Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Mě takhle jeden syn řval asi do tří let..a taky řval když jsem potřebovala projít nejakym průchodem, nebo kolem rozestavěného domu, kde byl velký hluk..přešlo to postupně samo, ale bylo to psycho..
Nejmladší to dělal taky, ale pak jsme na měsíc skončili v nemocnici když mu bylo 10 měsíců a šel z vyšetření na vyšetření, jedna narkóza, druhá, samé odběry, první dny plakal strašně téměř v kuse a pak to vzdal a už ani nepipnul když někdo přišel..vystřídali jsme tři nemocnice, to byl očistec pro něj i pro mě..
Třeba se těch babek na vesnici lekne. Jestli tchána s tchýní nezná a oni najednou vyžadují nějakou interakci, tak se mi taky nezdá divné-asi se jich prostě bojí.
Ja tohle pry delala taky
Jen se na me nekdo podival, tak konec a spustila jsem…
S vekem to urcite prejde, ale je pravda, ze ja byla vzdy takova vic placha a lidi moc nevyhledavala, jen ten svuj okruh pratel a rodinu, to mi zustalo. Muj syn to mel jeste horsi, bal se i sveho otce a chtel byt jen se mnou jedno obdobi, s nikym jinym…dcera tohle zasen nemela vubec, je to dano povahou, ale vekem se to lepsi
Ac teda, vetsinou se z takoveho miminka extrovert nestane ![]()
Normální..prostě má teď zrovna období kdy nechce cizí lidi…synovec to měl skoro do 3 let i u rodiny (třeba u těch které Vidal méně..třeba jednou za měsíc…) nebo na návštěvě, když bylo kolem moc lidí…moje starší ne že by vyloženě řvala ale nechtěla se bavit a vysela na mě…někdy mezi 1 a 2 rokem od 6m do roka myslím vyloženě plakala když jsme přišli někam kde bylo víc lidí…od té hn2 let je třeba trochu zařazena ale po chvilce se rozkouka..a když jsou někde další děti tak to je úplně vpohode…
Mladšímu je teď 19m a ten teda už tak 3 měsíce řve NE NE NE když se k němu přiblíží někdo jinej než já nebo manžel…babičky a dědu je ochoten tolerovat tak po půl hodině rozkoukavani
@Anonymní píše: Více
Naše dvojčata to takto měli od nějakých sedmi/osmi měsíců až do skoro tří let. Prarodiče, tetu a strejdu brali v pohodě. I maminky s dětmi na hřišti. Ale řvali pokaždé, když viděli někoho ve vsi a nebo i mé prarodiče, tak to byl pokaždé hysterický řev.
@Anonymní píše: Více
Ja se bala jednoho stryce, mel chudak plnovous, jak se ke me priblizil blize nez na dva metry tak jsem dostala hysterak, ze jsem malem zborila barak. V zivote na me snad ani nepromluvil..ale zustalo me to, chlapy s plnovousem nemusim a nelibi se mi dodnes
U nás úplně to samé- malá 13m.
Dokonce má i období, kdy existuje jen maminka a je porad na mě přisátá jak klíště.
Ahoj. Mám dceru skoro 15 měsíční. Chtěla bych se zeptat jestli je normální, že řve když někoho vidí. Ne tedy všechny, ty co už zná, tak v pohodě, děti s matkami na hřišti taky zvládá v pohodě. Bydlíme na vesnici, takže většinou řve, když jí takový ty “babky” z vesnice pomalu bafnou do kočáru a začnou na ni z nenadání mluvit. Nebo taky řve, když vidí tchyni a tchána, ale je vidí málo(tchyně se moc nezajímá). Samozřejmě si od tchyně vždy vyslechneme jak je to maminčin a tatínkův mazánek.

Ale třeba moje rodiče a bráchu zvládá v pohodě, tam už byla i na hlídání a to jsme ji nechyběli ani sekundu.