Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@chipsa píše:
Děkuji. Vím že je to někde popsané v zákoně, ale blíž jsem se tím nezabývala. Psali, že sice exekutor cizí účet zablokovat nemůže, ale může být proti majiteli účtu zahájeno trestní stíhání. Řešila jsem to před dvěma lety, kdy jsem rychle rušila svůj bank. účet, kam si jeden předluženej expert posílal výplatu.
Ale já nezpůsobila někomu škodu. Na účtě přece nikdy nebyly moje peníze. Pokud exekutoři něco chtějí, ať si počkají, až se vrátím do ČR a bude zaměstnaná. To se nestane, takže věřitelé musí zahájit exekuci v Anglii, ale už několik let nic a to jsem všem už dvakrát posílala dopis a nic ![]()
Kdo ke škodě cizího majetku sebe nebo jiného obohatí tím, že uvede někoho v omyl, využije něčího omylu nebo zamlčí podstatné skutečnosti, a způsobí tak na cizím majetku škodu nikoli nepatrnou, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta nebo zákazem činnosti nebo peněžitým trestem nebo propadnutím věci nebo jiné majetkové hodnoty.
Dámy, ale není žádná povinnost ohlašovat své příjmy. Exekutor si je musí najít sám. Pokud je nepostihne, tak smolík.
@lenkara píše:
Ale já nezpůsobila někomu škodu. Na účtě přece nikdy nebyly moje peníze. Pokud exekutoři něco chtějí, ať si počkají, až se vrátím do ČR a bude zaměstnaná. To se nestane, takže věřitelé musí zahájit exekuci v Anglii, ale už několik let nic a to jsem všem už dvakrát posílala dopis a nic
Podle tvého vyjadřování je zbytečné pokračovat dál. Ale nezapomeń, na každou svińi se vaří voda ![]()
@chipsa píše:
Podle tvého vyjadřování je zbytečné pokračovat dál. Ale nezapomeń, na každou svińi se vaří voda
Může se ti to nelíbit, ale nic s tím neuděláš. Pokud si někdo odkoupí pohledávky, tak musí počítat s nízkou vymahatelností ![]()