Rybí tuk pro 2leté dítě?

49
18.9.14 19:36

Rybí tuk pro 2leté dítě?

Myslíte, že bych mohla dávat 26 měsíčnímu dítěte jako rybí tuk nebo omega 3? Jaký přípravek konkrétně by jste doporučili, když u většiny se píše, že je až od 3 let. Můj syn je hrozně vybíravý v jídle, tak má trochu jednotvárný jídelníček, zkoušela jsem zařadit ryby, ale naprosto je odmítá. Navíc je trochu opožděný ve vývoji, zatím nemluví tak mě napadlo, že by mu tohle mohlo trochu pomoci. Jo a žádné léky do něj nedostanu, není něco tekutého co by se dalo třeba zamíchat do jídla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33005
18.9.14 19:51

@teodorab Něco tekutého existuje, dávala to známá svým něžravým dětem. Ale nevím, od kolika to je let (ty děti byly už školkové).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
18.9.14 19:54

Já dávám synovi Esprico a určitě ho dostal před třetími narozeninami. Chuťově je to dobré pomerančové kokino. Ale celkem drahé. Mám ale pocit, že to zabírá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
18.9.14 19:58

Rybí tuk nám furt doporučuje doktorka, takže jsem zjišťovala, jak je to s tím „od 3 let“ - kamarádka je lékárnice, tak rozhodila sítě :mrgreen: Zjistila jsem, že toto omezení je jen z toho důvodu, že dítě je malé a mohlo by ten olej třeba vdechnout - kdyby vdechlo něco olejovitého, mohlo by z toho dostat zápal plic. Toť vše.

Jinak já dávám děckám Epavit, je citronový, ale moc to letos nechcou - loni jim to ještě nevadilo. Někdo dává i Vigantol, uvažuju, že poprosím doktorku, jestli by nám ho nenapsala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
18.9.14 20:17

Klukovi jsem ho začala dávat až krátce před 3. Narozeninami. Teď mu ho zase musím objednat. Ale dělá se i olej od 6 měsíců http://www.nutravita.cz/…-od-6-mesicu

• Citovat
  • Upravit
7744
18.9.14 20:51

Existuje sirup Eye Q, je dost drahý, ale je od roka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19609
18.9.14 20:58

Dávali jsme tento a určitě to bylo nějak po druhém roce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
18.9.14 21:09

Ahoj, malý má 14 měsíců a dávám mu sem tam do jídla trošku konopného oleje, má srovnatelné a prý možná ještě lepší vlastnosti jako rybí olej. Je chuťově dobrý, podobný olivovému, přidám mu trošku sem tam do hotového jídla, nesmí se tepelně upravovat, já si ho dávám do salátu, je fakt dobrý :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
18.9.14 21:37

Dávám toto http://www.nutravita.cz/ citrón je na chuť nejlepší… dávám holkám ráno na lžičku při snídani má to výbornou chuť. Mněla jsem i pomeranč a starší říkala, že citrón je lepší, mladší 20m jedou oba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
18.9.14 21:38

Sirup Eye Q je hnusný starší ni ho vzala jednou a už nikdy a tak cena :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43034
19.9.14 06:12

Taky davam Epavit, detem chutna, me ne, je to olej navonenej na citron. davala jsem i dvouletymu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
19.9.14 06:35

Dávám dětem obyčejný rybí tuk z lékárny asi od roku a půl, do té doby Vigantol. S tou hranicí 3 let je to tak, jak tu někdo psal..

Epavit nechci, to není čistý rybí tuk, ale je naředěný na půl s jiným olejem, jestli jsou tam nějaké přídavné látky, už si nepamatuju, ale taky jsme ho jednou před lety měli doma - než jsem našla lékárnu, kde prodávají rybí tuk v množství, v jakém si určím. To byl největší problém, protože většina lékáren ho má už jen pro své potřeby, nerozlívá a jediní, co mi byli ochotni nabídnout, objednat 700 ml pixlu okolo pětistovky. Nejde o tu cenu, ale nechtěla jsem doma uchovávat tolik tuku, tuk žlukne, kazí se, prostě beru raději do lékovky.¨

Rybí tuk nedávám úplně permanentně, když byly děti malé - kolem toho roku a půl, tak třeba dvakrát, třikrát týdně kávovou lžíci, asi od těch 3 let denně, ale v létě dělám přestávku, tak dva nebo 3 měsíce, buď úplnou nebo dávám občas.

Sem tam na vystřídání jsem objednala rybí tuk bez příchut z www.nutravita.cz Ale spíš pro zajímavost, protože jsem na tyto výrobky slyšela pozitivní reference vzhledem k ceně, která není ještě tak strašná v porovnání s ostatními přípravky s omegou..Jestli dětem surový rybí tuk chutná nebo ne, se neptám. Ryby normálně jedí a toto berou jako fakt, já ho jím taky, takže není problém. Jedí ho pořád, to starší děti mají už 8 a 6 let, od roku a půl s krátkými přestávkami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
19.9.14 07:08

@Jana206 no jasně, no… Já jsem udělala chybu, že jsem to zapomínala dávat pravidelně, když to normálně jedli. Zvykli by si a nic by jim na tom nepřišlo divné. Protože, jak jsem zjistila, oni u toho Epavitu prskají úplně stejně, takže jim spíš možná vadí, že to je olej - ne že to chutná jako ryba. Přitom malá mi furt chodí užírat sádlo, tak nevím, co řeší :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
19.9.14 07:17

Na doporučení našeho neurologa dávám dceři už zhruba od dvou let taky. Jmenuje se to
EPA PLUS FORTE, má to citronovou příchut, malé to chutná. A je znát, že to bere :palec: Stojí to 135,– :palec:

• Citovat
  • Upravit
44197
19.9.14 09:13

@Angua Už máš větší děti, tak třeba pomůže přednáška, jak je to zdravé :D Na naše to platí. Dokonce i dvouletá tu přednášku dokáže potom odpapouškovat starším :lol: Netvrdím, že to nikdy nezkoušeli, ale přesvědčím a nepolevím. Rybí tuk dávám už léta, jsem přesvědčená, že je lepší než jakékoliv umělé vitaminy nebo přípravky na imunitu s konzervanty a kdoví čím ještě. Kupuju ho pořád ve stejné lékárně, chodím tam léta už i pro případné ostatní léky, takže lékárnici dobře znám a říkala, že v poslední době pozoruje, že si maminky vyžadují surový rybí tuk..Před těmi 6 nebo 7 lety, co jsem ho začala kupovat já, to byla spíš vyjímka..Na jednou stranu je důvod i to, že se i lékaři vracejí k „medicíně našich babiček“ a maminkám ho doporučují, ale na druhou stranu si myslím, že hraje i roli vysoká cena ochucených koncentrovaných přípravků s omegou pro děti.

Prostřední dcera trpí občas růstovými bolestmi končetin, hlavně večer. Mám pocit, že jí rybí tuk v té tekuté formě pomáhá. Když si stěžuje, zvýšíme dávku a zlepší se to.

Staršímu synovi v poslední době kupuju koncentrovanější přípravek v kapslích z lékárny, ale taky nekupuju nic drahého, rybí olej omega 3 od Walmarku..Ten je pro děti od 3 let, ale kapsle je větší, prostřední dcera ji taky nespoklne, takže dostává tekutý. Důvod je hlavně ten, že syn závodně sportuje, vybral si sport, kde je důležitá i váha - jako ne udržet si pořád stejnou(dítě roste a s tím se počítá),ale zase nepřibírat zbytečně a mnoho naráz. No a spolknout kapsli, i když větší, je pro něj příjemnější :mrgreen: Dcera mu to nezávidí, chápe, že kapsli stejně rozkouše a rybí příchuť se uvolní, tak je to jedno.

Olej na lžíci má svoje výhody, díky olejové formě obsahuje více vitamínu D než jakákoliv kapsle a taky vitaminy skupiny B - ty podporují chuť k jídlu a můžou mít prý za následek i zvyšování váhy. Já ale taky polykám na lžíci a nic takového na sobě naštěstí nepozoruju, ani na dětech. Spíš naopak, přijde mi, že když dostanou lžíci tekutého tuku, nemají tolik chuť na sladká, mastná a smažená jídla(stejně tak já). Což mi přijde i logické, pokryje se tím zvýšená energetická potřeba, hlavně v zimě.

Nejsem zastáncem příchutí u doplňků stravy u dětí. Na jednu stranu, ty umělé příchutě něco vytvořit musí, v lepším případě přírodní barviva a dochucovadla, v horším případě umělá. Ale hlavně proto, že si děti zbytečně zvykají na sladkou příchuť, mít vše ochucené. Proto jsem objednala i ten rybí olej od Nutravity bez příchuti, ne ten pomerančový.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí