Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, zaujalo mě téma, byť moje dítě je ještě batole. Našla jsem toto http://www.ceskosportuje.cz/…oj/vysledky/
@Kathy Lostris píše:
Dobrý den,
mám jen takový dotaz. Za kolik vteřin uběhne dítě v 7letech 100metrů?? Popř. kolik vteřin by mělo být aby bylo dítě „rychlé“.
Děkuji za odpověď
Ahoj.
Jakože Tvé dítě uběhne málo, nebo moc?
Děkuji, ptám se orientačně. Každý rok mají ve školce běh. No a loni ji to moc nešlo a byla z toho nešťastná. A že by chtěla trénovat. Tak jsem chtěla vědět orientačně, kolik vteřin to tak děti běhají.
a oni jako behaj 100 metru?
my i na druhym stupni behali jen 60 sprint, jinak delsi trate 800 a 1500m taky.. to maj misto kilaku ne ![]()
@Ronniszka píše:
Ahoj, zaujalo mě téma, byť moje dítě je ještě batole. Našla jsem toto http://www.ceskosportuje.cz/…oj/vysledky/
no vidis, kolem 12-13s na 60m to u nas mely holky jeste v devitce a vypadaly u toho jak kdyby bezely maraton ![]()
No právě zjišťuji kolik běží, ale co si pamatuji, tak jedna učitelka mě řekla že 100m. No a když mě pak dcerka ukazovala co běžely, tak se mě to zdálo na 500m, ale to snad ani 6tiletí by neměli. Ona běží a ani moc nerudne, jen prostě neumí běžet rychle. Neumí se do toho opřít. Musím ji to naučit. Začnu běhat s ní, aby věděla jak se připravit na start, aby neměla 2s zpoždění atd. Ale taky se ji snažím vysvětlit, že holt když nevyhraje, že se svět nezboří. Jenže je bojovnice a nechce to slyšet. Takže mě nezbývá nic, než to trochu natrénovat.
@Kathy Lostris píše:
No právě zjišťuji kolik běží, ale co si pamatuji, tak jedna učitelka mě řekla že 100m. No a když mě pak dcerka ukazovala co běžely, tak se mě to zdálo na 500m, ale to snad ani 6tiletí by neměli. Ona běží a ani moc nerudne, jen prostě neumí běžet rychle. Neumí se do toho opřít. Musím ji to naučit. Začnu běhat s ní, aby věděla jak se připravit na start, aby neměla 2s zpoždění atd. Ale taky se ji snažím vysvětlit, že holt když nevyhraje, že se svět nezboří. Jenže je bojovnice a nechce to slyšet. Takže mě nezbývá nic, než to trochu natrénovat.
Hele 500 m je pro děti do 7 let na závodech standard. Běháme s dětmi Run tour a syn loni ve 3 letech běžel 500m ( a moc jsme netrénovali, uběhl to za 3:47, teď po roce za 4:07 ale byl 5 dní po dobrání ATB, tak to beru jako dobrý výsledek ). Jinak běhá pomalu, jeho starší sestra je větší běžec.
@Kathy Lostris píše:
Dobrý den,
mám jen takový dotaz. Za kolik vteřin uběhne dítě v 7letech 100metrů?? Popř. kolik vteřin by mělo být aby bylo dítě „rychlé“.
Děkuji za odpověď
Jinak mě ještě napadlo, že 7leta dcera běžela 1 km za 6:17. A to nijak extra netrenuje.
Dcera behala ted v rijnu ve skole 60m a 500m.
V zapisnicku ma dve 1. Cas netusim.
Vedela jsem cas tretaku, ale uz nevim.
Nemáte někdo odkaz na nějaké tabulky výkonů dětí v různém věku? Zajímá mě věk 5 - 10 let a to běh na různé vzdálenosti, skok do dálky, hod. Chtěla bych mít trošku představu, jak na tom moje děti jsou. Zdají se mi docela rychlí na běh.
@Sára 1 přímo tabulky výkonnosti jsem nenašla, ale našla jsem několik různých tabulek týkajících se hodnocení výkonu dětí v určitém věku, takže třeba to nějak pomůže, dávám třeba odkaz na tuhle, ale ony se všechny trochu liší v těch nárocích, ale zhruba aby byla nějaká představa - http://www.zsblizkovice.cz/…-tabulka-tv/
jinak rychlí se zdát můžou, ale zkusila bych je dovézt někam do sokola nebo nějakého atletického kroužku a uvidíš, mamka si o mně a bráchovi myslela, že jsme taky dost rychlí na svůj věk, dotáhla nás do sokola a pak do atletické přípravky a já sice dost rychlá byla, ale brácha ne, ten byl normální, to zjistili při prvním tréninku
ale mě si v atletické přípravce nechali pár roků a i jsem běhala závody a nějaké juniorské olympiády a šampionáty, pak mě to přestalo bavit a skončila jsem ![]()
@Malaika1234 Tak zase tak rychli určitě nejsou. Myslím, že budou v porovnání s ostatními třeba průměr. Starší už byla na 2 soutěžích a jednou žádná slava, podruhé 3.misto. To mě dost překvapilo. Ta tabulka je super, ale neni tam běh na ruzne dlouhé trasy. A nevím, jak běžné ty děti dosahují jakých výsledků. Skok jsem porovnala a je to na 2 body. ![]()
atletika.cz
Najdi si nejake zavody pripravek a tam muzes porovnavat casy.
Našla jsem tabulky výsledků a hodnocení tělesné výchovy pro 2. stupeň. Nenašla jsem to ale pro 1.stupen. Nemate někdo takovou tabulku, nevíte, kde ji najdu? Porovnávat to s vysledkama z atletiky nechci. Zajímalo by mě, jaké nároky jsou kladene na děti ve škole, jak rychle mají běhat, jak daleko skákat, házet, co mají umět.