Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, tenhle příspěvek není DOTAZ, ale spíš jen podělení se o zkušenost s těmi, kterým na nezvanou návštěvu přijde střevní chřipka a plně kojí.
Bohužel se mi katárek nevyhnul a byl to mazec (horečka přes 39, zimnice, běhavka, nevolnost, zduřený sliznice, slabost … a k tomu kojení a /naštěstí zdravý/ akční mimino).
Při kojení se nesmí Endiaron apod., smí se jen živočišný úhlí, který ale ne vždy pomůže (mě tedy opravdu ne-e). Pídila jsem se, obvolala doktory a našla lék „ ENTEROL .{color: red}“, kterej zabral a jde o bakterii, která není škodlivá pro miminko (používá se mj. k prevenci kojeneckých průjmů) a mamině pomůže (k léčbě akutního infekčního průjmu). Přijde na cca. 80,– Kč.
Tak kdyby to tu některou potkalo - nikomu to teda nepřeju - tak Enterol + Paralen + 4L tekutin denně (čaje, minerálky) + jíst suchou dietu … no a hodně zdaru, aby to co nejrychleji bylo pryč. ![]()
Těhotenství a kojení
Vzhledem k nedostatku informací se užívání přípravku Enterol nedoporučuje během těhotenství a kojení. Jestliže během dlouhodobé léčby přípravkem Enterol otěhotníte, poraďte se se svým lékařem, zda můžete v léčbě pokračovat.
Pafe, to je sice hrozně hezký, jenže nic jinýho rozumnýho neni, jako těhule jsem ho brala při průjmu, protože to bylo nejmenší zlo, jsou to probiotika a ne chemie? Tohle upozornění je skoro všude, protože to prostě na těhotnejch nezkoušejí, ale když to můžu dávat malýmu od narození, proč bych to nemohla užívat já, ne?
Vzhledem k tomu, ze Enterol se muze davat i kojencum tak navidim problem v kojeni a uzivani pripravku. ![]()