Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Mám exekuce, které ale splácím splátkovými kalendáři. Má mi dojít částka za prodej auta, když si založím účet a do 2 dnů mi tam příjdou peníze, stihnou je exekutoři zabavit???
Není lepší poplatit dluhy, aby právě exekuce neměla důvod tě uhánět?
Kdybych měla dluhy, tak právě veškeré příjmy navíc bych vrazila na jejich splacení, abych měla klid. ![]()
@TSMoruga píše:
Není lepší poplatit dluhy, aby právě exekuce neměla důvod tě uhánět?Kdybych měla dluhy, tak právě veškeré příjmy navíc bych vrazila na jejich splacení, abych měla klid.
Ano, ale peníze potřebuji ke koupi většího auta pro rodinu.
De facto jedno auto měním za druhé, tohle mi nezabavili, protože splácím. Ale nevím, jak by to bylo v případě peněz na účet.
@Zodiann Tak jedině nechat poslat finance někomu blízkému na jeho účet, komu věříš. Je to riziko, ale exekuce je velmi rychlá.
@Zodiann Nejprve byste si měl schválený splátkový kalendář důkladně přečíst a vyhodnotit rizika s tím spojená.
Jestli mate blokaci na ucte tak strhnou okamzite. Banka je povinna provezt to okamzite. zalozte ucet na vase dite, penize poslete tam a z uctu vyberte jako opravnena osoba k uctu
@Corinka1 Dle vaší rady peníze sice odkloní, nicméně se dopouští trestného činu.
@Sojkka píše:
@Corinka1 Dle vaší rady peníze sice odkloní, nicméně se dopouští trestného činu.
jakého trestného činu? peníze si můžuposlat kde chci…
Pokud mas domluvené splátky, tak by neměl být problém. Jistota je ale jistota
Exekutor nedostává žádný výpis z účtu. Peníze se bloknou ke dni, kdy zpracuje exekuční příkaz a exekutor se dozví aktuální zůstatek. Ale jinak se nedozví nic z minulosti. Už se mi stalo, že mi přišel datovou schránkou exekuční příkaz na účet, ten samý den jsem vybrala prachy a následně mi ho blokli až o 2 dny později ![]()
@lenkara Já účet právě žádný nemám a nikdy jsem neměla. Tady jde o založení úplně nového účtu, jestli se dozví, že jsem si ho založila.
@Zodiann Účty lustrují průběžně. Daleko nejlepší je si udělat účet na sestru/matku, dostat platební kartu a fungovat zcela obvykle na tento účet a je po problému. Tak jsem to dělala, když jsem bydlela v ČR.