Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ja zazila 3Sp, vsechny po ZT, cca 8-10tt., vzdy neodpovidaly stari dle ms, kazdy sp probihal jinak, u prvniho jsem byla objednana na revizi, ale v noci pred terminem se mi rozjel potrat, tak jsem tam nesla a pak vzdy cekala na sp (nechtela jsem proste na revizi). Prvni byl velmi rychly, cca v 10 vecer zacalo krvaceni, pak cca 3hod kontrakce a krvaceni a kolem 1rano ze me vypadl vetsi kus sliznice, pak jako kdyz utne a cca tyden jsem spinila, coz ukoncil posl kus sliznice, druhy byl relativne mirny a tahl se, zadne vetsi krvaceni, na konci nic nevypadlo, spis to slo v mensich kouscich cca 2tydny. Treti byl masakr, opet vecer kolem 11 se to spustilo, krvaceni bylo masivni a dlouhy, kusy sliznice a kdyz uz jsem mela pocit, ze omdlim, tak to ustalo. Pak jsem cca 2tydny spinila, mela jsem pocit, ze neodeslo vse, dostala jsem jeste injekci a pak se to nak vycistilo. U dr mi delali vzdy kontrolu a kdyby neodeslo vse, tak by me taky poslali na revizi, ale nastesti to vzdy bylo ok.
Myslím, že je velká šance, že to bylo opravdu vše a na revizi nebudeš muset. Mám za sebou 3 SP, z toho dvakrát po ZT, kdy jsem na samovolný potrat docela dlouho čekala, a na revizi jsem nebyla ani jednou. Aktivitu dělohy může podpořit také čaj z kokošky pastuší tobolky. Držím palce!
Moc mě to mrzí.. mám podobnou zkušenost z dubna letošního roku. Taky jsem měla SP v 6tt.. krvácela jsem slabě několik dní. Dle slov lékařky to vypadalo, že budu ještě maličko krvácet a budu vyčištěná.. po pár dnech se spustila lavina krve a bolestí.. opravdu bych to přirovnala k velmi bolestivým kontrakcím.. kdy mi ani léky od bolesti nezabraly a já se svíjela v bolestech a modlila se, ať už je konec.. pak jsem šla na kontrolu a doktorce vše řekla, byla překvapená, že jsem tolik krvácela.. ale naštěstí se vše vyčistilo samo.. kontryhel je skvělý! Myslím, že hlavně on pomohl tomu, že jsem se zak krásně a sama vyčistila, bez pomoci.. zkoušela jsem i maliník, ale po něm byly bolesti ještě horší..
Nyní jsem v 21tt
takže i tobě držím palce, ať se brzo povede ![]()
Klidně to mohlo byt vše. Moje SP byly 3 sraženiny a 1 plodové vejce v průběhu necelých 4 hodin. Prakticky to 4× splejchlo, ze to vložka sotva probrala, když to postupně procházelo přes čípek, ale mezi tím jen trocha krve, žádné extra bolesti. Jakmile odešlo plodové vejce, tak pak už jen jedna sraženina a jako když utne. Ten den už jsem jen spinila Na intimku jako když konci ms.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.
Ahoj holky,
ve středu mám jít ke svému doktorovi na kontrolu, jestli odešlo všechno. Jestli ne, tak mě čeká revize..a tu fakt nechci, už jsem zažila čtyři 😖
jdu si pro radu. Bohužel jsem včera potratila 😔 byla jsem dle MS v 7+2TT, ale plod byl mladší, neodpovídal stáří těhu.
Stalo se to tak, že jsem se v pátek v 1h ráno vzbudila s velkým množstvím čerstvé červené krve. Bez bolesti. Kolem 6h ráno ze mě pak padalo obrovské množství sražené krve ve velkých kusech + zase ta čerstvá, to trvalo max 5 minut. Pak během dopoledne už zase jen ta čerstvá, a bylo jí dost. Potom jsem u svého doktora dostala injekci na dočištění, ale od té doby už se v podstatě nic neděje, jen slabounce hnědě špiním. Nic mě nebolí, teda fyzicky aspoň, s psychikou to je o dost horší
Není to ani náhodou můj první potrat, ale vždy jsem měla ZT, kdy jsem vůbec nekrvácela a problém se zjistil až na UZ. A pak byly ty revize…
Tak se chci zeptat těch z Vás, které jste si tím, Bohužel, taky prošly…je možné, že by to bylo tak rychlé? Nebo je to jen “první kolo”? Případně jak dočištění co nejvíc podpořit? Zatím se prolejvám kontryhelem.
Všem moc děkuji za odpověď.
Prosím o anonym, chodí sem lidé, kteří o mém těhu nevěděli a byla bych ráda, kdyby to tak zůstalo.