Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahojte, uz nevim kam se obratit,ale asi 4den mam ukrutnou rymu, ze jsem prestala citit a ani nemam chut.Je to silene, opravdu necitim vubec nic. Uz nevim co s tim, nic nezabira, inhalovala jsem vincentku, beru kapky a nic
Nemate nejakou radu, co by mohlo zabrat??U rymy vzdy na to trpim,ale 4 dny je silene dost, to se mi jeste nestalo abych tak dlouho necitila
Diky
Ahoj, já zrovna před pár dny koupila na doporučení od farmaceuta (známý, ne z lékárny) Biotussil, že je i na rýmu (kašel plus rýma), rozpouští hleny, takže odtékají, třeba by to pomohlo.
Tady je odkaz, kupovala jsem to pak u nás v lékárně, ale tady jsem si o tom přečetla: http://www.lekynainternetu.cz/p/biotussil/
Malej má teď akutně kašel a rýmu a Dr. nám Biotussil schválila
, zatím mám pocit, že mu to zabírá i na rýmu, měl ji hustou a nemohl dýchat, teď mu pořád teče z nosu - konečně, snad bude brzy pryč úplně.
Jako doplněk používám na noc olej ze silic a sprej, protáhne to nos.
estli to neni jen tim ucpanim, coz je noirmalni - silna ryma nebo viroza muze poskodit nosni sliznici a zpusobit deletrvalejsi ztratu cichu event. chuti (je to tentyz chemicky smysl). Melo by se to zlepsit, skoro vzdy se to zlepsi, nicim to ale nepopozenes. jedine, co trochu leci nervy je vitamin B1 (volne prodejny Thiamin, asi 25 Kc platicko).
Škoda, že je pátek večer, jinak bych neváhala jít k Dr. pro radu, třeba jen po telefonu.
Pokud by to přetrvalo, tak bych v pondělí určitě někam zašla, aby poradili něco silnějšího, nejspíš na předpis. Dostávala jsem pro děti vždycky Pamycon kapky na silnější rýmu, nejprve odsát či vysmrkat, pak běžné kapky (volně prodejné), po 15 minutách kápnout Pamycon (prý je podržet tak, aby jim stekl do krku, aby to opravdu zabralo na maximum. Ale to asi taky znáš. To jsem moc neporadila, co?
![]()
Ahoj! Já používám Otrivin Rhinostop. Ale je taky dost silný, nesmí se používat moc dlouho. Uvolní ucpaný nos a zároveň zastaví tekoucí rýmu.
já mám vyzkoušenou smrtelnou kombinaci horká vana s tee tree oil a k tomu vařící čaj. ten piju v tý vaně. pak šup do postele. ale pozor, může se ti ve vaně udělat blně..... hlavně při vylejzání z vany ![]()
Tak mně zabírá kýbl horký vody a do něj ponořit nohy - ale musí bejt fakt tak horká jak jen sneseš a pořád si dolejvat z varný konvice - k tomu horkej čaj a pořádně se zpotit. Pak tlustý ponožky a do postele. Pomáhá mi to už od dětství a je to jediný co zabírá ![]()
Ahoj Věrko - mně vždycky pomáhá inhalovat horkou vodu (páru) s pár kapkama eukalyptového olejíčku. Sežene se v lékárně. Hezky to protáhne a uvolní dutiny. Nebo porořit ruce po lokty do vařící vody, co sneseš. Nebo si do té vody (jak na lokty, tak na inhalaci) přidej mátu a meduňku, to je taky osvědčená kombinace. Pak si třeba nakapu ten eukalyptový olejíček na plínu (látkovou) a dám si jí v noci za hlavu, nebo na chvíli zapálím aromalampu zase s tím eukalyptem. Krásně to voní a pomáhá.
Já osobně nemůžu žít, když mám rýmu, bez kapek do nosu typu olynth nebo nasivin. Sice to asi ničí sliznici a je to návykové, ale já prostě musím dýchat nosem.
Takovou rýmu, jakou popisuješ, jsem měla před vánoci, nic mi nepomáhalo, až jsem nakonec došla do zánětu vedlejších dutin a dostala jsem atb.
Tak ať tě nepotká to co mě. Brzy se uzdrav ![]()
Ahoj, jednoznačně vana nebo kýbl s horkou vodou jak psaly holky, fakt to pomáhá, krásně se uleví a ráno je rýma o moc lepší.. Pomáhá mi to taky už dlouho, babská rada, která je fakt 100% úspěšná
Babička říkává 10 minut, vypít čaj a do postele - s ponožkama (jak bylo řečeno výše).
já mám ještě vyzkoušené prášky Sinupret. je to teda na trošku delší dobu a musí se dobrat úplně celé balení (cca 10 dní), ale pomáhají uvolnit i vedlejší zalehlé dutiny. mamce ještě na silnou rýmu zabírá Bioparox - je to lokální velmi šetrné antibiotikum, které se stříká podle potíží do krku nebo do nosu.
Proti návykovosti kapek jsem už zavedla opatření, že kapu jen do jední dírky a jen před spaním
a stejně už můžu odepsat další kapky, olynth…
ještěže máme farmafirmy, které čas od času vypusí na trh nové
Věrko to znám, občas, když mám rýmu, tak také necítím a nemám chuť několik dní, trpím na příšerný rýmy, kdy se mi totálně zacpe nos, nemůžu dýchat a jsem z toho na nervy. Jediný kapky, který mi pomáhají je Nasivin, teda dá se říct, že jsem na něm závislá, protože u mě netrvá rýma týden ale třeba 3 týdny a tím pádem překračuji dávkování, ale já prostě nesnesu ten pocit, že nemůžu dýchat nosem
. Chvilku po kápnutí Nasivinu, se mi nádherně uvolní nos
, necítím sice pořád, ale to už se dá přežít