Rychli tep v těhotenství

Anonymní
21.7.22 09:26

Rychlý tep v těhotenství

Ahojky, je tu někdo, kdo měl v těhotenství a i před ním vysoký tep?
Před těhotenstvím jsem brala Bisoprolol, který skvele zabiral. Bohužel jsem ho hned na začátku musela vysadit. Po 1 screeningu mi byla zjištěna preeklamsie 1:63 (zřejmě i kvůli nervozite vysoký tlak) a tak jsem byla poslána na internu, kde mi dali Holter. Lehce zvýšený tlak a tep prumerne 92 :roll: napsali mi Dopegyt, tlak se více méně srovnal, mám ho spíš nízký, co mě trápí že tep je stále vysoký. Někdy v klidu 80 a z toho najednou 110. U lékaře tlak v normě 135/80 (jsem velký stresař, doma mám 115/60). Ale tep mi vyletí klidně i na 150 ale dr nikdy nic neřekla. Někdy při fyzické aktivite úplně cítím jak mi srdce buší v krku a že snad praskne.. dá se s tím dělat něco formou cvičení nebo zdravějšího životního stylu?

Příspěvek upraven 21.07.22 v 09:45

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ou
24138
21.7.22 09:36

Klíčový je ten tlak, ne tep.

Ale jinak - hodně pij a zkus trénovat nějaké relaxační metody- taková celkem rozumná a snadno osvojitelná je třeba mindfullnes- všímavost.

https://praveted.info/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.7.22 09:38
@Ou píše:
Klíčový je ten tlak, ne tep.

Ale jinak - hodně pij a zkus trénovat nějaké relaxační metody- taková celkem rozumná a snadno osvojitelná je třeba mindfullnes- všímavost.

Mockrát děkuji za odkaz, podívám se. Mám totiž dojem, že si to dělám sama :roll: prvni měření třeba 80 a druhé už přes 90, asi jsem na to hodně zaměřena :zed:

• Citovat
  • Upravit
4731
21.7.22 09:43

Myslim, ze bys to nemela tolik sledovat, hlavni je, ze te sleduje lekar. Kamaradka to taky tak mela a zhorsovalo ji to hodne treba i vedro, coz nas ted na vic dnu ceka…zdrava strava prospeje urcite tobe i miminku a o cviceni bych se poradila s lekarem. A prosim oprav si ten nadpis, rychl(y) tep, to neni nic ve zlym, jen to uplne triske do oci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.7.22 09:47
@Melodie91 píše:
Myslim, ze bys to nemela tolik sledovat, hlavni je, ze te sleduje lekar. Kamaradka to taky tak mela a zhorsovalo ji to hodne treba i vedro, coz nas ted na vic dnu ceka…zdrava strava prospeje urcite tobe i miminku a o cviceni bych se poradila s lekarem. A prosim oprav si ten nadpis, rychl(y) tep, to neni nic ve zlym, jen to uplne triske do oci

Jéžiš, děkuji :oops: teď ještě navíc vypadám, že neumím psát :lol: jinak máte pravdu, neměla bych se tolik sledovat, ale musím si 2× denně měřit tlak a dr říkala ještě nejlépe 3 hodnoty namerit, takže není snadné to nevnimat, ale pokusím se :oops:

• Citovat
  • Upravit
556
21.7.22 09:49

Taky jsem těhotná s vysokým tepem a dost pomohlo přestat se sledovat :) měla jsem bisoprolol před těhotenstvím a teď mám pulku betalocu… Zabírá celkem dobře ale teď v devátém měsíci mi připadá, že mi srdce někdy pukne, ale podle doktora tam žádný problém není :) tak si říkám, že už to do konce vydržím ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
21.7.22 09:56

Není pravda, že tep není v těhotenství důležitý. Při vysoké tepové frekvenci může docházet k nedostatečnýmu okysličování krve. V ordinaci se to neřeší, protože člověk není v klidu a tep bývá vysoký normálně. Měř si tep i tlak několikrát denně v klidu a zapisuj to. Pokud by tep soustavně překračoval 95 tepů za minutu, měl by to rozhodně vědět lékař a eventuálně pak předepsat betablokátory. Taky je důležitý tohle vědět u porodu.

• Citovat
  • Upravit
333
21.7.22 09:58

Tak mně zjistili na začátku 2 trimestru tachykardii okolo 105/min, někdy více, někdy mene. Zkontrolovali odběry, hormony, FECHO plodu a to bylo vše. Prý pokud nemám bušení srdce, bolesti na hrudi a jiné obtíže, tak by ty léky více skodily než prospěly. Myslela jsem, že mi třeba udělají EKG, ale na to se nikdo netvaril, tak nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
21.7.22 10:07
@Anonymní píše:
Mockrát děkuji za odkaz, podívám se. Mám totiž dojem, že si to dělám sama :roll: prvni měření třeba 80 a druhé už přes 90, asi jsem na to hodně zaměřena :zed:

jj - tep reaguje na psychiku - rychle stoupne, rychle klesne. dítěti to nic moc neudělá, jen bude trošku víc okysličený a bude mít snáze dostupnou glukozu, takže dobrý.

Jinak pomocí pravidelného aerobního cvičení, kdy se nepřetěžuješ, ale dostatečně zatěžuješ, se tepovka dá zklidńovat, ale teda dokud jsou vedra, tak nějaké ostřejší procházky, kolo a podobné věci dělej jen ráno a večer.

Nejrychlejší cesta jak zklidnit tep jsou dechvá cvičení. Začneš dýchat pomalu a hluboce a ještě se na to začneš soustředit.

Je jednou jestli je to dýchání do čtverce, nebo třeba pranajama, nebo pokud začneš nahlas zpívat a budeš u toho správně dýchat:-D

https://www.youtube.com/watch?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
21.7.22 10:10
@Janli píše:
Není pravda, že tep není v těhotenství důležitý. Při vysoké tepové frekvenci může docházet k nedostatečnýmu okysličování krve. V ordinaci se to neřeší, protože člověk není v klidu a tep bývá vysoký normálně. Měř si tep i tlak několikrát denně v klidu a zapisuj to. Pokud by tep soustavně překračoval 95 tepů za minutu, měl by to rozhodně vědět lékař a eventuálně pak předepsat betablokátory. Taky je důležitý tohle vědět u porodu.

Biologickým úkolem zrychlené tepové frekvence je doslova dodat rychleji více kyslíky a energie do organismu.

A tedy zakladatelka je sledovaná, včetně holteru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
21.7.22 10:24
@Ou píše:
Biologickým úkolem zrychlené tepové frekvence je doslova dodat rychleji více kyslíky a energie do organismu.A tedy zakladatelka je sledovaná, včetně holteru.

I biologický úkol má svoje hranice. Ještě chvíli to tady vykládej někomu, kdo se s tím tři těhotenství potýkal.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.7.22 11:04
@Ou píše:
jj - tep reaguje na psychiku - rychle stoupne, rychle klesne. dítěti to nic moc neudělá, jen bude trošku víc okysličený a bude mít snáze dostupnou glukozu, takže dobrý.

Jinak pomocí pravidelného aerobního cvičení, kdy se nepřetěžuješ, ale dostatečně zatěžuješ, se tepovka dá zklidńovat, ale teda dokud jsou vedra, tak nějaké ostřejší procházky, kolo a podobné věci dělej jen ráno a večer.

Nejrychlejší cesta jak zklidnit tep jsou dechvá cvičení. Začneš dýchat pomalu a hluboce a ještě se na to začneš soustředit.

Je jednou jestli je to dýchání do čtverce, nebo třeba pranajama, nebo pokud začneš nahlas zpívat a budeš u toho správně dýchat:-D

@Ou píše:

Moc děkuji, hned si to uložím ten odkaz a budu na tom pracovat :kytka:
Je pravda že teď v tom horku jsem ráda, že jsem doma, ale jinak se snažím chodit právě na delší procházky, to mi dělá dobře :oops:

• Citovat
  • Upravit
27671
21.7.22 11:23
@Ou píše:
Klíčový je ten tlak, ne tep.

zase povídáš blbosti vid, měla jsi někdy vysoký tep? a bavíme se o tepu 150? je to nepříjemný a i nebezpečný reinkarnuj se a přečti si svoje knížky co doporučuješ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27671
21.7.22 11:27

Zakladatelko pokud máš vysoký tep chronicky a léčíš se s ním, měla by jsi se domluvit na kardiologii já na to brala v těhotenství betablokatory, no a ted si nevzpomenu co přesně :think: myslím betalock :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.7.22 12:27
@ka2ka píše:
Zakladatelko pokud máš vysoký tep chronicky a léčíš se s ním, měla by jsi se domluvit na kardiologii já na to brala v těhotenství betablokatory, no a ted si nevzpomenu co přesně :think: myslím betalock :think:

Když mi dávali ten holter, měla jsem i EKG a prý tam nic není, žádná nějaká vada rytmu nebo jak to mám nazvat. Řekli jen, že mám vyšší tep a že to je v těhotenství běžné a nic víc se nedělo. Na Kardiologii už jsem jednou byla právě kvůli tepu a tam bylo taky všechno v pořádku, jen vyšší ta frekvence :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky