Řve hlady

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
7213
11.9.11 11:27

rve hlady

Dobry den,ahojky…

holky jdu si k vam pro radu,mozna povzbuzeni,vlidne slovo…

od zacatku bojujem s malym pri kojeni,mel lehkou zloutenku,ale nic vazneho,jinak byl v pohode,az na o,ze proste vic spal,buzeni na jidlo,usinani-vsak vite…

ale posledni dobou mam pocit,ze zloutenka uz je asi na ustupu,malej oziva,dava o sobe vedet,v noci se budu hlady,proste je to tak jak by to melo byt…dam prso,pije v klidu tak 3-4minuty a pak se zacne kroutit,odpojovat,prisaje se,pusti bradavku a porad dokola,pak se zacne vztekat,skrabat se v obliceji,rudnout,vzdycky dam odpocinou,vydechnout,pripadne pokud se podari odbrknout a zkousime znova a nebo proste vytuhne a smitec…

ale pak hned rve hlady znovu,cuca zbesile vse kolem…

je mozne ze bych mela neco s mlikem,malo,blba chut?

mame vahu,nekdy vypije od 10- 50ml a to je rekord,ale nekdy kojime a vaha neukaze nic-ja tomu nerozumim,kojime z bocni polohy,klasicke v sede a zkousime v leze,mam velika prsa,tak ejstli v tom nemuze byt problem,ale lakrtacni poradkyne rikala,ze envidi v problem…

ja jen chci spokojeny a nakrmeny dite,mozna pisu zmatene,nevim,ale ve spechu..

dekuji,nestastna prvomama :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8284
11.9.11 12:04

Ahoj, ja to mela s mym prvnim uplne to same, strasne stresy u kojeni, bala jsem se, jestli nemam spatne mliko, furt problemy, problemy, problemy, i jsem u toho kojeni brecela v tech prvnich tydnech, dokonce jsme dali dvakrat umele mleko, jak jsem mela strach, aby mi neumrel hlady, no ale nejak se to porad zlepsovalo a zlepsovalo, nedokazu ani rict jak a cim, proste pomalu a postupne, jak jsme se to oba ucili, tak to slo lip a lip a pak uz pil uplne normalne..
Kojili jsme plne do sedmi mesicu.
Takze radu nemam, snad nekdo jiny neco poradi. Ja te chci jen trochu utesit, ze v tom nejsi sama a urcite se to zlepsi! :hug:
Hodne sil a trpelivosti! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
229
11.9.11 12:26

Ahoj malá takhle „zlobila“ s kojením taky, ale u nás to byly prdíky. Prostě jak jí toho trochu nateklo do bříška, začalo jí to trápit. Trochu pomohl baby calm, ale hlavně z toho pak vyrostla. Nebo mě napadá, jestli se nevzteká, že mu to málo teče? Každopádně držím palce! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7213
11.9.11 12:33

uzivame sab simplex,prdiky mivame casto,ale posledni dobou ten plac je jinej,zbesile cuca vse kolem

zitra jdeme na prevazeni k doktorce,ta rikala,ze at mu supnu sunar,at se naji a pak at nakojim,ze at se natrapime obadva…ja jsem myslela jak bude pritel s nama o vikendu doma,tak se rozkojim,ze bude pohodicka,vic odpocinku(ze nebudu na maleho uplne sama) a prdlacky…po tom celem dopoledni jsem dala na rada doktorky a ten sunar dala,pry mam dat 70ml,ale udelala jsem 60 a mozna tak 20nechal a ted spinka v kocaru,tak nabiram sily na dalsi boj…

mam odstrikane mliko,tak za 3hodky mu dam moje z lahvicky…

myslite,ze treba mam moc velka prsa na nej?
blby tok mlika?
nebo ze mu proste nechutna?

kdyz tu byla lakracni poradkyne,tak rikala,ze nevidi problem na me strane a kojeni,ja si proste ale nevim rady a je mi to moc lito,chtela bych jak kazda mama mit spokojene miminko,prdiky treba beru ze patri k tam malym detem,ale ten hlad a bojovani u prsu,to mrzi a i boli,kdyz pak vidite ty slzicky :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
11.9.11 12:33

Urcite, muze v tom byt cokoliv, proste jeste nejste sladeni a neumite to poradne, ty ani mimi, ale postupem casu to urcite pujde, uvidis!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
11.9.11 12:35
RadanaH píše:
uzivame sab simplex,prdiky mivame casto,ale posledni dobou ten plac je jinej,zbesile cuca vse kolem

zitra jdeme na prevazeni k doktorce,ta rikala,ze at mu supnu sunar,at se naji a pak at nakojim,ze at se natrapime obadva…ja jsem myslela jak bude pritel s nama o vikendu doma,tak se rozkojim,ze bude pohodicka,vic odpocinku(ze nebudu na maleho uplne sama) a prdlacky…po tom celem dopoledni jsem dala na rada doktorky a ten sunar dala,pry mam dat 70ml,ale udelala jsem 60 a mozna tak 20nechal a ted spinka v kocaru,tak nabiram sily na dalsi boj…

mam odstrikane mliko,tak za 3hodky mu dam moje z lahvicky…

myslite,ze treba mam moc velka prsa na nej?
blby tok mlika?
nebo ze mu proste nechutna?

kdyz tu byla lakracni poradkyne,tak rikala,ze nevidi problem na me strane a kojeni,ja si proste ale nevim rady a je mi to moc lito,chtela bych jak kazda mama mit spokojene miminko,prdiky treba beru ze patri k tam malym detem,ale ten hlad a bojovani u prsu,to mrzi a i boli,kdyz pak vidite ty slzicky :-?

Ja osobne bych sunar nedavala, ja bych bojovala tak dlouho, az bych to vybojovala. Mlicko mas, tak to urcite vybojovat pujde, ver mi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7213
11.9.11 12:39

ja prave dala na radu doktorky,jelikoz nemam zadne zkusenosti,takze porad nekam volam-myslim odbornikum a zkousim co to jde.....

ona nam i rekla,at pouzivame dudlik,ze si moc cuca prstiky a pesticky a ze jak je tak neklidny,tak nevim jestli ten dudel nemohl nejak narusit tehniku sani–ja ani nevim…

ale jsem z toho smutna,po 14dnech moc neni vychatany co na meleho sedi a co ne,seznamujem se,poznavame,tak se ridim zkusenejsima :nevim:

ale moc me to mrzi,mam malickeho urvanka a tolik bych chtela,at je spokojeny a stastny..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7213
11.9.11 12:41

mam i pocit,ze z lahvicky moc nema problem,ale z prsu tahat to jo,ale to je mozna pohodlnosti…z lahvicky se bobek tak nenadre,co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
11.9.11 12:43

Omlouvam se za tolik prispevku.
Ale jen jeste chci rict - urcite na nej nemas velka prsa, ani spatny tok mlika, ani to neni v tom, ze by mu nechutnalo! Proste to jeste spolu tak neumite, takove problemy ma spousta matek ze zacatku.
Podle me, zacit dokrmovat sunarem, kdyz mlicko je, je cesta do zahuby - trochu silne slovo, ale je to proste velka skoda mu davat umelotiny, kdyz je mamincino, to nej nej nej co muze byt.
Ale je to jen muj nazor, kazdy to mame jinak, tak snad mi za to nikdo nevynada..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
11.9.11 12:46
RadanaH píše:
mam i pocit,ze z lahvicky moc nema problem,ale z prsu tahat to jo,ale to je mozna pohodlnosti…z lahvicky se bobek tak nenadre,co?

Ano, z lahve to jde samozrejme lehceji, uz jen proto bych lahev nedavala, kdyz chces i kojit. Zvykne si a bude to s tim kojenim jeste horsi, az bude odmitat uplne..
Pak uz je to znamy scenar, maminka se snazi, ze bude tedy diteti alespon odstrikovat a davat z lahvicky, coz je postupem casu tak obtizne, ze s tim stejne sekne a dite je na umelem… velka skoda!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
11.9.11 12:49

A ze mas maleho urvanka, na to se priprav, to uz tak proste je. Moji oba rvali prvni tri mesice skoro porad, k zblazneni! :cert:
A nebylo to hlady, bylo to vsim moznym i nemozny, proste rvali :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
11.9.11 12:58
RadanaH píše:

Pokud chceš dokrmovat odstříkaným MM, tak nejlepší je přes prst a stříkačku. Do stříkačky (bez jehly) natáhneš mlíko, necháš tam malou vzduchovou bublinku. Malému dáš do pusy prst bříškem na horní patro a hned vedle prstu dáš stříkačku. Do pusinky mu nestříkej, uvidíš, že si to z té stříkačky dokáže vytáhnout sám.

Jinak, k Sab simplexu…u prvního letěl do koše, protože mi přišlo, že ty bolesti občas zhoršoval. Přešli jsme na baby calm..ten byl lepší, nejlepší výsledky jsme ale měli s Lefaxem. Malé teď dávám espumissan pro děti a musím říct, že je to opravdu spokojené miminko. Oni to ty prdíky opravdu být můžou, protože sáním se miminkám „probudí“ i zažívání, střeva se začnou hýbat a pokud ho trápí prdíky, tak ho začne hrozně bolet bříško. Můžeš zkusit i při kojení bříško malému nahřívat, synovi to moc pomáhalo.

Se sunarem počkej, na to je času vždycky dost. Taky se říká, že by pauza mezi kojeními měla být min. hodinu. Když se to nedodrží, mimčo vypije moc předního mlíčka a z toho taky může bolet bříško. Takže já ani nekojím při jednom kojení z obou prsou. Pokud chceš kojit z obou, tak bych si z toho jednoho před kojením trošku odstříkla.

Držím palce, hlavně se hoď do klidu a určitě to zvládnete :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
11.9.11 13:00

A jinak k tomu řvaní hlady…přečti si toto . Je to úsměvnou formou z pohledu miminka napsané, že ne vždycky řev znamená hlad :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7213
11.9.11 13:02

klementynko,dekuji,ja vim,ze to myslis dobre :hug:

ale ja cela nestastna vzdycky nekam zavolala a ridila se jejich rady,protoze si nevedela rady co a jak,prvni miminko,univerzalni rady a poucky od znamych nejak nezabiraji,tak mam pocit,ze se nejak ztracim :nevim: …

rada bych kojila,videt jak maly pekne sosa,pak si odbrkne a spokojene usne,tak to je trosku muj sen…

ale jsme pravy opak,ja vim,ze to nebude trvat vecne,upravi se to,nejak vyvrbi,z prdiku vyroste,ale ted jsem z toho smutna,jelikoz vim,ze je nespokojeny a je hrozne deprimujici drzet sve dite a videt jak ma hlad :-?

mozna jsem precitlivela,mozna to moc resim,nevim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2075
11.9.11 13:03

Ahoj, také mi malá po kojení brečela hlady, dle váhy jsem zjistila že kolikrát vypila jen 20ml což jí opravdu stačit nemohlo, přikládala jsem co chvíle ale mléka mám prostě málo. Dokrmuji UM z lahvičky a nemáme problém, chytne se pak krásně i na prso a tahá, po kojení dokrmím UM a mám spokojené miminko :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová