Ryeqo - myom

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
485
20.5.24 18:43

Ryeqo jako antikoncepce

Ahoj holky, dnes mi byl předepsán Ryeqo jako antikoncepce a kvůli myomu. Jen jsem se nezeptala Dr, zda brát nonstop nebo dělat týdenní pauzu. Jak berete vy? Kdyžtak mu budu muset zavolat.
Jak to na vás působí? Migrény, váha, únava..
Berete to některá dlouhodobě jako klasickou antikoncepci?
Děkuji za odpovědi 🤗

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.5.24 22:00

Ryeqo je skvele. Bere se bez pauzy. Nonstop. zkopiruju, co jsem zrovna včera psala do skupinky endo.
Ahoj holky. Přidám recenzi na Ryeqo, myomatoza, endo úplně všude, bolesti, střílení do nohy, adenomyoza, hrozba ledvinové dilatace, svině obtáčí mocovod, střevo- jak jsem mnohým slíbila.
Beru jej od 1.1. Po týdnu šílene krvácení. To trvalo asi tři dny, pak to přešlo do normální MS. Chvilku bolesti hlavy, v podbřišku, nálady atd. Porad spineni asi do půlky března. Takze jsem to chcela vzdát. Ale teď??? Parada a skvele a úžasné. Tři mesice pohody a bezbolestnosti. Ted po včerejší kontrole myomy dokonce o trochu menší, endo se zastavila, nic mě nebolí, sliznice neroste, nepribrala jsem z toho, někdy jsem lehce rozhozena, ze mě dojmou i štěňátka v reklamě😂, ale to je tak vse a není to zas nějak casto. Po letech, kdy jsem se tomu bránila, zkoušela vše Ezo-Bio-eko, čaje, Drmek, doplňky, masti, kapky a vše, co šlo a tohle bylo proste jen jako úplně poslední z posledních možnosti před operací jsem neskutecne stastna, ze to zabírá a funguje. 👍

• Citovat
  • Upravit
485
21.5.24 08:54
@Anonymní píše: Více

moc díky za odpověď ♥️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
27.5.24 19:25

Zdravím lék Ryeqo je prosím antikoncepce? děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
29.5.24 19:53

Primárně je na myomy a endo. Ale je antikoncepcni k tomu. Navodi umělý přechod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
13.6.24 00:09

RYEQO

Dobrý den, lék beru 7 měsíc opravdu mi pomohl. Lékař mi jej napsal, ale úplně kvůli jiným problémům, než zde uvádíte. S přestávkami jsem krvácela několik let. Dostala jsem vždy léky na vyčištění, nějakou dobu byl klid a pak opět přišlo nekonečné krvácení. Lékař mi nabídl tělísko, s tím já ovšem mám problém (moje hlava není schopná pojmout cizí předmět v těle). Zajímá mě jestli si lék také hradíte. První 3 měsíce jej pojišťovna hradila, teď už platím plnou cenu a to je 2000,– Kč. (a to jsem našla lékárnu ve vedlejším městě, která jej má o 500 kč. levnější než ve městě ve kterém bydlím). Děkuji za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
28.6.24 23:49

@KATE124 na mě taky v lékárně zkoušeli, že hradí pacient sám 5800,– prosím.. taky jedu sedmý měsíc.. zavolala jsem doktorce, chyba byla v receptu, nějak se tam samo zaškrtlo úhrada pacienta..
Opravila, poslala mi nový recept a doplatila sem klasicky 1300 za tříměsíční balení.. Doktorka je zlatá, zkuste, třeba bude stejný problém.. Mě v lékárně málem kleplo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.6.24 18:25

Ahojte všichni můžu poprosit o radu už beru 2mesic ryeqo ze začátku jsem měla vedlejší účinky krvacela jsem skoro měsíc, návaly horka zle mi bylo… a tedka jsem z toho všeho naprasky mám dostat mesicky a ještě nedostala ale břicho mě bolí už pár dní takže vůbec nevím co čekat jestli je dostanu nedostanu.. jsem rok po operaci bylo to hrozný mám to i v děloze.. zajímalo by mě ještě když jste některá vysadila ryeqo bylo všechno dobrý naky problém? Nevím zda dělám dobře že to beru.. chci to brát chvíli a pak se pokoušet o miminko ale netuším jak dlouho.. :( můj pan gynekolog mi ani neřekl že můžu mít vedlejší účinky ani nevím jak jsou velké to mi taky nikdo neřekl kam jít aby mi to zjistily? Gynekolog mi to prostě neřekne můj názor je že člověk co má tuhle nemoc by měl být trošku pod dohledem doktoru ale ja Teda nejsem.. :( :( jestli mi někdo napíšete rady tipy budu moc vděčná děkuji ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
7.4.25 11:15

Dobré den Holki chtěla jsem se zeptat jak vám zabírá antikoncepce ryeqo myslím dlouhodobě? Já mám teď 2 možnosti buď odebráni dělohy a nebo právě zkusit ještě tuhle možnost. Mám myomy které se mi vrátili jsem po operaci endometriózy kterou jsem měla na močovém měchýři mám pořád bolesti břicha a žádné injekce ani antikoncepce na zastavení měsíčku mi zatím nepomohly vždy tak 1 rok a pak to tělo jakoby odmítne a začnu krvácet zase. Takže mě čeká buď vziti dělohy a nebo tahle poslední možnost. Deti už neplánují máme 2 zdravé díky všem komplikacím díky bohu.Bude mi 36. A nejsem pořád rozhodla zda do operace jít či ne. Tak hledám nějakou radu či pomoc od vás pokud máte některá nějaké podobné problémy jako já. Budu moc ráda za každou radu. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
7.4.25 11:22

@Mikyssek Krásný den, no, kdyby bylo na mě, tak bych určitě zkusila ryeqo, někdo ho bere i dlouhodobě. Já ho brala rok a půl, myom se o něco zmenšil, hlavně zastavil produktivitu hormonů k myomu. Ještě jsem na internetu četla, že prodávají vitamíny indolin, prý se po tom srovná menstruační cyklus a někomu to pomohlo, ale já sama s tim indolinem zkušenosti nemám. Každopádně za mě ryeqo☺️ Držím palce🙏🏼

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
7.4.25 17:37

@Romísek7 Dlouhodobě? Myslela jsem, že se může brát jen 2 roky.. Myslím, že to píšou v příbaláku. Nebo mi to říkala doktorka? Nevím, už sme to řešily, že minimálně pauzička tam bude muset být po těch 2 letech.. berete někdo opravdu dlouhodobě? Já to miluju! Myom se teda nijak extra nezmenšuje, ale rozhodně neroste, a nemít menses? S tím, jaký jsem měla vždy průběh už ms nikdy zpět nechci 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
7.4.25 20:20

Již beru druhý rok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
8.4.25 20:50

Prošla jsem si operaci a vším možným. Po pár letech vše zpět a ještě horší. Hrozí operace s doživotním vývodem. Vse v jednom chumlu a myomy k tomu. Ryeqo byla poslední možnost. A díkybohu za nej.
Beru jej od 1/2024. Takže rok a čtvrt. Po třech měsících, než si sedlo byly bolesti břicha, krvácení, po týdnu užívání dokonce úplně masivní. Hlava mě nikdy nebolela. Jsem unavena. A přibrala jsem asi 7 kg. Ale ja se ted vůbec nehýbu. Takze nemuzu obviňovat léky. V příbalovém letáku jsou 2 roky, ale jen kvůli pojišťovně. Navic je v jednání revize a proplacení i po dvou letech. Ptala jsem se na to s hrůzou minuly týden me gynekoložky v obavách, co bude. Normalne budu brát dále, klidne 10 let, nez mi nastane opravdový přechod. (Ono to vlastně simuluje uměly) bere se denně bez pauzy. A ani nesmím mit pauzu po dvou letech, cele to nastaveni by me totálně rozhodilo. A je antikoncepční. Z počátku doporučuji brát na minutu málem presne. Opravdu to poznáte. Ted jsem i zapomněla jeden den a nic se neděje. Zkuste. Vytrvejte 3 mesice a budete podle me spokojena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
23.4.25 09:43

Dobrý den, já mám bohužel negativní zkušenost. Ryeqo jsem brala 1,5 měsíce z důvodu děložního myomu, kvůli kterému jsem často silně a nepravidelně krvácela. Celou dobu užívání Ryeqa jsem krvácela. Nejprve týden velmi silně s bolestmi, pak se střídaly dny se slabším a silnějším krvácením, které po 1 měsíci přešly do masivního krvácení se sraženinami ve velikosti dlaně. Do toho jsem měla celou dobu velké návaly pocení a nevolnosti. Byla jsem vyčerpaná. Dr. mě přesvědčovala, ať vydržím 3 měsíce, že se to srovná. Po 1,5 měsíci užívání jsem skončila v nemocnici s těžkou anemií (hemoglobin 59) a hlubokou žilní trombózou v lýtku, ačkoli kromě vyššího věku (48) nemám žádné další rizikové faktory pro vznik trombózy. Takže za mě s Ryeqem opatrně, zvlášt, pokud se objeví nějaké nežádoucí účinky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
10.5.25 11:57

Vdaka za Ryeqo

Zacalo to po 40tke silnejsim krvacanim kvoli myomom. stupnovalo sa to…velke zrazeniny, menzes trval skoro 21dni…nocna vlozka vydrzala 1hodinu….jeden myom mi zoperovali, ostatne boli na “nedostupnych miestach” …krvacanie sa stupnovalo, bola som silno anemicka…z dlhych menzesov sa mi narusila vag. mikroflora…bola som zrela na psychiatra. Zacala som brat ryeqo, beriem ho rok a pol…a ano trvalo to 3mesiace kym som prestala krvacat, ano mam permanentne pocit nafuknuteho brucha ale nekrvacam a tesim sa zo zivota.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí