Příspěvek upraven 20.09.16 v 12:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10245
20.9.16 12:45

@chipsa Minimálně tahle diskuze je ti pro případ, že bys měla nějaký problém (což si nemyslím, takový člověk těžko někde něco oznámí), docela fajn oporou a máš z ní dostatek svědků, kteří dosvědčí, jak jsi o incidentu ihned po jeho proběhnutí referovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
20.9.16 12:52

My máme před barákem předzahrádku, s nízkým plotem a brankou, kudy se prochází ke vchodovým dveřím. Jinak zahradu máme za barákem, kde se plánuje instalace lepšího plotu. Tam už je vyšší plot, ale to v tuto chvíli neřeším. Jak to u předzahrádek bývá, tak máme nízký plot a branku, kterou v případě potřeby někdo přeskočí. Zamčená, nezamčená, sběrač železa tam nemá co dělat :nevim: Jinak holky mě povídali, že to mám nechat být, jinak mě může na pozemek poslat deset strejčků a kde je potom budou policajti nahánět :nevim: No u těchto občanů bych se nedivila, když by hned letěli na policii, jsme přece strašní rasisti :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19789
20.9.16 12:54
@chipsa píše:
Přátelé, chci se zeptat, zda můžu mít problém. Jedná se o to, že kolem našich ulic šmejdí občané tmavé pleti s vozíky a sbírají železo, nebo co se jim líbí. Jsou natolik drzí, že si otevřou branku, nebo vlezou do zahrady a vezmou si, co chtějí. Já ho viděla z okna, zrovna otvíral naši branku. Území, kde nemá co dělat. Zařvala jsem na něho, co tam dělá, at vypadne z mého pozemku. Jen se usmál a dále se mě chystal vlézt do zahrady, kde zalévám kytky železnou konví. Chtěl si ji vzít do šrotu. V tu ránu, ani nevím kde se to ve mě vzalo, jsem vylítla před barák, moji konev jsem mu vyrvala z pracek a vyhodila ho násilím za branku. Sprostá slova byla na obouch stranách, prý mě zažaluje za urážky a rasismus. Takže by mě zajímalo co si v takové situaci můžu, nebo nemůžu dovolit a zda skutečně, jestliže mě udá na policajtech, tak můžu mít problém? Paradoxně problém by měl mít on, protože šel krást na můj pozemek, ale to tihle občané neřeší :pocitac: Jo a ještě jsem po něm švihla plechy, které mu popadaly z vozíku, beztak je někde nakradl ze zahrad.

Z jeho strany šlo o TČ porušení domovní svobody. Ty jsi se bránila. Přiměřeně. Zabít ho nesmíš, když nejsi v ohrožení života a zdraví, ale bez tvého souhlasu tam nemá co dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61088
20.9.16 12:55
@chipsa píše:
My máme před barákem předzahrádku, s nízkým plotem a brankou, kudy se prochází ke vchodovým dveřím. Jinak zahradu máme za barákem, kde se plánuje instalace lepšího plotu. Tam už je vyšší plot, ale to v tuto chvíli neřeším. Jak to u předzahrádek bývá, tak máme nízký plot a branku, kterou v případě potřeby někdo přeskočí. Zamčená, nezamčená, sběrač železa tam nemá co dělat :nevim: Jinak holky mě povídali, že to mám nechat být, jinak mě může na pozemek poslat deset strejčků a kde je potom budou policajti nahánět :nevim: No u těchto občanů bych se nedivila, když by hned letěli na policii, jsme přece strašní rasisti :mrgreen:
:lol: dej si na barak kameru nebo fotopast
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15496
20.9.16 12:55

@chipsa

A co by jim tam vysvětloval? Chtěl jsem jí ukrást konev, tak se bránila? Nebo házela po mě mé nakradené plechy? :think:
Byla bych naprosto v klidu. Nikam nepůjde ;) a vyřvávání o rasismu? To je jediné, co tito… umí :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
20.9.16 12:58

@chipsa Nechala bych to být a doufala, že on taky. Tihle lidé mají velké zastání v různých organizacích, seženou mu právníka, budou tě vláčet bahnem :,( :,( :,( :,(

A přitom on přišel krást k tobě. Hrozný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová