Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, beru ryeqo od ledna. V dubnu jsem podstoupila druhou laparoskopii u odborníka na endometriózu, po měsíční kontrole znovu předepsané ryeqo na další tři měsíce a snad v srpnu konečně příprava na IVF.
Při květnové kontrole na mě doktor koukal jak z jara, když jsem řekla, že normálně menstruuji při ryequ, že to není možné, když to beru nepřetržitě. Ale já naopak menstruuji s cyklem 12-14 dní. Takže super léto většinou šest dní menstruace, týden pauza a znovu. Všude jsem četla, že po pár měsících menstruace odejde, ale to se u mě bohužel nekoná. Máte někdo s tímto prosím zkušenost? Bojím se cokoliv vznést doktorovi za požadavky na změnu nebo tak, protože chci co nejdříve přípravu na to IVF konečně…nejvíce se děsím toho, aby to tam zase nerostlo, když ty prášky nefungují na MS…
Po roce užívání jsem už menstruovala třeba i tři týdný… s doktorkou jsme ho tedy vysadili, říkala, že už není schopné udržet cyklus pod kontrolou.. mám teď tedy na tři měsíce nebo půl roku znovu klasickou antikoncepci a pak prý nasadíme znovu ryeqo..
@Terka254 právě proto se obávám, že mi ty prášky “nefungují” endometrióza znovu vyroste a zase všechno bude v pytli…už jsem měla první laparo v září, dvě neúspěšné inseminace a v prosinci znovu nález… 😐
Dobrý den, jak jste dopadla? Beru ryeqo od června, na konci srpna bych ho měla vysadit a začít stimulaci. Červenec byl bez problému, bez bolesti, občas špinění. Ted už podruhé krvácím, dneska mám šílené bolesti, ani algifen nezabral. Přitom minulý týden mi doktorka říkala, že ultrazvuk vypadá dobře. Čeká mě moje první IVF.
Zkoušíme všechny možnosti a tak se obracíme o radu a pomoc. Je mi 48 let, užívám lék Ryego a podařilo se mi zastavit růst myomu. Bohužel mi ho teď pojišťovna přestala doplácet a já si nemohu dovolit tak vysokou cenu. Operace se bojím jako čert kříže. Je tady někdo kdo by mi v tom dokázal pomoci? Děkuji, moc děkuji
Pojišťovna prodloužila proplacení nad 2 roky všem. Ja ted také dostala. Navic pokud překročíte roční hodnotu 5000 za léky na recept, vše Vám pojišťovna musí ze zákona vrátit zpět. Me loni vraceli.
určitě nejdříve zkusit léky, odstranění dělohy až jako poslední možnost, děloha není jen vak na děti, zkuste si o tom něco nastudovat…nejdříve bych prostě vyčerpala naprosto všechny možnosti, co jdou…