Štítná žláza - hypofunkce

485
21.4.10 23:21

Štítná žláza - hypofunkce

Ahojda.V těhotenství mi zjsitili sníženou funkci štítné žlázy.Brala jsem Euthyrox 50 mg 1/2 tablety.Myslela jsem, že po porodu se to srovná, ale místo toho se hodnoty zhoršují tak, že jsem postupně byla na Euthyroxu 50 mg, pak 75 mg a teď nově mám brát 3× týdně 75 mg a 4× týdně 100 mg.Ultrazvuk štítné žlázy byl v pořádku, autoimunní onemocnění taky vyloučeno.Máte někdo podobnou zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22048
22.4.10 07:52

Já mám sice právě to autoimunní onemocnění, nicméně co vím, tak obecně platí, že štítná žláza po porodu velmi často padá do hypofunkce a může trvat dost dlouho, než se to srovná… Vydrž, ono se to časem může upravit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
22.4.10 09:04

ja uz po porodu radej na zadny testy nesla…vsechno sem brat prestala a jsem v klidu…jestli to neni nakonec stresem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
5.5.10 22:41

Ahoj,prispevek uz je trosicicku starsi,ale ja se sem ted dostanu malinko,ale myslela jsem,ze se zeptam,jestli nekdo ma zkusenosti se stitnou zlazou po porodu.Mne zjistily hyperfunkci a asi za mesic nahly obrat v hypofunkci,ale pry to tak vetsinou je,ja beru Letrox 150,u nehoz muzu i kojit,nekoukala jse jak dlouho jsi po porodu,dr.mi rekl take,ze je to na delsi dobu,ale jelikoz mam neurozu zaludku,tak si myslim,ze stres je tomu hodne napomocny,takze verim,ze jek malej trochu odroste,se uklidnim a bude lip.I to tehotenstvi,hormony zaplavy a ubytek,vse je zatez pro organismus,tak myslim,ze to chce jen cas a zase se to srovna.Jinak se citis dobre?Mam priznaky,nebo leciva pomahaji?Ja beru leky teprve tyden,tak nevim.Diky i ja za kazdou zkusenost ci odpoved,co si o tom maminky myslite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
5.5.10 22:43

Chtela jsem napsat,,Mas priznaky?''Ja jsem stastna,ze se taky muzu trochu vypovidat,ponevadz jsem se ted dlouho nedostala ani na net,ani nikam,tak se omlouvam za zaplavy vsech dotazu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
6.5.10 13:07

Díky moc za příspěvek. :-) Já jsem po porodu už víc jak rok, teď se cítím dobře, ale loni jsem měla hodnoty štítné žlázy dost šílený a to jsem měla psychické příznaky, konkrétně slušný depky, ale jak se to srovnalo na únosnou mez tak už jsem byla v pohodě.Jo a hodně mi taky padaly vlasy.To se teď taky srovnalo.Spíš mi jen vadí, že na normálu to za ten rok ještě není a dávky se mi zvyšujou. :nevim: No, ale věřím, že bude líp a budem zase zdravý holky. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
6.5.10 22:03

Tak nejaky relax a odpocinek,to je blbe,ze se Ti to zvysuje,cim to je?Morske ryby,jod,ale to zrejme znas vsechno,no jinak depky ty mam teda slusny ted ja.Vlasy jako padani se zlepsilo,pouzivam zabaly ze zloutku a dobry,ale vypadalo mi oboci,je to sranda,kazdy me upozornuje,ze mam smazane oboci,protoze jedno mam upravene,druhe vypelichane :-) ,nemam cas na nejake malovani a malymu to nevadi.Tak snad se to zlepsi i u me a Tobe taky brzke uzdraveni,ale ty hodnoty,to se mi teda nelibi,ze Ti neklesaji.A co vaha,tu mas stejnou?ja jsem porad hubenour,leky beru teprve tyden,ale pripadam si otekla v obliceji,lamave nehty,sucha plet,ale samej pupinek,no hruza,ty depky ode me odhani i posledni zbytek lidi co jsem mela :cry: a tak mam depku,ze mam depku :oops:,snad za cas bude lip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
6.5.10 23:07

No já mám pleť teď lepší než kdy jindy tak si nemůžu stěžovat, nehty mám taky pěkný dlouhý.Váhu si držím tak nějak stejnou.Ty depky jsou hnusný jsem ráda, že už je nemám.Když to, ale přešlo mně tak tebe určitě taky.Mě to bylo spíš bylo vždycky blbý vůči okolí, že jsem byla bez nálady a pořád plačtivá.Měla jsem, ale naštěstí doma pochopení.Jak starýho máš prcka??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
7.5.10 17:15

Jeee,tak to dekuju za kladne informace a zkusenosti,maly ma 7mesicu,uz si ty nalady trosku koriguju,ale obcas ty depky a nasledne vybuchy mam to jo,zustala jsem s malym sama,bydlim u babicky,takze tezko rict,co ma na svedomo stitna zlaza,co nastala situace,ale jo poplacu si ted vic,taky nemam moc cas a naladu nekam chodit a tu plet a vlasy,to je teda hruza,jak se mi to zhorsilo.Ty leky co beres neznam,ani v tech hodnotach stitne zlazy se nevyznam,mi toho doktor moc nerekl,obvodni lekarka ta vubec nic,ja mam ten Letrox 150 a beru pul tablety.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
7.5.10 19:23

Tak on Euthyrox a Letrox je to to samý, je tam stejná látka jen jsou jiný tu názvy.Takže v podstatě bereš to co doposud já tedy 75 mg denně.Já to mám teda teď zvedlý, že beru těch 75 mg 3× týdně a 100 mg 4× týdně.A co se týká těch hodnot tak já mám zvýšenou tu hodnotu hormonu, který stimuluje štítnou žlázu, aby pracovala tak jak má (je to tedy hodně laicky řečeno).Jinak je mi moc líto, že si zůstala na prcka sama.To taky nepřidá.Musíme věřit, že bude líp, nic jiného nám nezbývá. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
7.5.10 22:33

Tak jo,hlavne ze se to lepsi,asi je to tehotenstvi a porod opravdu vetsi zatez,nez se zda,mne to prislo v poho,co nasledovalo bylo horsi. :cry: ,ale jak rikas,musime verit,vzdyt zijem jen jednou,usmev skrze dva zoubky toho prcka a jeho spokojenost,to me taky vzdycky povzbudi,ze to stoji za to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
7.5.10 22:59

Teď odbíhám od tématu a možná jsem příliš zvědavá, tak pokud nebudeš chtít neodpovídej, budu respektovat, ale chci se zeptat, sama s mimčem jseš proč?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
9.5.10 10:13

Ted uz o to i muzu mluvit,pritel,teda byvaly,tvrdi,ze dite nechtel a psal uz prvni den,kdy jsem se dozvedela o tehotenstvi zamilovane SMS nekomu jinemu.Takze trefila jsem se presne vedle a nalitla holkari :-( .Snazila jsem se o neho jeste dobry rok,ale jen jsem ho pry obtezovala,at jiz s pupkem,ci s malym,nema o nej vubec zajem,ani financne nas nechce podporit,to mi rekl do oci,no hanba,tak uz to vis :-) ,takovy muz,mi skutecne k nicemu neni dobry. :think:Obrecela jsem to nejmene pul roku velmi zodpovedne-kazdy den.
Jo hele a ted trochu k tematu,pripada mi,ze po Letroxu mi zacalo buseni srdce a v noci nemuzu spat-to jsem teda pred leky nejak nepocitovala,myslis,ze bych mela zavolat dr.?Na kontrolu jdu az za mesic,jako vydrzet se to da,ale ja se nerada trapim :-) ,nevim,jestli to patri k priznakum Š.Ž.,ale to se mi nelibi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
9.5.10 14:00

Ahojky, děkuju za odpověď.Teď k těm příznakům, já nic z toho neměla, ale bušení srdce a nespavost by mohlo být způsobeno tím, že ti ten lék nesedí nebo máš moc velkou dávku.Asi bych se radšila poradila s lékařem.Nejlíp by bylo zkontrolovat hladinu hormonů.Nevím kdy si je tedy měla kontrolované naposled.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
9.5.10 20:16

hm,krev mi brali 21.dubna,tak si tam zkusim zitra zavolat,diky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí