Hypotéky zdražují

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
527
16.11.16 09:29

Hypotéky zdražují

Dnes o tom vyšel na HN článek, už uvádějí konkrétní navýšení úrokových sazeb:

http://archiv.ihned.cz/…laceni-uveru

To nám to ten stát hezky zreguloval :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31277
16.11.16 09:42

Co přesně se ti nelíbí? :nevim:
Já to chápu tak, že stát se zasloužil o to, aby bylo jednodušší hypošku splatit či vypovědět, aby se snížily nebo zrušily poplatky. Že kvůli tomu banky povyskočí z 1,8 na 2,1 % není zas taková tragedie (navíc když to 1,8, nebo ještě nižší, bylo dlouhodobě beztak neudržitelné) :think:
Když za posledních pár let spadly hypotéky z šesti, osmi procent na jedno a půl, tak se to oproti původnímu zvedlo úplně minimálně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
16.11.16 09:43

@Vrtacka ale to je zcela v pořádku, hypotéční trh je hrad z písku a hlavně je třeba vymýtit myšlenku, že hypotéka je pro každého. Není a nemůže být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26854
16.11.16 09:45

Zadna katastrofa se nekona.
Kdyz jsem si brala uver na bydleni v roce 1992 (tenkrat hypoteky nebyly), mela jsem urok 14%!!! :zed: Uroky byly vypocteny napevno za cele obdobi splatek. Dalo se to splatit drive, ale stanovene uroky musely byt zaplaceny cele.
Dnesni hypotecni trh je proti tomu sranda. A navyseni o pul procentniho bodu… to je skoro nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
16.11.16 09:45

I tak jsou ta procenta směšná a naopak to chrání lidi, aby si bezhlavě nebral hypo každý. Finanční gramotnost je mezi lidmi bohužel velmi spatna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
16.11.16 09:49

Upřímně teď si hypotéku bereme a mnohem důležitější je pro mne možnost dřív a bez poplatku splatit než takto nepatrné navýšení :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6509
16.11.16 10:08

Já nadpis článku četla ráno, ale zahlédla jsem ho už v hodinách pozdně nočních, a to zněl „že hypotéky stále klesají“ :lol: Jinak mně skončila čerstvě fixace a celou dobu od minulé fixace, tudíž 5 let, jsem četla články, jak jsou hypotéky nízko a že je logické, že budou stoupat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
16.11.16 10:18
@Moucharda píše:
@Vrtacka ale to je zcela v pořádku, hypotéční trh je hrad z písku a hlavně je třeba vymýtit myšlenku, že hypotéka je pro každého. Není a nemůže být.

Přesně tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10243
16.11.16 10:21

@Vrtacka No vidíš, a tady píšou, že stále zlevňují : http://finance.idnes.cz/…/pujcky.aspx?…

Jinak samozřejmě, že je nebezpečné, když si dnes lidé berou hypotéky na dvacet, třicet let, na které dosáhnou s dvouprocentním úrokem, ale neuvědomují si, že za pár let mohou být úroky 4-6% a nebudou na splátky najednou mít… Přesně takhle vznikla hypoteční krize v USA, Řecku, Španělsku, Portugalsku… a nepochybně to v budoucnosti čeká i Čr (v menší míře, protože tady banky alespoň trochu drží pravidla na uzdě).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12006
16.11.16 10:27

No a? :-D Mně to nepřijde jako tragedie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4465
16.11.16 11:02

A ještě vejš s nima a podmínky stále zpřísňovat! Jedině dobře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
16.11.16 11:07

@SussieS jste se špatně vyspinkala, že? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
16.11.16 11:14

Já vidím základní problém v tom, že teď jsou hypotéky nepřirozeně nízko a tak do toho jdou i lidé, kteří by při sazbě 4% p. a. na HYPO/ koupi nemovitosti ani nepomysleli. A to se u spousty žadatelů „nějak“ vymýšlí, aby na tu hypo teď dosáhli. Co se stane po růstu sazeb u těchto úvěrů „na krev“ je celkem jasné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
16.11.16 11:15
@Lucinka1986 píše:
@SussieS jste se špatně vyspinkala, že? :roll:

Hypotéku nemůže mít každý :nevim: nastuduj si něco o ekonomice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
527
16.11.16 11:17
@Mar__tanka1983 píše:
Co přesně se ti nelíbí? :nevim:
Já to chápu tak, že stát se zasloužil o to, aby bylo jednodušší hypošku splatit či vypovědět, aby se snížily nebo zrušily poplatky. Že kvůli tomu banky povyskočí z 1,8 na 2,1 % není zas taková tragedie …

Nelíbí se mi to, že slevy za předčasné splacení byly nařízeny všem, ne všichni to využijí, ale všichni to zaplatí.
Ano, z 1,8 na 2,1 to není tragédie, ale to je takové testování, co udělá konkurence. Až to bude z 1,8 na 2,5%, už to bude horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel