Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
aishenka-mam taky vahu,kolikrat se stane,ze si nevytahne nic,ze tak dokonale suli ![]()
RadanaH píše:
kakiko,dekuji,aspon jsi me rozesmala
Ono to chce opravdu vydržet. Vím jak ti je, syn byl extrémně uplakané a navíc nespavé miminko. Připadala jsem si jak chodící mrtvola, protože jsem nedělala nic jiného, než kojila a nosila. Ještě dnes vzpomínáme, jak jsme ho před spaním museli min. půl hodiny nosit „na tygříka“, aby se vyprděl.
Napadl mě růstový spurt. Je vám sice 14 dní a spurt by měl být až na třech týdnech, ale malá má teď úplně to samé, v pátek by mě sežrala za živa a dnes už je to o něco lepší. Klidně to může být ono, pokud je takový ale od narození, tak to asi bude jeho životní fylozofie a s tím nic moc neuděláš
Syn je ukňouránek dodnes a to mu jsou 2 a čtvrt roku ![]()
kakiko,malej prave neni moc brkaci,ikdyz se snazime ve svisle poloze,na tygrika,prdi jen pri cviceni nozickama a taky ne pokoazde
,takze takovy zacarovany kruh a proste to byste museli videt co predvadi,ono se to tezko popisuje ![]()
kazdy rika,bud v klidu,ale tetko se to plni,kdyz jsi unavena,nevis si rady a tak..
monyyyy diky,no jo,proslo to nahle a zpratky do briska uz nemuze ![]()
zkousela jsem nakojit,2minuty v klidu a pak zas rev,rev,vztekani…menili jsme polohy,odpocivali a porad dokola,zkousela jsem jinak si pohmatnout prso,menit strany a stele stejne..pak uplne usl a jak se vzal od prsu,tak zse place…
vypil 30ml
taky mi to asi 2× ukázalo že jsem nenakojila nic… tak jsem udělala dávku UM co normálně vypije i s MM a snědla vše, když nechce a má dost tak přestane jíst.Já si sama kolikrát odstříkala a docela bída, prsa jsem tahala 40 minut a z toho necelých 20ml ![]()
já myslím,že máte prdíky,proto vyvádí a pouští se prsu,je to boj,já vím,držém pěstičky at to zvládnete vez UM vyživy ![]()
Radano, je mi tě hrozně líto
, protože si pamatuju, jak hrozně bylo mně dva týdny po porodu (dokonce jsem chtěla utéct z domu
). V problémech s kojením jsem si prošla téměř vším a nevěřila jsem tomu, ale každým kojením se něco naučíš ty i miminko a za čas to bude v pohodě (u nás cca šestým týdnem a to jsem si myslela, že to dýl než tři týdny nevydržím).
Než rady (a dělat každý den něco jiného) jsou lepší informace a na jejich základě si udělat vlastní rozhodnutí. Na prdíky je sto diskuzí, miminku určitě neublíží, když všechno vyzkoušíš (u nás nejvíc pomohly probiotické kapky
).
Mně když malá pláče po pár minutách kojení a myslím si, že se jí nechce táhat (mám od narození lenivé mimčo, musela jsem ji k pití nutit), tak změním polohu tak, aby jí mlíko teklo po gravitaci dolů a prso navíc zmáčknu, mlíko pak líp teče. Nepije pak dvacet minut, ale abych se uklidnila, že je napapaná, to stačí. Když pláče hned ze začátku a zdá se mi, že jí vadí jak mlíčko stříká, tak ji naopak zdvihnu k prsu, ať gravitace zpomalí ten tok. A když to přece jen nejde (prdíky apod.), tak si říkám, že díky poloviční porci u oběda ještě nikdo neumřel, když je to víc kojení za sebou, tak si říkám, že na týdenní dietu taky ne. Dudlíkem jsme techniku kojení nezničili, a to malá byla problémový táhač.
Pamatuju si, že když mi všichni říkali Vydrž, třetím měsícem to přejde, odpovídala jsem Ale pro mne je teď hodina strašně dlouhá! Tak ti přeju, ať šestinedělí přežiješ bez úhony na psychice
.
kacakaca píše:
Radano, je mi tě hrozně líto, protože si pamatuju, jak hrozně bylo mně dva týdny po porodu (dokonce jsem chtěla utéct z domu
). V problémech s kojením jsem si prošla téměř vším a nevěřila jsem tomu, ale každým kojením se něco naučíš ty i miminko a za čas to bude v pohodě (u nás cca šestým týdnem a to jsem si myslela, že to dýl než tři týdny nevydržím).
Než rady (a dělat každý den něco jiného) jsou lepší informace a na jejich základě si udělat vlastní rozhodnutí. Na prdíky je sto diskuzí, miminku určitě neublíží, když všechno vyzkoušíš (u nás nejvíc pomohly probiotické kapky
Pamatuju si, že když mi všichni říkali Vydrž, třetím měsícem to přejde, odpovídala jsem Ale pro mne je teď hodina strašně dlouhá! Tak ti přeju, ať šestinedělí přežiješ bez úhony na psychice).
Mně když malá pláče po pár minutách kojení a myslím si, že se jí nechce táhat (mám od narození lenivé mimčo, musela jsem ji k pití nutit), tak změním polohu tak, aby jí mlíko teklo po gravitaci dolů a prso navíc zmáčknu, mlíko pak líp teče. Nepije pak dvacet minut, ale abych se uklidnila, že je napapaná, to stačí. Když pláče hned ze začátku a zdá se mi, že jí vadí jak mlíčko stříká, tak ji naopak zdvihnu k prsu, ať gravitace zpomalí ten tok. A když to přece jen nejde (prdíky apod.), tak si říkám, že díky poloviční porci u oběda ještě nikdo neumřel, když je to víc kojení za sebou, tak si říkám, že na týdenní dietu taky ne. Dudlíkem jsme techniku kojení nezničili, a to malá byla problémový táhač..
dekuji velice
pekny prispevek
Radu malá mi to začala teď dělat taky při kojení, ale až teď poslední dny
vzteká se odtahuje od prsa, tak ji chvíli nechám popř. dám odříhnout a zas přiložím k prsu. Pak mi při kojení usne ale vydrží ji to max 10 minut než ji položím do postýlky a řve nanovo, uklidní ji dudel ale nechci ji ho dávat pokaždé když začne plakat. Navíc ji každou chvíli dudel vypadne z pusy a to abych u ni seděla a strkala dudel do pusy… ![]()
Myslím že toho vypije dost. Že mi určitě neřve tím žeby měla hlad. Ale nevím váhu nemám, takže nemám přehled kolik toho vypije. kojím po 2hodinách…
Jejda, až teď jsem si vzpomněla, co mi zabralo na odtrhávání od prsa v těch dvou-třech týdnech. Malá se pořád odškubávala a vztekala. Nechala jsem ji na kojení jen v plence, sebe taky vysvlékla a kojila tělo na tělo. Hned byl klid. Tak za týden jsem ji začala nechávat oblečenou na míň problémové kojení a tak za dva týdny jsem zas kojila „normálně“. Občas jsem se k tomu musela vrátit, když chytla nerva
.