Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, za necelé 2 týdny letíme do Tunisu a máme rychlopasy já i malá (Sofinka necelé 2roky) nemáte některá zkušenosti jestli nás tam na ně pustí? V cestovce nám tvrdí, že ano, ale raději se chci ještě ujistit!
Děkuji za odpovědi S.
Můžeš mít problémy a nemusíš, záleží na jakého celníka narazíš.
Ale myslím, že je více těchto případů, takže jsou v tomto tolerantní.
Můžou vyžadovat platnost pasu ještě 6 měsíců od návratu z jejich země.
zkus si zavolat přímo na ambasádu, ale myslím, že musí mít pas platnost ještě půl roku po návratu do čr. Ale na ambasádě by to měli vědět přesně, na řeči cestovky bych nedala, ti jsou rádi že prodají zájezd.
nás nima do Egpta minulý rok normálně pustili…ovšem nikdy nevíš, kdy těm Arabům rupne v kouli. ale nechci strašit, myslím, že vás v poho pustí
Děěkuji za radu, no nemůžu najít žádný kontakt na ministerstvo zaharničních věcí nebo někam kde by mi odpověděl někdo k tomu povolaný…
nechci s malou riskovat, že tam někde zůstanem trčet..
no právě už jsm psala na ambasádu tak uvidím co mi napíší, každý mi říká něco jiného, ale na stránkách MZV je prej 3měs.
Ahoj Sisi,
mně se celkem jednoduše podařilo na stránkách Ministerstva zahraničních věcí najít, co potřebuješ při vstupu do Tuniska
.
Kopíruji z jejich stránek:
Platnost pasu musí překračovat alespoň o 3 měsíce plánovanou dobu pobytu. Očkovací průkaz se nevyžaduje, žádné očkování není povinné. Výjimkou mohou být cestovatelé přijíždějící ze zemí s výskytem žluté zimnice (např. při tranzitní cestě ze subsaharské Afriky).
Tak snad je to aktuální informace.
Přeji vám krásnou dovolenou
.
ahoojky, tak jak si dopadla s rychopasem v TUnisu?? Zítra tam letím a mam také rychlopas ![]()
Ahoj ještě nevím letíme až v sobotu, ale pslay mi z ambasády že stačí pokud platí ještě 3měs. po návratu, ale že si to mám ještě ověřit na tel. 244 460 652
Tuniske velvyslanectvi v Praze, zatím jsem tam nevolala ![]()
@Sisi14 píše:
Ahoj ještě nevím letíme až v sobotu, ale pslay mi z ambasády že stačí pokud platí ještě 3měs. po návratu, ale že si to mám ještě ověřit na tel. 244 460 652
Tuniske velvyslanectvi v Praze, zatím jsem tam nevolala
Ahoj Sisi,
tak jak jsi dopadla?:) pustili vás?:) děkuji za odpověď:) bude se mi hodit:)
Tak to by mě taky docela zajímalo, pak dej vědět. Co já vím, tak to bývalo minimálně 6měsíců po návratu, takže rychlopas nikdy nestačil. Ale je možné, že to konečně změnili ![]()
Ahoj holky, má někdo nové zkušenosti? Zatím čekáme na last-minute, takže ještě nevíme kam letíme, ale vypadá to na Tunis. Příští týden jdu vyřizovat rychlopas, tak nebude problém? Nevrátí mě z letiště? ![]()
Potrebuji radu. Odlétám 21 do Dominikánské Republiky. Cely rok jsem setrila a ted mi pry nestačí rychlopas. Byl jste tam uz někdo? A nečekal jste uz někdo na vyřízení biometrickeho pasu, za jak dlouho jste ho měli? Děkuji za odpovědi…