Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky. 9.9. Jsem byla na revizi dělohy po zt. Často čtu, že se po potratu dělá test na HCG. Jenže mi žádný takový test nedělali, brali mi krev jen na zánět v těle.
Mám to řešit? Nebo to není úplně nutné?
Rádi bychom se o miminko ještě pokoušeli a ráda bych se vyhla nějakým možným problémům kvůli zanedbání nějaké maličkosti. ![]()
Dneska jsem zrovna byla na revizi po kontrole. Taky mi HCG nikdo neměřil.
Jsem 14dnu po interubci menstruaci jsem ještě nedostala a po hmatu cítím testační Vacek a dělala jsem test včera a je pozitivní prosím mám se bát že my to ani nevzali. Prosím o radu
@Lena 878
No menstruace by měla přijít nejdříve po třech týdnech. Dr mi říkali za 4 až 6 týdnů. Mě začala za necelé ctyři týdny. Někomu přijde třeba i za osm…
Máš ještě nějaké další problémy? Např. teplota? Ja bych na tvem místě zavolala buď tam kde ti zákrok dělali a nebo svému gyn. Vysvětlila jim situaci. Zkontroluji tě ultrazvukem nebo vezmou krev. Já jsem taky takto volala, kdyz jsme měla několikátý den teplotu a řekli ať raději přijdu, ať predejdeme nějakým problémům (nakonec to bylo asi „jen“ z hormonů).
Hlavně nic nepodceňuj ![]()
@Lena 878 teda fakt netuším jak můžeš cítit gestační váček ![]()
Jaký typ potratu jsi podstoupila? Chemický, nebo klasickou revizi? Kdy jsi měla naposledy kontrolu po potratu?
Pokud se ti něco nezdá, zavolej si tam kde ti to dělali a radši se nech zkontrolovat.
Nebrali mi ani kontrolní odběr po SP. Pouze jsem došla na kontrolní UZ, kde bylo vidět, že je vše krásně čisté a vše odešlo. Já si pro svůj klid a zájem dělala doma TT.
@Lena 878 to si nemyslím, tak si zajdi ke gynekologovi, nebo mu zavolej, zda je možné mít tak dlouho pozitivní test..případně mě napadá, zda jste neměli další nechráněný styk a jsi znovu těhotná, i když to by bylo extrémně rychlé..to je spíš blbost.
Mě testy po kyretáži nedělali, měla jsem SP.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.