Rychlost běhu v 7 letech

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
71
30.10.18 14:33

Ahoj, zaujalo mě téma, byť moje dítě je ještě batole. Našla jsem toto http://www.ceskosportuje.cz/…oj/vysledky/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
mag
12862
30.10.18 14:40

V minipripravce se beha hladka 60.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1935
30.10.18 14:48
@Kathy Lostris píše:
Dobrý den,
mám jen takový dotaz. Za kolik vteřin uběhne dítě v 7letech 100metrů?? Popř. kolik vteřin by mělo být aby bylo dítě „rychlé“.
Děkuji za odpověď

Ahoj.

Jakože Tvé dítě uběhne málo, nebo moc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.10.18 14:54

Děkuji, ptám se orientačně. Každý rok mají ve školce běh. No a loni ji to moc nešlo a byla z toho nešťastná. A že by chtěla trénovat. Tak jsem chtěla vědět orientačně, kolik vteřin to tak děti běhají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
60996
30.10.18 14:56

a oni jako behaj 100 metru? 8o my i na druhym stupni behali jen 60 sprint, jinak delsi trate 800 a 1500m taky.. to maj misto kilaku ne :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
60996
30.10.18 14:59
@Ronniszka píše:
Ahoj, zaujalo mě téma, byť moje dítě je ještě batole. Našla jsem toto http://www.ceskosportuje.cz/…oj/vysledky/

no vidis, kolem 12-13s na 60m to u nas mely holky jeste v devitce a vypadaly u toho jak kdyby bezely maraton :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.10.18 15:04

No právě zjišťuji kolik běží, ale co si pamatuji, tak jedna učitelka mě řekla že 100m. No a když mě pak dcerka ukazovala co běžely, tak se mě to zdálo na 500m, ale to snad ani 6tiletí by neměli. Ona běží a ani moc nerudne, jen prostě neumí běžet rychle. Neumí se do toho opřít. Musím ji to naučit. Začnu běhat s ní, aby věděla jak se připravit na start, aby neměla 2s zpoždění atd. Ale taky se ji snažím vysvětlit, že holt když nevyhraje, že se svět nezboří. Jenže je bojovnice a nechce to slyšet. Takže mě nezbývá nic, než to trochu natrénovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
537
30.10.18 15:18
@Kathy Lostris píše:
No právě zjišťuji kolik běží, ale co si pamatuji, tak jedna učitelka mě řekla že 100m. No a když mě pak dcerka ukazovala co běžely, tak se mě to zdálo na 500m, ale to snad ani 6tiletí by neměli. Ona běží a ani moc nerudne, jen prostě neumí běžet rychle. Neumí se do toho opřít. Musím ji to naučit. Začnu běhat s ní, aby věděla jak se připravit na start, aby neměla 2s zpoždění atd. Ale taky se ji snažím vysvětlit, že holt když nevyhraje, že se svět nezboří. Jenže je bojovnice a nechce to slyšet. Takže mě nezbývá nic, než to trochu natrénovat.

Hele 500 m je pro děti do 7 let na závodech standard. Běháme s dětmi Run tour a syn loni ve 3 letech běžel 500m ( a moc jsme netrénovali, uběhl to za 3:47, teď po roce za 4:07 ale byl 5 dní po dobrání ATB, tak to beru jako dobrý výsledek ). Jinak běhá pomalu, jeho starší sestra je větší běžec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
537
30.10.18 15:48
@Kathy Lostris píše:
Dobrý den,
mám jen takový dotaz. Za kolik vteřin uběhne dítě v 7letech 100metrů?? Popř. kolik vteřin by mělo být aby bylo dítě „rychlé“.
Děkuji za odpověď

Jinak mě ještě napadlo, že 7leta dcera běžela 1 km za 6:17. A to nijak extra netrenuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
30.10.18 15:50

Dcera behala ted v rijnu ve skole 60m a 500m.
V zapisnicku ma dve 1. Cas netusim.
Vedela jsem cas tretaku, ale uz nevim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15456
2.6.20 16:55

Nemáte někdo odkaz na nějaké tabulky výkonů dětí v různém věku? Zajímá mě věk 5 - 10 let a to běh na různé vzdálenosti, skok do dálky, hod. Chtěla bych mít trošku představu, jak na tom moje děti jsou. Zdají se mi docela rychlí na běh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
596
2.6.20 17:19

@Sára 1 přímo tabulky výkonnosti jsem nenašla, ale našla jsem několik různých tabulek týkajících se hodnocení výkonu dětí v určitém věku, takže třeba to nějak pomůže, dávám třeba odkaz na tuhle, ale ony se všechny trochu liší v těch nárocích, ale zhruba aby byla nějaká představa - http://www.zsblizkovice.cz/…-tabulka-tv/

jinak rychlí se zdát můžou, ale zkusila bych je dovézt někam do sokola nebo nějakého atletického kroužku a uvidíš, mamka si o mně a bráchovi myslela, že jsme taky dost rychlí na svůj věk, dotáhla nás do sokola a pak do atletické přípravky a já sice dost rychlá byla, ale brácha ne, ten byl normální, to zjistili při prvním tréninku :D ale mě si v atletické přípravce nechali pár roků a i jsem běhala závody a nějaké juniorské olympiády a šampionáty, pak mě to přestalo bavit a skončila jsem :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15456
2.6.20 17:57

@Malaika1234 Tak zase tak rychli určitě nejsou. Myslím, že budou v porovnání s ostatními třeba průměr. Starší už byla na 2 soutěžích a jednou žádná slava, podruhé 3.misto. To mě dost překvapilo. Ta tabulka je super, ale neni tam běh na ruzne dlouhé trasy. A nevím, jak běžné ty děti dosahují jakých výsledků. Skok jsem porovnala a je to na 2 body. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
3.6.20 07:23

atletika.cz

Najdi si nejake zavody pripravek a tam muzes porovnavat casy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15456
21.6.20 10:37

Našla jsem tabulky výsledků a hodnocení tělesné výchovy pro 2. stupeň. Nenašla jsem to ale pro 1.stupen. Nemate někdo takovou tabulku, nevíte, kde ji najdu? Porovnávat to s vysledkama z atletiky nechci. Zajímalo by mě, jaké nároky jsou kladene na děti ve škole, jak rychle mají běhat, jak daleko skákat, házet, co mají umět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí