Ryby se drží u dna

Napsat příspěvek
Velikost písma:
714
21.11.13 08:05
@Arumba píše:
@Alex Adrian prodavač ti doporučí cokoliv jen aby měl tržbu. Zavojnatky oproti jiným rybám produkují velké mnozstvi odpadu, někomu je dej a pořiďte ryby co se hodí do malého akva, tyhle se fakt jen trápí

Naprosto souhlasím. A když už nové ryby, tak doporučuji nějakou malou akvaristiku nebo přímo od chovatele. My tedy vždycky (a to opravdu vždycky), když jsme si za začátku brali rybičky ze zverimexu, tak jsme si dotáhli nějakou nemoc a nebo tak do 2 týdnu od přivezení umřeli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
21.11.13 08:08
@Alex Adrian píše:
@Pipet A filtrace je k čemu, když bych měla 3× denně měnit vodu? Dotaz, nerýpu…

No pokud jsou v úvodním dotazu ty rozměry 30×30cm? tak tolik ryb produkuje tolik odpadu, že to prostě filtrace nemůže stíhat… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2591
21.11.13 08:13

Hm, tak to teda budu muset nějak vymyslet, v okolí nikdo ryby nemá, tak nevím, kam rychle s nimi. Myslíte teda, že ta jedna závojnatka bude ok?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
21.11.13 08:17

No já nevím, závojnatky jsou jezírkové ryby :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
21.11.13 08:23

@Alex Adrian proboha, kdo Ti poradil dávat víc závojnatek dokupy? 8o Jinak přísavky jsou u dna, to je normální.. Jednu tam můžeš nechat, ale víc fakt néé :think: Jinak přečti toto: klikni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2591
21.11.13 08:46

@martina.se Prodavač ve zveráku :nevim: Díky za odkaz, přečtu si…
Už jsem rozhodila sítě po známých, tak snad se někdo najde a vezme si je.
To je tak, když akvárko dostane neználek ryb :oops:
Díky všem za komenty, jdu studovat akvaristiku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
714
21.11.13 08:49

Holky a mě nikdo neopradí? :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3900
21.11.13 08:51

@tessika Jediné co mě napadlo že je nemocná, tak ji likvidují. Máš tam dost kytek a úkrytu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
21.11.13 08:55

Nám prodavač ve zveráči s Betou dal krmení, takové ty kuličky, výslovně íkal, ať si dám velký pozor na dávkování, že jim to v břiše nabobtná a když jim dám víc, takjim roztrhám vnitřnosti. 8kuliček každé dva dny. 2 bety chcíply a to poměrně rychleměsíce vydrřely, synocevc si koupil tu samou a tam mu prodavač řekl sice to samé, ale 5kuliček co dva dny, ale taky mu chcípla. Jak mu chcípla právě, tak jsme se o tom bavili, tak jsem se úplně vyděsila, že jsem je překrmovala a chudinkám praskly vnitřnosti, jak jsme dojeli domů, bafnu to žrádlo, tam návod, že se krmí cca 20kuliček denně rozděleno do dvou dávek, aby se nekazila vpda, pokud ryba bere, tak klidně víc. My ty ryby utrápili hlady :zed: :zed: :zed: třetí žije už skoro dva roky, nenažraná je jak mrcha a je spokojená, toť k prodavačům ve zverimexu, většinou ani netuší, co které zvíře potřebuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
21.11.13 08:55

@tessika buď měla nějaké zranění, nebo nemoc. Rybky to vycítí a začnou ji „ohlodávat“. Jediné řešení rybu separovat, vyléčit, po vyléčení vrátit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
714
21.11.13 08:59

@Arumba Jojo, kytek a kamenů a skalek máme hodně. Naštěstí se má kde před nimi schovat. Takže myslíte, že je nemocná? Ale mě nepřijde, že by jí něco bylo. Respektive teda nevím, na co jí lečit. Je krásně zbarvená, jí normálně, výkaly taky normalní, vše vypadá ok. Chjo, tak co s ní..
A ještě jsem se chtěla optat, jeslti se v tom někdo vyznáte. Máme 4 parmičky čtyřpruhé a chtěli bychom rozšířit to hejno (všude píšou, že jich má být aspoń 8), tak mě zajímá, jestli budou tvořit hejno třeba s parmičkou mehcovou, nebo nějakou jinou parmičkou. Nebo jestli to musí být zase ty čtyřpruhé. Víte někdo? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
21.11.13 09:14

Podle mě tam máte na tak malý akvárko hrozně moc ryb… Takže se jim tam prostě nedaří tak, jak by se jim dařit mělo… :nevim:

Jinak u těch malejch akvárek se většinou mění prostě celej obsah akvárka… Já měla jednu dobu 100 litrový a to bylo tak na hraně s tím, aby se dalo čistit jen tak, že se vymění část vody. Ideální by bylo ještě větší. Ale já měla teda tropický ryby… Neonky, pavý očka, black moly, bojovnice (tam teda jednoho kluka a dvě holky), dania… A nevim co ještě… :-D Plavaly hezky, bojovnice, dania a ty živorodky měly dokonce i malý… :)

Jinak je teda potřeba se zamyslet i nad tím, že ne všechny ryby žijou hezky uprostřed nádrže. Jsou ryby, co se drží víc u dna, pak takový, co fungujou uprostřed a pak typy, co jsou hlavně v té horní části… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
21.11.13 09:23
@tessika píše:
@Arumba Jojo, kytek a kamenů a skalek máme hodně. Naštěstí se má kde před nimi schovat. Takže myslíte, že je nemocná? Ale mě nepřijde, že by jí něco bylo. Respektive teda nevím, na co jí lečit. Je krásně zbarvená, jí normálně, výkaly taky normalní, vše vypadá ok. Chjo, tak co s ní..
A ještě jsem se chtěla optat, jeslti se v tom někdo vyznáte. Máme 4 parmičky čtyřpruhé a chtěli bychom rozšířit to hejno (všude píšou, že jich má být aspoń 8), tak mě zajímá, jestli budou tvořit hejno třeba s parmičkou mehcovou, nebo nějakou jinou parmičkou. Nebo jestli to musí být zase ty čtyřpruhé. Víte někdo? :nevim:

Nám vždy tvoří hejna jen stejně zbarvené. Máme hejno mechových, hejno čtyřpruhých a nepromíchávají se :-) Jinak rybka bude asi nějaká nemocná, či se nějak poranila, tak se jí snaží zlikvidovat, což je v přírodě normální ;) Dej jí na nějaký čas od ostatních a uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
714
21.11.13 09:46

@Tajtril jéé děkuji, to je velice užitečná informace. Jen teď budu mít dilema, jestli koupit teda ty čtyřpruhé, abych jich bylo víc a nebo udělat 2 malé hejna :think:

Tak jí teda zkusím separovat, ale to musím sehnat nějaké akvárko. Zatím jsme neměli potřebu nějakou rybičku oddělit od ostatních. Předpokládám vzít vodu z akvárka.. a na jak dlouho ji oddělit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3900
21.11.13 09:46

@tessika čtyřpruhe prý hrozně okusuji ploutve ostatním, má jich být min 10 aby se staraly o sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný