Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Milé mamči, žádám o radu máme 9 měsíců a dostaly jsme klasickou rýmu máme ji 1 den takže začátek…poraďte nějaká homeopatika doma mám LACHESIS MUTUS 9 CH to jsem užívala já, když jsem potřebovala spustit rýmu…pro malou mi dali v lékárně allium cepa 9CH ale je to na vodnatou rýmu, takže nevím jestli je to pravé…!!! máte něco odzkoušeno…zatím nemáme ucpaný nos, malá často kýchá a vždy ji vyletí velká nudle. A prosím ještě něco na zuby právě se nám prořezávají první mám Chamomilla vulgaris 9CH a 15 CH nevím co je lepší…nebo poradte i něco jiného co máte odzkoušeno.Používám odsávačku na vysavač, lékař mi řekl, že ji mám používat max. 3× denně, že ji tu rýmu tím jen zhorším, že se jí bude víc tvořit, ale já teda nevím, pokaždé když malá kýchne má plný nos takže odsávám a odsávám přece ji to nenechám polykat..myslím, že jí tím pomůžu a ne ublížím…navíc nechce jíst jen úpně namixovanou stravu a včera se mi 2× poblinkala samé hleny, kolikrát Vy používáte odsávačku…Děkuji moc za odpovědi Sisi ![]()
ahojky,
s homeopatiky zkušenost nemám, ale s odsávačkou jo. Pokud malá už sedí a jde jí rýma ven tak bych moc neodsávala. Mě dr říkala tak 5× denně před jídlem aby se v klidu najedla (to byla ještě jen na UM) je pravda, že když hodně odsávám tak s enám to protáhne tak na 14 dní. teď jsem se naučila odsávat před spaním a ráno a má to rychlejší průběh. Přes den třeba proplachuju sterimarem.
No ale na druhou stranu si říkám, že jako dospělá taky často smrkám když mám rýmu. ![]()
S tím jídlem je to normální, je hodně zahleněná tak nebude mít tolik hlad, navíc k tomu zuby. Neboj ono se to za 2 dny zlepší a bude líp. Hodně zvlhčuj a vydrž. ![]()
Ohledně těch homeopatik - na zoubky určitě tu Chamomilu, pokud máš pocit, že jí to bolí a pokud je třeba vzteklá nebo podrážděná z té bolesti.
Ta rýma - allium cepa je na vodnatou rýmu, když teče „jako z vodovodu“, je u toho časté kýchání, slzení z očí a ta rýma je odírající, tzn. že pod nosíkem to má červené až rozedřené a lepší se to venku na čerstvém vzduchu. Tu Lachesis určitě ne, není to akutní lék na rýmu, nebo alespoň ne tak obvyklý. Těžko radit, protože pod pojemm „klasická“ rýma je těžké si něco vybavit. Každý má jiný průběh, ale pokud říkáš, že malá kýchá, tak bych zkusila to Allium, dávej to často třeba i 5 - 8× denně první den, ale pokud bys neviděla už po 3 dávkách alespoň menší zlepšení, tak s tím skonči.
Holky díky, přesně takovou rýmu má jak píšeš Bubino…takže budu dávat allium zvýším dávky řekli mi 4kul. 3× denně tak zvýším 5kul. na 6× denně a uvidím…a ta odsávačka Panuško, malá zatím sama nesedí…snažím se ted když má rýmu ji nenechávat ležet hlavně po kýchnutí at jí to neteče do krčku…dávám ještě Nasivin, ale právě minule jsme byly jen na něm a rýmu jsme měli měsíc ![]()
Tím, že zvýšíš počet kuliček v jedné dávce, nezvyšuješ účinnost léku. U homeopatik je jedno, jestli podáš jednu, pět nebo deset granulí. Tedy kromě finančního efektu…
Aha děkuji Najo za upozornění to jsem nevěděla, nejsem homeopat a když mě na to nikdo neupozorní…
ale už jsme vyjedli celou krabičku a rýma je pořád sice menší
ale je…Porad mi teda, když užívám já nebo malá homeopatika musí se vždycky pokud problém neustává dojíst celou tu ruličku nebo je máme jíst týden a pak konec…nevím jak rychlý mají účinek…jak dlouho se mohou užívat zvlášt u dětí…Bubina viz. výše píše že pokud nevidím účinek po 3 dávkách…tzn.v našem případu rýmy by to byl 1 den měla bych skončit s užíváním…??? Většinou dávkuji u všech homeopatik 5kul. do 10ml vody 1× denně pro sebe i malou, při různých nemocech a problémech je to špatně…musí se u každého druhu dávkování měnit!!!??? Děkuji za odpověd ![]()
Sisi
ruličku dojíst nemusíš. Homeopatika se podávají tak, že když po pár dávkách nevidíš zlepšení, tak lék dál nepodáváš, protože je špatně vybraný a nemá smysl ho do sebe ládovat. Jestliže zlepšení nastává, tak postupně snižuješ počet dávek za den. Když se změní projevy potíží, je nutné změnit i lék.
Pokud se jedná o rýmu, její charakter se mění, od vodnaté, přes hustější, až třeba po zánětlivou a je potřeba vždy změnit lék. U konkurence k tomu mám článeček http://www.baby-cafe.cz/modules.php?…
Lék se v akutních stavech podává podle „akutnosti“, tzn. čím vyhrocenější, tím podávám častěji. U běžných potíží většinou postačí 3-5× za den.A se zlepšením zase snížit počet dávek. V zásadě bys mohla jednu granuli rozpustit v těch 10 ml vody (např. ve stříkačce), bez třepání a několikrát denně vstříknout do úst. Efekt bude stejný, jako když si několikrát vezmeš kuličku.
Ahoj holky, oživuji téma..dneska se nám spustila pěkná rýma, zdá se mi i troku teplejší..smrkáme každou chvilku, často kýcháme, takže se dá říct, že to leze ven samo. Ale o co mi jde..chodíte normálně ven? Nejsem si jistá, jestli tím víc neuškodím. Pro někoho možná ujetý dotaz, ale já jsem opravdu na vážkách. Díky za radu ![]()
pokud není teplota tak jo,ono se venku lépe dýchá. teda ne do herny nebo do obchodáku,prostě projít se a zase v klidu dom.
Na procházu klidně, pokud není horečka.Ono to na rýmu hodně pomáhá.Ale bez běhání a podobně.Jen se projít,vyvětrat a šupky domů.
@Dragobella píše:
Ahoj holky, oživuji téma..dneska se nám spustila pěkná rýma, zdá se mi i troku teplejší..smrkáme každou chvilku, často kýcháme, takže se dá říct, že to leze ven samo. Ale o co mi jde..chodíte normálně ven? Nejsem si jistá, jestli tím víc neuškodím. Pro někoho možná ujetý dotaz, ale já jsem opravdu na vážkách. Díky za radu
Homeopati vypozorovali, že některá rýma se pobytem na čerstvém vzduchu výrazně zlepší, ale některá rýma zas vyžaduje teplíčko. Musíš to vyzkoušet a podle toho se zařídit.
Ujetý dotaz to není.
Ahoj vespolek, poradíte mi některá v homeo zběhlá, prosím? Před několika měsíci jsem měla nějakou virozu (nebo jen obyč nastuzení možná, nevím) a zůstala mi z něj jen rýma. Přes den v pohodě, ale večer, jak padnu do postele, se mi ucpává nos a než usnu, musím smrkat co pět minut. Nevíte, v čem je problém (jsem nedoléčená? Nebo je to projev něčeho jiného?) a co by mi pomohlo? Bylinky mi zatím nezabraly žádné, klasickou farmakoterapii nechci (kojím).
Díky ![]()
@Sysel-v-tísni píše:
Ahoj vespolek, poradíte mi některá v homeo zběhlá, prosím? Před několika měsíci jsem měla nějakou virozu (nebo jen obyč nastuzení možná, nevím) a zůstala mi z něj jen rýma. Přes den v pohodě, ale večer, jak padnu do postele, se mi ucpává nos a než usnu, musím smrkat co pět minut. Nevíte, v čem je problém (jsem nedoléčená? Nebo je to projev něčeho jiného?) a co by mi pomohlo? Bylinky mi zatím nezabraly žádné, klasickou farmakoterapii nechci (kojím).
Díky
Sysle, ta viróza ti oslabila imunitu. Ale vzhledem k tomu, že ta rýma trvá už několik měsíců, je to chronický problém, není to akutní věc. To znamená, že potřebuješ celkový lék. Celkový lék není možné stanovit na dálku, přes Internet, je potřeba osobní návštěva u homeopata.
@Jankap
Aha, děkuju. Jsi z oboru? Mohla bys mi kdyžtak někoho poradit? Nejsem z Prahy, ale dojedu - tak nějak předpokládám, že největší koncentrace homeopatů by mohla být v Praze…???